2008

Meldgaardløbet, Rødekro den 20. april 2008.

Søndag den 20. april var det så blevet Rødekros tur til at arrangerede deres årlige Meldgaard løb. Løbet havde udgangspunkt cirka ud for Sydbanks hovedkvarter i Aabenraa. Ruten var en afvekslende tur syd for Aabenraa ad små veje til Stubæk og derfra videre af hovedvejen til Søgård. Derfra var det retur til Aabenraa over Søgårdmark og Felstedskov med en lille afstikker op over Krusmølle. Vinden var i en sydøstlig retning med det resultat at der faktisk ikke var rigtig medvind nogen steder. Den manglede medvind var åbenbart ikke det som generede rytterne fra Sønderborg Cykle Klub mest. For der blev da kørt lidt præmier hjem.

I B-klassen havde Sønderborg Cykle Klub 5 ryttere til start. På første omgang kom Tom Bøttger af sted med 12 andre. Da det så betød at hele præmierækken var kørt, sad de resterende ryttere fra Sønderborg Cykle Klub og overvejede om de skulle sætte efter udbryderne og Tom Bøtter eller ej. Inden Sønderborg Cykle Klub så satte et angreb ind havde udbryderne et så stort forspring at ingen regnede med at hente udbryderne. Angrebet betød at Sønderborg Cykle Klub fik to ryttere af sted i jagten på udbryderne nemlig Flemming Hansen og Jens Lausten Hansen. Af en eller anden grund gik udbryderne i front i stå, så efter 33 kilometers jagt kom Flemming Hansen og Jens Lausten Hansen op til den forreste gruppe. I sammensmeltningsøjeblikket kom 6 ryttere af sted i udbrud igen (dog punkterede en af dem senere). Dette udbrud viste sig så hurtigt at det ville holde hjem. Med 25 km igen kom Jens Lausten Hansen så af sted i et solofremstød som så holdt hjem, så Jens Lausten Hansen kunne køre en rimelig sikker 6. plads hjem. Ved krusmølle på sidste omgang angreb Tom Bøttger, så Tom Bøttger kunne køre en sikker 7. plads hjem. Flemming Hansen kom i mål med resten af frontgruppen og placerede sig på en 13. plads og nappede placeringen: første mand til ingenting.

I H60 klassen havde Sønderborg Cykle Klub Børge Hansen til start. Børge Hansen lavede dog ikke samme nummer som hans søn, idet Børge Hansen nappede den sidste præmie via en 6. plads.

I Ungdom spurtede Morten Hugener Nielsen sig ind opå en 7. plads ved at vinde hans felts spurt i et løb hvor der var stor tidsmæssig spredning mellem de ryttere som fik præmie.

Stillingen om årets rytter er nu:
Jens Lausten Hansen 14 point
Tom Bøttger 8 point
Morten Hugener Nielsen 6 point
Børge Hansen 3 point

 

NCC Løbet, Vejen den 4. maj 2008.

2. plads til Jens Lausten Hansen
I dag deltog Sønderborg Cykle Klub i NCC-løbet i området omkring Vejen. Et løb som var præget at flot vejr og svag vind. Sønderborg Cykle klub stillede i B-klassen til start med 5 ryttere. Det skulle vise sig at blive 132 hårde og begivenhedsrige kilometer. Fra kilometer nul kom Jens Lausten Hansen i udbrud sammen med 6 konkurrenter. Et udbrud de fleste troede ville holde helt til mål. Men efter 85 kilometers hård jagt af hovedfeltet var alle samlet igen. Efter mange nye udbrudsforsøg lykkedes det for Mihailis Bolsakows (Esbensen A/S) og Jens Lausten Hansen at sætte det afgørende angreb ind. Letten Mihailis Bolsakows bor til daglig i Sønderborg, så det var ikke noget problem at samarbejde helt til målstregen. Mihailis Bolsakows vandt en helt igennem fortjent sejr. De øvrige ryttere fra Sønderborg Cykle Klub placerede sig udenfor præmierækken.

Årets rytterpokal:
Jens Lausten Hansen 26 point
Tom Bøttger 8 point
Morten Hugener Nielsen 6 point
Børge Hansen 3 point

Silkeborg (Designa Køkken løbet), Viborg (Midt Data Løbet) og Hammel (Hammelløbet) den 10.-12. maj 2008.

