DM Hobro (opd 27. juni).

Under Dm vil man her løbende kunne følge vores rytteres præstationer…..

Torsdag 24 juni.

Årets danmarksmesterskaber blev skudt igang kl 14.45, og allerede kl. 14.52 havde Sønderborg Cykle Klub vores første deltager på vej ned af startrampen i skikkelse af Amalie Watt Sundstrup. Tolv konkurrenter skulle Amalie så dyste imod efter en kort cykelkarriere på 3 måneder til årest DM.

Indtil nu har Amalie klaret sig ganske udemærket ved enkeltstarterne alt taget i betragtning via en 22. plads ud af 35 deltagere ved Youth Tour og en 36. plads ud af 49 i Viborg hvor Amalie stillede op med juniorgearing og de andre formentlig med fri gearing.

Årets DM skulle så afgøres på hovedvejen fra Hobro mod Randers med vendepunkt halvvejs ude efter 7,5 km. Ruten var så forholdsvis kuperet, hvilket så ikke passer Amalie specielt godt efter hendes mening. Men denne frygt havde Amalie nu ingen grund til at have for hun endte med at få en placering som nr. 8. Nummer syv var så kun 7 sekunder foran hende.

Dagens resultat var så ekstra flot , hvis man sammenligner Amalies tid med de nærmeste konkurrenter. Denne sammenligning viser at Amalie kører lige op og bedre end ryttere, der var 2-3 minuttere hurtigere end hende i Viborg for en måned siden.

Sønderborg Cykle Klub ønsker Amalie til lykke med enkeltstarten.

Lørdag 26. juni.
Dagens program for Sønderborg Cykle Klub stod på 107 km. landevejsløb for Amalie Watt Sundstrup i Dameklassen. Denne klasse bestod af et mix af Dame A, Dame B og Dame Junior-ryttere.

Trods kraftpræstationen ved torsdagens overraskende enkeltstart var der ikke lagt forventninger på Amalie Watt Sundstrup’ skuldre. Håbet var at sidde med så længe som muligt.

Allerede tidligt i løbet (efter få kilometre) stikker 2 ryttere fra feltet, hvilket får feltet til at køre i meget varierende tempo. Dette bekommer ikke Amalie så godt så ret tidligt i løbet komme hun til at ligge 100 meter efter feltet. Da dette irriterende hul ikke er lukket efter ca. 30 kilometre og der ikke er udsigt til at det kan lukkes vælger Amalie kort efter at forlade løbet…..skuffet og lettere nedtrykt.

Efter eget udsagn skyldes denne “manglende” præstation nok for dårlig opvarmning og ikke nok hvile dagen mellem den flotte enkeltstart og landevejsløbet.

Men generelt må det siges at DM må have været en positiv oplevelse og en af lærdommene er at træerne ikke vokser ind i himlen (endnu).

Vinder af løbet blev Annika Langvad (Odder CK) som også vandt enkeltstarten. Dette var kun hendes andet landevejsløb idet hun normalt kører MTB. På løbets andenplads kom Dame-Junior rytteren Chrisstina Siggaard (Team Designa Køkken – Blue Water Ladies) med endnu en Odder CK rytter i skikkelse af Trine Lorentzen på tredjepladsen.

Søndag 28. juni.

Morten Hugener Nielsen varmer op.

Den afsluttende dag ved årets DM i Hobro skulle juniorene i aktion så tidligt som klokken 8.00. Med tæt skydække og småkold temperatur blev Morten Hugener Nielsen sammen med ca. 110 konkurrenter sendt ud på 122 kilometer. Den manglende vind og næsten ultra nem rute gjorde løbet til en let affære at sidde med i feltet. Morten Hugener Nielsen styrke i år har været hårde løb hvor der sker en udskildning af rytterne således at de fysisk stærkeste har siddet tilbage til sidst. Sådan var det så ikke ved dette års DM for juniore. Så Morten Hugener Nielsen kom med feltet hjem i et løb, hvor han ikke rigtig kom ind i løbet og kunne vise hans fysiske styrke.

Alexander Mørk fra Team Knudsgaard vandt linieløbet efter flot solokørsel de sidste 10 km. Nummer 2 blev Kasper Svingel Jensen fra Team Designa Køkken – Blue Water Junior med en ringbredde ned til Michael Valgren Andersen (Glud & Marstrand Hobro Horsens).