Sydjyske Mesterskaber i Enkeltstart – set fra sidelinjen (2001)

Af: Viggo Clausen (SCK-Cykling 3/2001)<BR><BR>Dagen startede med opsætning fra kl. ca. 15.30, hvor Ib Johannsen og jeg mødtes på parkeringspladsen, hvor start og mål skulle være.

Vi talte kort om hvordan det hele skulle stilles op, og så dukkede Svend Erik Petersen også op. Vi startede med opsætning af forteltet på campingvognen. Det viste sig at være en god ide, idet vi kun lige blev færdig med forteltet, da ham oppe for oven åbnede sluserne og vandet kom ned i stride strømme.

Jens Christensen starter

Dog varede det ikke ret længe, og vi kunne kort efter færdiggøre opsætningen.

Den første rytter startede kl. 18.00, og skulle køre 10 km. Der var selvfølgelig nogle små ændringer med hensyn til starter i de forskellige klasser, samt en damerytter som ikke skulle køre 20 km., men 15 km. (besluttet af løbskommisæren). Vejret viste sig fra en rimelig side, dog lidt blæst og nogle enkelte dråber. indimellem.

Jeg påtog mig opgaven at køre efter den sidste rytter på hver rute for at sende vendeholdet ud til næste rutes vendepunkt, og dermed være sikker på at alle ryttere kørte den rigtige strækning.

Der kom rigtig mange tilskuere ud for at se rytterne køre mod uret, og det er med stor glæde at de også både var sultne og tørstige. Derfor købte de godt ind hos klubbens salgsbod. Efterhånden som de forskellige klasser blev kørt færdige blev der delt præmier ud.

Henrik Christiansen øverst på skamlen

SCK gjorde en rigtig flot figur i H30, hvor alle 3 skammelpladser samt 4. pladsen gik til os. Af øvrige topplaceringer som vi stod for var i Juniorklassen hvor Thomas Jepsen blev ny sydjysk mester, samt Henrik Christiansen i Begynderklassen, der forsvarede sin titel som sydjysk mester fra sidste år, selvom han havde været syg i to uger op til løbet. I C-klassen kørte Karsten Andersen en super tid for ham, men desværre rakte den kun til en 5. plads – han var kun 11 sekunder fra en 3. plads. Af klubbens yngre ryttere kørte Chris Jacobsen sig ind på en flot 3.. plads, dog var han selv meget utilfreds med dette resultat, ”jeg skulle have vundet”, var hans eneste kommentar.

Det samme gjorde sig gældende for klubbens Ældste Drenge rytter Charlie Køhler, der måtte se sig slået, og kom ind på en 6. plads. Han var ikke særlig glad for hans præstation, dog viste det sig at tiden var hans personlige rekord, så helt dårlig kan han ikke have været kørende. A-klassen, hvor Tonni Johannsen stillede op var jo dem der skulle vise alle andre hvad de duede til. Dog havde man ingen forventninger til Tonni, idet han var blevet student samme dag, og han udtalte da også før start, at han overhovedet ikke kunne koncentrere sig om enkeltstarten.

Hans formåen denne aften rakte til em 5. plads, men til gengæld blev der også lavet rekord af Bjørn Oppermann fra Tønder i tiden 38,50 min. for de 30 km., fantastisk tid. Dog skal det siges at vinden havde lagt sig, og vejret viste sig fra sin gode side, dog med sorte skyer truende i horisonten. Da A-klassen var færdige og de havde fået deres præmier, begyndte vi at pakke sammen, dog havde nogle flere stillet deres kræfter til hjælp, end ved opstillingen.

Det viste sig at være godt med den ekstra hjælp, da regnen igen satte ind da vi var færdige med at pakke sammen. Jeg kørte fra parkeringspladsen kl. ca. 22.00, og alt var gået som planlagt denne aften.