Pinse-weekenden er i cykelsportskredse altid kendt for sine 3 cykelløb. I de sidste mange år har cykelrytterne holdt hinanden stævne i hhv. Silkeborg (Kjellerup), Viborg og Hammel. Trods det, at pinsen faldt meget tidligt i år blev cykelløbene afholdt i perfekt vejr. Høj sol, lune temperaturer og svag vind.
I Kjellerup starter Tom Bøttger som skudt ud af en kanon i B-klassen. Hurtigt får han følgeskab af 2 andre ryttere. Hullet bliver dog aldrig så stort at det virkelig bliver farligt for resten af feltet. Cirka halvvejs i løbet kommer yderligere 7 ryttere op til de 3 forreste ryttere. På sidste omgang sidder Sønderborg Cykle Klubs ryttere i hovedfeltet og sover lidt. For i al ubemærkethed kommer der flere ryttere op til frontgruppen, således at feltet ikke har noget at køre om til sidst. Hele løbet satsede Sønderborg Cykle Klub på Tom Bøttgers spurtevner. Desværre blev Tom Bøttger så svajet i spurten og kørte ind som nr. 14 og sidste præmietager. Hele løbet var lidt underligt, da hovedfeltet hele tiden kunne se frontgruppen og hullet sjældent var på meget mere end 30 sekunder.
I søndagens løb i Viborg var det igen Sønderborg Cykle Klubs B-ryttere som viste sig i præmierækken. Som sædvanlig for B-klassen kører der et tidligt udbrud af sted. Derefter er løbet forholdsvis begivenhedsløst. Det eneste drama sker med 2 kmigen hvor en rytter køer op i Tom Bøttgers baghjul og styrter. Tom Bøttger forsøger derefter med en lang ”spurt” at vinde hovedfeltets spurt. Dog bliver han overspurtet af resten af feltet og kommer i mål som nr. 13. Thomas Jepsen viser hans spurtevner og bliver fire i spurten og nr. 8 sammenlagt. Derved optjener Thomas Jepsen årets første point til statestikken.
I Hammel var det som sædvanlig et gensyn med Pøt Mølle. Nogle elsker den bakke….andre hader den. Ungdom skulle forcere bakken to gange. Morten Hugener Nielsen kom med hovedfeltet hjem. I spurten placerede Morten Hugener Nielsen sig midt i feltet og spurtede sig ind på en samlet 18. plads i en køretid på 1.32.09 for 58 km. B-klassen skulle gennemføre den dobbelte distance inden afgørelsen skulle findes. Jens Lausten Hansen kørte løbet i en noget tilbagetrukken rolle. På anden runde af fire kommer 7 mand fri af feltet. De 5 af dem ser hovedfeltet ikke igen. Med 20 km igen kommer Jens Lausten Hansen fri af det decimerede felt sammen med 4 andre ryttere. Ud for Frisenborg Gods med ca. 4 km igen førsøger Jens Lausten Hansen et solofremstød. Hullet bliver skabt, men desværre var løbet 25 meter for langt, så det ender med at Jens Lausten Hansen bliver sidst i spurten og må tage til takke med en 10. plads.

Årets rytterpokal:
Jens Lausten Hansen 32 point
Tom Bøttger 15 point
Thomas Jepsen 9 point
Morten Hugener Nielsen 6 point
Børge Hansen 3 point

Sydjysk mesterskab i Varde den 17. maj 2008.

VardeJonstrup
Jørgen Jonstrup nr. 7

Denne dag havde Varde Cykel Klub inviteret de sydjyske klubber til det Sydjyske mesterskab i linieløb i Sig nord for Varde. Sønderborg Cykle Klub stillede med 6 mand til start. Det var en små kold dag med lidt sol og jævn vind. Terrænet var som det nu er over vest på. Forholdsvis fladt.
Felt A (som består af A-, B-, C- og juniorryttere) skulle køre 86,1 km. Allerede efter 7-8 km kommer Thomas Jepsen af sted med 2 ryttere fra Vejen. Da de øvrige ryttere fra Sønderborg forventede at Thomas Jepsen kunne klare disse to ryttere i spurten, sørgede de for at holde farten nede i feltet. Det viser sig så også senere at dette udbrud holder hjem for to af rytterne. Lidt senere kommer Jesper Schack af sted i en firemandsgruppe. De får også et stort hul til de resterende ryttere. Men efter ca. 50 kmbliver disse fire trætte og kommer tilbage til hovedfeltet. Da der mangler 13 km udnytter Jens Lausten Hansen sidevinden til at sætte tempo i hovedfeltet. Efter 2 km sidevindskørsel med kun Jesper Schack i læ, er der dannet en ny forfølgergruppe på 3 mand. Kort efter ryger Jesper Schack dog af. Oppe i frontgruppen har der også været splittelse, da Vejen-folkene med 20 kmigen var begyndt at stikke på skift. Det resulterede i at en Vejen-mand sad alene i front og kunne køre sejren hjem, mens Thomas Jepsen sad alene og kørte 2. pladsen hjem. Den 3. mand i udbrydergruppen kommer tilbage til hovedfeltet med ca. 8 kmigen. I 2 mandsspurten om 3. pladsen bliver Jens Lausten Hansen taberen og må indtage 4. pladsen i løbet. Jesper Schack og Karsten Andersen kom med feltet hjem.
I Felt B (som består af Begynder, H40 og Ungdom) havde Sønderborg Cykle Klub Morten Hugener Nielsen og Jørgen Jonstrup til start. Dette løb udvikler sig til at der skabes en 8 mand stor udbryder gruppe tidligt i løbet, som holder til mål. Jørgen Jonstrup er med i denne gruppe, hvor han i spurten bliver nr. 7. Morten Hugener Nielsen kommer med feltet hjem.
Desværre havde ingen af vores mange drengeryttere fundet vejen til Sig denne dag. Det havde ellers været en oplagt chance for at få kørt noget cykelløb under perfekte og sikre forhold.

