2011

Indledningsløb, Sønderborg den 3. april.

I år var det så blevet Sønderborg Cykle klubs tur til at arrangere Indledningsløbet. Ruten var blevet henlagt til Kirke Hørup, idet der her kan findes en kort spændende rute uden brug af for mange hjælpere.

Dagens første løb var et kombineret U11/U13 felt med delte præmierækker. Dette havde Mads Fenneberg (U11 rytter) så ikke så meget respekt for. Så han forsøgte at vinde løbet sammenlagt. Efter første runde af to angreb Mads Fenneberg feltet og kom afsted sammen med en U13 rytter. Disse to ryttere kunne så følges til mål og køre over målstregen mens de holdt hinanden i hænderne.

Næste afgørelse skulle så findes i U15 klassen. Her stillede en tændt Mikkel Fenneberg til start. Efter et udskildningsløb på 27 km hvor Mikkel Fenneberg til sidst sad tilbage med en enkelt rytter. Denne rytter kørte Mikkel Fenneberg fra da der manglede 3 kilometer af løbet og kunne derved indkøre sejr nr. 2 til Sønderborg Cykle klub.

I Herrer over 50 år skulle Klaus Haaning ud på 45 km. cykelløb. Kort inde i løbet blev feltet delt i to halvdele og sådan varede det løbet ud. I spurten kom Klaus Haaning godt ud af starthullerne men på de sidste 20 meter kom en rytter fra Vejen fordi, så Klaus Haaning måtte tage sig til takke med en 2. plads.

I det kombinerede D, U17 og motionsfelt angreb Simon Madsen sidste gang Majbøl Bakke blev passeret. Fik en lille gruppe med sig med desværre rakte kræfterne ikke til at holde sig i gruppen som holdt til mål. Simon Madsen tog dog sidste præmie som nr. 15. Carsten Bonde klarede sig alt i alt lidt bedre med en 11 plads. Matthias Jessen kom med feltet hjem og var godt tilfreds.

I det kombinerede A, B, C, H40 og Junior-felt stillede Vejen traditionen tro med mange ryttere til start. Egentlig forløb løbet i begyndelsen godt for Sønderborg Cykle Klub, da Peter Eberle kom med i den afgørende gruppe. Desværre satte en punktering en stopper for den gode situation. Senere blev diverse ryttere ramt af punkteringer så kun Tom Bøttger kom med hovedfeltet hjem pg sluttede som nr. 8. Azeal Larsen lukkede og slukkede dagen ved at gennemføre løbet.

Kampen om årets rytter:
Mikke Fenneberg 7 point
Carsten Bonde 7 point
Klaus Haaning 5 point
Tom Bøttger 4 point
Mads Fenneberg 3 ponit
Simon Madsen 3 point

Georg Berg løbet 2011, Tissø og Slagelse den 9. og 10 april.

Morten Hugener Nielsen og Amalie Watt Sundstrup havde valgt at tage over bæltet for at køre etapeløb. Løbet lagde ud med en kort prolog. Efter en lille måned med mere eller mindre sygdom skulle Amalie Watt Sundstrup se hvordan enkeltstartsbenene havde det. Det gik så over al forventning og hun sluttede som nummer 4 i DameJunior-klassen kun 1½ sekund fra nr. 3 og 20 sekunder fra nr. 2. Så optimismen var i behold til det senere kriterium hvor der også skulle køres direkte mod Dame A og B ryttere. Kriteriet på 25 km. gik egentlig også ganske udemærket, idet Amalie watt Sundstrup sad godt med og kunne klare de ryk der var i feltet samtidig med der blev kørt stærkt. Desværre havde sygdommen nok taget toppen af kræfterne så til aller sidst måtte Amalie Watt Sundstrup give slip og trille i mål med et tidstab på nogle minutter og var dermed reelt ude af placeringskampen i etapeløbet.

Morten Hugener Nielsen kørte nok mest enkeltstarten for at gennemføre og placerede sig som nummer 20. Senere i kriteriet på 30 km. viste Morten Hugener Nielsen helt andre kræfter og kørte alene afsted og troede han havde vundet løbet indtil han hørte og så en mand ringe med en klokke for at der manglede een omgang. Inden det gik op for den gode Morten Hugener Nielsen var han indhentet af feltet igen og måtte tage til takke med en 25. plads.

Om søndagen var der så almindeligt linieløb for alle klasser. Morten Hugener Nielsen skulle ud på 108 km. Et samlet hovedfelt kom til mål og her kunne Morten Hugener Nielsen så vise sin spurtstyrke hvilket han gjorde ved at blive nr. 5.

Den samlede Dameklasse skulle ud på 81 km. Planen var at Amalie skulle gennemføre for at få nogle manglende kilometer i benene. Men kræfterne er ikke helt de samme som dagen før, så på et tidspunkt knækker feltet i to dele hvor Amalie Watt Sundstrup sidder i den forkerte del. Amalie forsøger så at lukke hullet selv men det rækker kræfterne så ikke til. Dette knækker nok lidt af moralen hos Amalie som så vælger at udgå af løbet da der skal køres ud på næste runde istedet for at gennemføre løbet med de ryttere som kører bagved. Derved blev planen ikke overholdt. Trods dette viste weekenden dog også opløftende momenter.

Fåborg og Svendborg den 16. og 17. april.

Sønderborg Cykle Klub indledte for alvor cykelsæsonen med deltagelse i weekendens cykelløb i både Fåborg og Svendborg.

