JM i Thisted den 23. Og 24. juli 1988.

Af: Henning Christensen (SCK-Nyt 4/1988).

Som sædvanlig var det Jyske Mesterskab i landevejscykling delt op i to kategorier, nemlig et stafetløb og et individuelt løb. På trods af SCK’s ringe størrelse, formåede vi at stille med to hold til lørdagens stafet. Holdet består af 4 ryttere, hvor den sidste afgør holdets endelige placering i tilfælde af at rytteren ”sidder med” i det forreste felt. Dette skulle nu vise sig ikke at lykkes, da Hold 2 måtte udgå efter anden mand pga. defekt. Bedre gik det for Hold 1, som kørte sig ind på en pæn 8. Plads, dog skal det siges, at de ligesom Hold 2 var blevet hægtet af de forreste ryttere på den første omgang af 13 km. Noget nyt og spændende blev det nu ikke, da både Herning sen. Og Vejle jun. genvandt deres titler.

”I Baljen”

Lars Bo Marcussen som sølvvinder ca. 10 min. efter at være kommet i mål.
Lars Bo Marcussen som sølvvinder ca. 10 min. efter at være kommet i mål.

Der var rift om sovepladserne, så nærmeste vandrerhjem var på Mors, hvor vi så ofte før har sovet før. Efter indkvarteringen tog vi ind til byen, primært for at få noget at spise. Efter nogen tid fandt vi endelig den italienske restaurant, som vi søgte. Det tog sin tid for kokken at få ”smedet” pizzaerne, så der var rige muligheder for at se sig omkring i lokalet. Det skulle vise sig, at et par piger havde sat gang i Bent Iversen jun. og Jesper Schacks hormoner. På trods af vandets temperatur lykkedes det dem ikke at blive kølet af, da de hoppede ”i baljen” neden for vandrerhjemmet. Så bussen blev startet og de tog til byen på kvindejagt. Endnu engang dog med svigtende held.

En syndflod!
Efter at vi var kommet os over Peter Bisgårds malende beskrivelse om nordmanden og damen i samme seng fik vi pakket og kørte til JM individuelt. Ruten, som Thy Cykle Ring havde valgt, bød ikke på de store udfordringer, men det sørgede vejret til gengæld for. Samtidig med god vind kom der 22 mm regn i løbet af en times tid. De smalle veje mindede mest om en flod og på opløbsstrækningen var der på et tidspunkt samlet så meget vand, at pedalerne gik under. Al den regn resulterede selvfølgelig i et utal af punkteringer. Dette ramte også tre af SCK-rytterne, nemlig Kim Lykke Sørensen i B, Henning Christensen i C og Bent Iversen jun. i B. Mest uheldig var dog Bent Iversen jun., da det skete 5 km før mål. Et hurtigt ringskifte bragte ham dog i mål som nr. 12. Stefan Rotzler og Ole Mikkelsen klarede sig også meget fint i B-klassen. Ole Mikkelsen tegnede sig endda for sin første præmie i B. De blev nr. 4 og 6.

Lars Bo Marcussen præsterede lidt ud over det sædvanlige. Som Jydske Tidende så pænt skrev: ”Han fik sølv”! Det er sikkert de fleste bekendt, at Lars Bo Marcussen har gjort sit comeback her i år. Men han har også glæde af sin tidligere karriere som B-rytter, idet en ven fra Herning skabte det afgørende udbrud, hvor Lars Bo Marcussen formåede at ”sidde med” til stregen og blive en flot nr. 2!
Merete Andersen i Dame A hentede ikke medalje, idet hu spurtede sig ind som nr. 4.