Årets rytterpokal:
Jens Lausten Hansen 38 point
Thomas Jepsen 17 point
Tom Bøttger 15 point
Jørgen Jonstrup 7 point
Morten Hugener Nielsen 6 point
Børge Hansen 3 point

JF-mesterskab Randers den 18. maj 2008.

Ingen ryttere fra Sønderborg Cykle Klub gennemførte

Handelsbankløbet, Herning den 1. juni 2008.

Lars Bo Marcussen på vej i målÅrets løb i Herning blev en varm og blæsende affære. Det var dog næppe det som spillede en rolle for rytterne fra Sønderborg Cykle Klub.
I ungdomsklassen kom Morten Hugener Nielsen med førergruppen hjem. Desværre åbnede han spurten for tidligt og blev overspurtet og måtte tage til takke med en 13. plads.
I B-klassen som i dagensanledning kørte sammen med H40 var det er rent udskildningsløb de første 30 km. Desværre kom hverken Thomas Jepsen eller Lars Bo Marcussen med i den forreste gruppe. Så på målstregen måtte Thomas Jepsen tage til takke med en 8. plads og være første mand uden en præmie. Lars Bo Marcussen kom i mål nogle placeringer længere nede.
Claus Haaning kom med hovedfeltet hjem i Begynderklassen

Årets Rytter:
Jens Lausten Hansen 38 point
Thomas Jepsen 17 point
Tom Bøttger 15 point
Morten Hugener Nielsen 10 point
Jørgen Jonstrup 7 point
Børge Hansen 3 point

Stensballe Trailercenter Løbet, Horsens 8. juni 2008.

Horsens lagde i dag asfalt til Stensballe Trailercenter Løbet. Navnet er lidt misvisende da løbet foregik i Gedved området. Det var så kun i B-klassen Sønderborg Cykle Klub gjorde sig positivt bemærket. Et løb over 6 omgange og 133,2 varme kilometer ventede rytterne. Til gengæld var vinden til at overse. Bakkerne udgjorde til gengæld et noget større problem. Allerede efter 7 km. kommer Jens Lausten Hansen, lidt ved et uheld, af sted i et udbrud. Efterhånden bliver der samlet en gruppe bestående af 7 mand. Denne gruppe får via godt samarbejde opbygget et komfortabelt forspring. Som løbet skrider frem og varmen og bakkerne gør sin indvirkning halter samarbejdet mere og mere. Enkelte ryttere sidder over i hele omgange. Efter 80 km. begynder de første ryttere så at falde væk fra gruppen, så de udbryderne kører ud på sidste omgang er de fem tilbage. På dette tidspunkt vidste Jens Lausten Hansen for længst, at han ikke ville kunne gentage sidste års sejr. Det gjaldt bare om at sidde med så længe som muligt og håbe at ingen ville komme op bagfra. På løbets sidste hårde stigning var det så slut med at følges med nogen…desværre uden at give nogen baghjul. Heldigvis for Jens Lausten Hansen bestod gruppen på dette tidspunkt kun af fire mand. Så kunne placeringen holdes ville det ende med en fjerdeplads. Hvilket så også heldigvis lykkedes.

Årets Rytter:
Jens Lausten Hansen 48 point
Thomas Jepsen 17 point
Tom Bøttger 15 point
Morten Hugener Nielsen 10 point
Jørgen Jonstrup 7 point
Børge Hansen 3 point

Albaniløbet, Svendborg den 15. juni 2008

Eneste præmietagende rytter blev Thomas Jepsen i B-klassen. Thomas Jepsen kom hjem i første forfølger gruppe, hvor han vandt spurten, hvilket så gav en 11. plads. De 134 km. som B-klassen skulle køre, begyndte ellers helt traditionelt med at Sønderborgs Tom Bøttger gik i udbrud fra km et. Udbruddet holdt dog ikke hele vejen hjem.

Årets Rytter:
Jens Lausten Hansen 48 point
Thomas Jepsen 20 point
Tom Bøttger 15 point
Morten Hugener Nielsen 10 point
Jørgen Jonstrup 7 point
Børge Hansen 3 point

DM Veteraner d. 22. juni 2008, Silkeborg

Nr. 1: Bjarne Olsen, Silkeborg IF, Nr. 2: Lars-Bo Marcussen, Sønderborg Cykle Klub, Nr. 3: Flemming Steen, Horsens AC.
Nr. 1: Bjarne Olsen, Silkeborg IF, Nr. 2: Lars-Bo Marcussen, Sønderborg Cykle Klub, Nr. 3: Flemming Steen, Horsens AC.

Ved Danmarks- mesterskaberne for veteraner i cykling opnåede Sønderborg Cykle Klubs Lars-Bo Marcussen en flot 2. plads i H40 (Klassen for herrer over 40 år). Løbet blev afholdt i Silkeborg og var præget solidt regnvejr og seje stigninger. Distancen var 115 km. Lars-Bo Marcussens taktik var at følge med uden at være for aktiv i løbet. Derved ville han spare kræfterne til spurten, for han kunne mærke han ikke havde benene til at køre med i udbrud. Efter 25 km kommer 7 mand fri af det 99 mands store felt, og etablerer et udbrud der ser ud til at holde hjem. Dette ryster dog ikke Lars-Bo Marcussen der holder sig til taktikken om at sidde fremme i feltet på de kritiske bakker, mens han resten af tiden befinder sig bagest i feltet. Med 30 km igen går udbruddet i stå og feltet samlet igen. Derved er løbet helt åbent igen, så de sidste 20 km bliver præget af små udbrud hele tiden. Da der mangler 1000 meter sidder Lars-Bo Marcussen helt fremme i feltet da de sidste udbrydere bliver hentet. Med 700 meter igen åbner Lars-Bo Marcussen spurten op ad den lange seje opløbsbakke. På de sidste meter må han dog se sig overspurtet af Bjarne Olsen fra Silkeborg og tage sig til takke med 2. pladsen og en sølvmedalje.
I H30 klassen (herrer over 30 år) havde Sønderborg Cykle Klub bl.a. Jens Lausten Hansen til start. Efter forholdsvis stille første 30 km kom Jens Lausten Hansen med i det afgørende udbrud som i begyndelsen bestod af 14 mand. Som Løbet skred frem faldt der ryttere fra. Med 30 km igen får 3 mand et afgørende hul og kører derefter om sejren. Herefter forsøger nogle

Opløb i H40-klassen
Opløb i H40-klassen

forfølgere at komme alene af sted, mens Jens Lausten Hansen kører mere passivt. Med 700 meter igen åbner Jens Lausten Hansen spurten men må til sidst se sig passeret af en enkelt konkurrent og derved blive nr. 5 efter 115 km cykling.

Årets Rytter:
Jens Lausten Hansen 61 point
Thomas Jepsen 20 point
Lars-Bo Marcussen 16 point
Tom Bøttger 15 point
Morten Hugener Nielsen 10 point
Jørgen Jonstrup 7 point
Børge Hansen 3 point

3 Etappenfahrt Weilburg 2008, Hessen, Tyskland den 27.-29. juni 2008

Spisepause ved Kassel
Spisepause ved Kassel

I weekenden den 27-29. juni deltog en gruppe på 8 U17 ryttere fra lillebæltssamarbejdet i etapeløbet 3 Weilburg beliggende den tyske delstaten Hessen. Med en ”bjergenkeltstart” på programmet havde vi inden afgang en fornemmelse af, at vi nok skulle ned til et meget bakket terræn. Det viste sig at holde stik. Der var afgang fra YX i Rødekro fredag den 27. juni kl. 12:00. Med start på skoleferie i Danmark, samt i flere tyske delstater imødeså vi turen med en smule spænding, da trafikken var meget tæt. Vi ankom kl.22:00 til jugendherberget, og kunne se tilbage på flere tilfælde af ”stau”. Vores GPS fik os dog ledt udenom en af de helt store omkring Kassel, hvor andre deltagere i løbet havde siddet i 5 timer. Vi kunne nøjes med ca. 1 time.Vel ankommet blev vi mødt af tysk gæstfrihed, hvor der blev serveret mad til alle selv kl. 22:00 om aftenen. God service. Efter maden blev indkvartering og nummerudlevering klaret. En enkelt rytter havde glemt sit licenskort. Den slags tages meget seriøst i Tyskland, men blev klaret med scannet kopi via mail. Før sengetid skulle nogen af rytterne lige prøve et par runder på gadeløbsruten, der lå rundt om jugendherberget. Det gav lidt bange anelser, for puha en rute. 1200 meter runde med 400 meter stejl opkørsel, 400 meter nedkørsel og 400 meter flad vej
Næste morgen var det ud af fjerene kl. 06:15. Efter morgenmaden stod den på klargøring af cykler, så

Jonas og Jeppe hårdt kæmpende på bjerget
Jonas og Jeppe hårdt kæmpende på bjerget

alle var klar til start kl. 9:40. Under opvarmningen fik vi et forvarsel om, at der skal passes på ved nedkørslen, da Morten Ochelca fra Sønderborg måtte en turen i asfalten i 130 graders svinget.

Der skulle køres 12 omgange på ruten i alt14,4 km. Starten gik på det flade stykke nede i byen, og der blev kørt cykelløb allerede på første omgang, så en del dryssede af på den første bakke. Efter halvdelen af løbet sad kun Morten Nielsen med i front sammen med ca. 10 andre ryttere. På sidste omgang blev de tilbageværende 5 førende ryttere reduceret til 3 mand som skulle kæmpe om sejren. I mål blev det til en flot nummer 3 til Morten Nielsen efter en belgier og en tysker. Alle i samme tid og med omkring 20 sek. ned til nr. 4. En god start med en podieplacering.

Venter på præmier
Venter på præmier

Eftermiddagens bjergenkeltstart var delvis den samme rute som formiddagens, med start ved byens brandstation, og mål på toppen i skoven. 1300 m med snit på vel 15%. Med tilskuere op langs den smalle rute var der næsten helt Tour de France stemning under løbet. Sønderborg Cykle Klubs ryttere gjorde det igen flot, med Morten Nielsen på 3. pladsen, 9 sekunder efter belgieren. Tyskeren der blev nr. 2 i gadeløbet tabte 11 sekunder. Derved indtog Morten Nielsen andenpladsen i det samlede klassement. Vindertiden for de 1300 m blev 3:55. Altså ca. 20 km/h i snit.

Eftermiddagen blev brugt på hvile, samt besigtigelse af søndagen rute, der var en rundstrækning på 12 km udenfor byen. Om aftenen blev de indkørte præmiepenge brændt af på det lokal pizzeria, hvor der blev lagt store planer for søndagens etape.
Søndag gik starten fra jugendherberget til midt på bjerget, hvor løbet blev givet frit. Ruten på 59 km. var bakket med bl.a. en stigning som strakte sig over 5 km og opløbsbakken var en kortere udgave af enkeltstartsruten. Indledningsvis udviklede løbet sig perfekt, da et 5 mands udbrud kom af sted. I udbruddet sad en rytter fra Lillebæltssamarbejdet. Efter 24 km havde de 30 sek. til den gule trøje. Herefter drejede det belgiske team på gashåndtaget og udbryderne blev hentet efter 36 km. kørsel. Med 5 km. igen har Sønderborg Cykle Klub Morten Nielsen og Jeppe Lorentzen med helt fremme. På den sidste km bliver der angrebet. Morten Nielsen må slippe de førende, men taber dog kun 8 sekunder til vinderen og 4 sekunder til de ryttere der kan true ham i den samlede stilling. I mål kom Morten Nielsen ind som 6’er, mens Jeppe Lorentzen blev 8’er ca. 1 minut efter vinderen.

Morten Nielsen på podiet
Morten Nielsen på podiet

Samlet blev det til følgende placeringer for Lillebæltssamarbejdet:

Morten Nielsen, Sønderborg, 3.
Frederik Honoré, Middelfart, 12.
Jeppe Lorenzen, Sønderborg, 17.
Oliver Philip, Haderslev, 18.
Jonas Rasmussen, Middelfart, 20.
Mads Andersen, Rødekro 35.
Lasse Zink, Rødekro, udgået
Morten Ochelca Sønderborg, udgået.

Samlet set en vellykket tur med godt kammeratskab, og gode resultater. Der var efter løbet stor ros fra arrangørerne til vore ryttere for fair og sportslig optræden i forbindelse med korrektion af resultatlisterne, hvor der i flere tilfælde var lidt rod i hjemtagningen.
Hjemturen forløb uden problemer, og der ses allerede frem til den næste tur. Desværre for Morten Nielsen og Lasse Lorentzen giver disse fine placeringer ikke point til Årets Rytter pokalen, da de ikke var udtaget af enten Jysk Distrikt eller Dansk Cykle Union til løbet.

Årets Rytter:
Jens Lausten Hansen 61 point
Thomas Jepsen 20 point
Lars-Bo Marcussen 16 point
Tom Bøttger 15 point
Morten Hugener Nielsen 10 point
Jørgen Jonstrup 7 point
Børge Hansen 3 point

Gadeløb i Agerskov den 5. august.

Tirsdag den 5. august havde Agerskov Cykel Klub inviteret til gadeløb. Sønderborg Cykle Klub deltog i form at følgende ryttere: Thomas Jepsen, Lars-Bo Marcussen og Jens Lausten Hansen.

I bilen på vej til Agerskov gik snakken omkring hvor længe siden det sidst var man havde deltaget i gadeløb. For længe siden var alle vist enige om. Derudover blev der snakket om hvilken taktik der skulle benyttes.

Et hurtigt gik over startlisten gjorde at det med taktik ikke var så nødvendigt. Listen indeholdt 47 ryttere. Antallet var ikke så skræmmende, men det var deltagerene desto mere. Glud og Marstrand stillede med 3 ryttere. Heriblandt også Post Danmark Rundt deltagere. Så det gjaldt mest om bare at hænge med så længe som muligt.

Løbet var på 20 omgange a 2 km. Spurtpræmier efter 5., 10., og 15. omgang. Jens Lausten Hansen lagde ud med at punktere efter 2 km. Dermed var hans løb over. Ved første spurt fik Thomas Jepsen sig klemt ind som nr. 4. Det gav så ingen præmie, men til gengæld var han noget mat i betrækket bagefter. Kort til efter spurten kom 5 ryttere fri og det stod hurtigt klatrt at vinderen var blandt disse ryttere. Efter halvdelen af løbet stod Lars-Bo Marcussen af, efter at have siddet godt med i hovedfeltet. Thomas Jepsen valgte at følge de tilbageblevne favoritter i hovedfeltet, så slutresultatet for Thomas Jepsen blev en flot samlet 10. plads.

Årets rytter:
Jens Lausten Hansen 61 point
Thomas Jepsen 27 point
Lars-Bo Marcussen 16 point
Tom Bøttger 15 point
Morten hugener Nielsen 10 point
Jørgen Jonstrup 7 point
Børge Hansen 3 point

JDC-løbet, Ålborg den 10. august.

Løbet var en 30 kilometer enkeltstart. Dette var nok grunden til at Sønderborg Cykle Klub kun havde Tom Bøttger til start. Tom Bøttger blev nr. 10 i B-klassen i tiden 43 minuter og 10 sekunder. Dette resultat bragte ingen forskydninger i kampen om årets rytter.

Stjerneløbet, Rønde den 16. august.

Til dagens løb stillede Sønderborg Cykle Klub med 3 B-rytter i form af Tom Bøttger, Lars-Bo Marcussen og Jens Lausten Hansen. Ruten i Rønde er kendt/berygtet for den hårde lange opløbsbakke. B-klassen skulle køre 130 km i alt. Løbet havde en lidt særpræget start, i det feltet på de første 200 meter blev delt i to cirka lige store grupper. Sønderborg Cykle Klub havde så ingen med i forreste felt. først efter 57 km var der samling på tropperne, og der blev lidt stilstand i løbet. På dette tidspunkt havde gennemnitsfarten været 43 km/t. Tom Bøttger udnyttede denne manglende lyst i feltet til at køre stært ved at komme i udbrud men en enkelt konkurrent. Efter lidt tid samlede der sig så en frontgruppe på 5 mand. Disse 5 arbejde godt sammen og stille og roligt øgede de føringen ned til hovedfeltet for til sidst at være e af syne. I hovedfeltet blev der aldrig rigtig etableret noget samarbejde, og på de sidste runder var det klart at Tom Bøttgers gruppe skulle afgøre løbet mellem sig. Til sidst kører Allan Qvortrup Tvilum Bachmann fra Aarhus 1900 MTB så fra de andre i front. I spurten viste Tom Bøttger fornemme spurtevner ved at vinde spurten og kunne derved bestige sejrsskamlen som nr. 2. Bagude havde der i mellemtiden været lidt udvikling i hovedfeltet, i det en lille gruppe havde revet sig løs og skulle køre om de sekundære præmier. Jens Lausten Hansen befandt sig i denne gruppe og sluttede løbet som nr. 9. Lars Bo Marcussen kæmpede godt hele løbet igennem og kom med hovedfeltet hjem.

Stillingen i årets rytter pokal:
Jens Lausten Hansen 64 point
Thomas Jepsen 27 point
Tom Bøttger 26 point
Lars-Bo Marcussen 16 point
Morten Hugener Nielsen 10 point
Jørgen Jonstrup 7 point
Børge Hansen 3 point

Danske Bank Løbet, Nyborg den 17. august.

Tom_Bttger,_Nyborg_2008Danske Bank løbet blev hurtigt afgjort i B-klassen (den eneste klasse hvor Sønderborg Cykle Klub havde ryttere med). Efter små 2 km af dagens 120 km kommer 8 mand fri af feltet. Her havde Sønerborg Cyke Klub Tom Bøttger med. Denne gruppe får hurtigt opbygget et solidt forspring, som de så kunne tære på resten af løbet. Midtvejs var der så lidt spænding om hovedfeltet ville indhente udbryderene, da forspringet skrumpede til lidt over et minut. Men så rev 4 ryttere sig løs i udbrydergruppen, heriblandt Tom Bøttger, og udbryderne etablerede igen et solidt forspring. Få km før mål splittedes gruppen dog i to grupper, hvor Tom Bøttger så ender med at skulle spurte om 3.pladsen. En spurt som Tom Bøttger vinder med c. et halvt hjul ned til Michael Guldhammer. Thomas Jepsen sad i hovedfeltet hele løbet indtil en rytter på sidste omgang står helt stille pga han er ved at tabe baghjulet. Dette gør at Thomas Jepsen næsten må af cyklen, og inden han er klar til at fortsætte er hoedfeltet over alle bjerge.

Stillingen i årets rytter pokal:
Jens Lausten Hansen 64 point
Tom Bøttger 36 point
Thomas Jepsen 27 point
Lars-Bo Marcussen 16 point
Morten Hugener Nielsen 10 point
Jørgen Jonstrup 7 point
Børge Hansen 3 point

Poul Erik Beck Løbet, Kolding den 30. august.

Denne weekend var begunstiget af flot solskin og svag vind. Så endelig nogle dage man kunne kalde sommer. Løbet foregik på de traditionelle bakker omkring Kolding køretekniskanlæg. På hver runde var der 3 bakker som skulle overvindes. I alt blev det til 18 baker for fx. B-klassens vedkommende. Det var så også i B-klassen Sønderborg Cykle Klubs eneste præmieplacering skulle findes. Dette løb udviklede sig til et rigtigt cykelløb med masser af ryk og angrebsforsøg. Sønderborg Cykle Klub stillede op med Lars-Bo Marcussen og Jens Lausten Hansen. Begge ryttere kørte afventende og satsede på at andre ryttere ville lukke de huller som blev skabt via angrebsforsøgne. Halvvejs gennem løbet var denne taktik ved at blive fatal. En større gruppe var kørt, Jens Lausten Hansen forsøger at lukke hullet. Dette lykkes ikke helt. Lars -Bo Marcussen forsøger at køre kontra. Resultatet blev at hele gruppen undtagen Jens Lausten Hansen kommer med Lars Bo Marcussen. Lars-Bo Marcussen går derefter lidt kold og bliver sat af gruppen, som snart efter når op til udbryderne. Så lidt rytter lærdom: Brug aldrig alle kræfter. Nogle kilometer senere kommer begge ryttere fra Sønderborg Cykle Klub dog op til feltet igen. Herefter kører 6 ryttere afsted i det afgørende udbrud. Kort efter kører 2 andre afsted. Jens Lausten Hansen kommer derefter også i udbrud og lukker hullet op til de to forankørende. Sammen får de så lukket hullet op til de 6 udbrydere. Senere kommer en enkelt Hammelrytter op. Dette udbrud viser sig hurtigt at være det afgørende. Smarbejdet kører uden de store problemer og der er ikke mange angrebsforsøg. Jens Lausten Hansen ender med at blive nr. 7 i spurten.

Haderslevløbet, Haderslev den 31. august.

Dette løb blev afviklet på en helt ny rute syd for Haderslev nærmere betegnet Sønder Vilstrup. Herfra kørte man over en del bakker inden der blev kørt retur fra Genner over Hoptrup. Dette terræn bekom nogle ryttere fra Sønderborg Cykle Klub vel. Morten Hugener Nielsen kom i mål som nr. 8 i et splittet ungdomsfelt. Lars-Bo Marcussen kørte en præmie hjem via en 9. plads i B-klassen.

Stillingen i årets rytter pokal:
Jens Lausten Hansen 71 point
Tom Bøttger 36 point
Thomas Jepsen 27 point
Morten Hugener Nielsen 20 point
Lars-Bo Marcussen 20 point
Kasper Daabeck 7 point
Jørgen Jonstrup 7 point
Børge Hansen 3 point

Kvickly Odder Løbet, Odder den 13. september.

Årets løb i Odder havde en noget svag deltagelse fra Sønderborg Cykle Klubs side med kun 4 ryttere. Ikke destro mindre lykkedes det for Tom Bøttger at spurte sig til en 4. plads i den 6 mands store gruppe som mere eller mindre kom samlet til mål i kampen om sejren. Tom Bøttger har dermed 18 officielle point og kan stadig nå at køre sig i A-klassen i år.

Stillingen i årets rytter pokal:
Jens Lausten Hansen 71 point
Tom Bøttger 45 point
Thomas Jepsen 27 point
Morten Hugener Nielsen 20 point
Lars-Bo Marcussen 20 point
Kasper Daabeck 7 point
Jørgen Jonstrup 7 point
Børge Hansen 3 point

Intersport-løbet, Vejle den 21 september.

Jens_Vejle_HjemmesideSøndag den 21. September var det så blevet Vejle Cykel Klubs tur til at arrangere cykelløb. Start og mål var som de senere mange år på Grønlandsvej. Ruten foregik som sædvanlig for Vejle i et bakket terræn incl. Ny Højen Bakken og Peder Holms Allé. Så intet nyt under solen der. Vejret var godt cykelvejr dvs. lune 17 °C og svag vind. Til cykelløb kan man dog godt bruge lidt mere vind.
Sønderborg Cykle Klub havde deltagere i flere forskellige klasser. Placeringsmæssigt var det rytterne i B-klassen som klarede sig bedst. B-klassens løb bar præg af et langt 2 mands udbrud som varede små 80 km af de 106 km løbet var på. Sønderborg Cykle klub havde dog ikke ryttere med i dette udbrud. Lars-Bo Marcussen og Jens Lausten Hansen som var Sønderborg Cykle Klubs repræsentanter i B-klassen kørte et afventende løb. Når der skulle lukkes småhuller i feltet var Sønderborg Cykle Klubs ryttere dog aktive nok til at gøre det på skift. Efter fjerde passage af Ny Højen Bakken var B-klassen samlet igen og løbet kunne nærmest begynde på ny igen. Herfra blev der kørt afventende og alle lurede på alle. På nedkørslen til Vejle kommer en lille gruppe afsted. Jens Lausten Hansen formår dog at køre alene op til denne gruppe, som på Peder Holms Allé bliver reduceret til 3 mand. Feltet sidder dog kun 15 sekunder efter. Så der var ikke megen tid til taktiske overvejelser. De 3 mand formår dog at holde hjem og kommer til at køre en lidt kaotisk spurt, idet A-klassen på dette tidspunkt er ved at køre små omgange. Jens Lausten Hansen bliver nr. 3 i spurten, mens Lars-Bo Marcussen også bliver 3’er i feltets spurt og dermed nr. 6.
I ældste drenge klassen havde Sønderborg Cykle Klub Kasper Daabeck og Patrick Behrens til start. Efter 40 km konkurrence kommer feltet samlet til mål. I denne massespurt bliver Kasper daabeck nr. 10 mens Patrick Behrens sprinter sig ind til en 19. Plads. Der var præmier til de 25 første ryttere, da der var ca. 80 drenge til start.

Stillingen i årets rytter pokal:
Jens Lausten Hansen 80 point
Tom Bøttger 45 point
Thomas Jepsen 27 point
Lars-Bo Marcussen 26 point
Morten Hugener Nielsen 20 point
Kasper Daabeck 15 point
Jørgen Jonstrup 7 point
Børge Hansen 3 point

Hydro-løbet, Tønder den 27. september.

Tom Bøttger var i Tønder den eneste præmietagende rytter. Halvvejs gennem løbet var Tom Bøttger den afgørende faktor i etableringen af udbruddet som holdt hjem. Med 25 km igen kom Tom Bøttger afsted med en følgesvend. De fulgtes til mål hvor spurten måtte afgøre duellen. Her trak Tom Bøttger det korteste strå, og tabte spurten til en mand som var stærkere. De næste kom i mål med et tidstab på 1.50 min.

Speditørløbet, Bov den 28. september

Årets sidste løb skulle køres i Bov. Tom Bøttger var med som eneste deltager fra Sønderborg Cykle Klub. Her var Tom Bøttger igen ivrig fra start. Feltet blev splittet efter passagen af grusstykket. Her slap 3 mand fri af feltet. Desværre var Tom Bøttger ikke med i denne gruppe. Anden gruppe bestod herefter at 12 mand inkl. Tom. Denne gruppe blev mindre og mindre efter hver passage af grusstykket. De sidste 10 km af løbet kunne Tom Bøttger godt mærke udbruddet fra Tønder i benene. Derfor valgte Tom Bøttger ikke at satse på spurten, idet svingene lige før opløbet havde været uhyggelige glatte hele dagen. Tom Bøttger ville hellere komme helskindet igennem løbet end at spurte om en 6. plads. Tom Bøttger endte med at blive nr. 8.

At svingene var glatte bevises ved at der blev talt omkring 30 styrt i løbet af dagen. Ikke alle slap lige heldigt fra mødet med asfalten. God bedring til de styrtede.

Slutstillingen i årets rytter pokal følger her når resultatlisten fra Bov er lagt ud på www.dcu-cykling.dk