I det gode forårsvejr havde de lokale ryttere rigtig fået forårsfornemmelser hvilket resultaterne bevidner

På en bakket rute rundt i Svanninge Bakker lagde Mads Fenneberg ud med en sikker 2. plads i U11-klassen. Dog var han ikke i nærheden af første pladsen, hvilket måske kan tilskrives en uge med sygdom hvor han næsten har hostet lungerne op. Men en frisk gut er jo ikke sådan at slå ud.

Senere på dagen indtog Morten Hugener Nielsen også præmieskamlen med en 3. plads i C-klassen efter 96 kilometer. Tidligt i løbet kom Morten Hugener Nielsen i udbrud med bl.a to stærke ryttere fra Aarhus, som han også måtte lade køre på den stejle opløbsbakke. Derudover kom Tom Bøttger ind på en præmieplads med en 11. plads og vinder af hovedfeltets spurt.

Derudover ramte Jens Lausten Hansen det afgørende udbrud med 70 kilometer igen. Men en punktering satte en stopper for præmie i H40-klassen. Samme punkteringsskæbne ramte Azeal Larsen. Peter Eberle og Ole Mikkelsen kom med feltet hjem.

Klaus Haaning kom med hovedfeltet hjem i H50-klassen men fik krampe på opløbsbakken.

Søndag stod så på en forholdsvis flad rute i Svendborg. Her var der igen flere podiepladser til Sønderborg Cykle Klub. I C-klassen kom Tom Bøttger nu ind på 3. pladsen efter de samme to ryttere fra Aarhus, som også indtog de bedste podiepladser dagen før i Fåborg. Trods den flade rute og småt med vind var der spredning i feltet efter 111 kilometer.

I H50-klassen skulle Klaus Haaning ud på 89 kilometer. På 3. af 4 omgange begynder Klaus Haaning at angribe hovedfeltet. Hvilket så ikke lykkedes i første omgang. Men da Hans Jørgen Christensen fra Silkeborg får hul tog Klaus Haaning et af hans velkendte ryk og kom op til ham. Senere får de følgeskab af en enkelt rytter mere. Efter godt samarbejde må Klaus Haaning desværre bøje nakke og tage en velfortjent 3. plads med hjem.

Peter Eberle i H40-klassen gik solo lige efter 1. runde og øgede afstanden til feltet alene. Kort efter kommer en mindre gruppe på 5 mand op. Samarbejdet fungerede godt de næste 70 kilometer selvom en enkelt rytter måtte forlade samarbejdet bagud. I det taktiske spil i opløbet var Horsens repræsenteret med 2 mand. På sidste stigning rykker den første rytter fra Horsens. Peter Eberle lukker hullet hvorefter den næste Horsens-rytter selvfølgelig rykker. Hurtigt sidder 2 mand fra Horsens fremme sammen med en fra Holte. Peter Eberle sad med en træt rytter fra Nyborg. Hullet kunne ikke lukkes og rytteren fra Nyborg blev mere frisk da målstregen kunne ses. Derfor måtte Peter Eberle tage til takke med en 5. plads.

Mikkel Fenneberg med en præmie efter 7. plads i U15-klassen. Øvrige deltagende ryttere fra Sønderborg Cykle Klub kom i mål med hovedfelterne.

Kampen om årets rytter:
Tom Bøttger 23 point
Klaus Haaning 16 point
Mikkel Fenneberg 15 point
Morten Hugener Nielsen 12 point
Peter Eberle 12 point
Carsten Bonde 7 point
Mads Fenneberg 7 ponit
Simon Madsen 3 point

Handy-Print Løbet, Skive den 25. april.

En lun forårsdag i påsken med svag vind og en forholdsvis let rute beskriver meget godt løbet i Skive. Historisk set vil løbet blive husket i Sønderborg Cykle Klub ved at Lars Bo Marcussen i stedet for en sejr i H40-klassen fik en øm røv.

H40-klassen skulle ud på 108 kilometer fordelt på 6 omgange. Da de 5 første omgange er overstået og diverse udbrud er kørt ind er feltet samlet. Lars Bo marcussen og Jens Lausten Hansen aftaler at Jens Lausten Hansen skal holde feltet samlet og til sidst forsøge at køre Lars Bo Marcussen frem i spurten. Det sidste vidste sig ikke at være så svært, idet Jens Lausten Hansen tager føringen i feltet med Lars Bo Marcussen på hjul da der mangler 5 kilometer og holder et konstant tempo hvor ingen ryttere virkelig forsøger at gå i udbrud. I opløbsvinget sidder begge ryttere derfor helt fremme. Da spurten åbnes kommer Lars Bo Marcussen på hjul på den førende. Men dette hjul vil en anden rytter også have hvorved Lars Bo Marcussen forhjul og styr bliver fejet væk. Med armene flagrende i luften lander Lars Bo Marcussen direkte på røven på asfalten og kurer på den indtil gnidningsmodstanden får ham til at stoppe. Med en ukampdygtig Lars Bo Marcussen må Jens Lausten Hansen spurte helt til mål og tumulten i spurten gør han ender på en 4. plads.

Klaus Haaning i H50-klassen kommer med feltet hjem, men ender udenfor præmierækken.

Kampen om årets rytter:
Tom Bøttger 23 point
Klaus Haaning 16 point
Mikkel Fenneberg 15 point
Jens Lausten Hansen 14 point
Morten Hugener Nielsen 12 point
Peter Eberle 12 point
Carsten Bonde 7 point
Mads Fenneberg 7 ponit
Simon Madsen 3 point

Toyota Louis Lund A/S Løbet, Varde den 30 april og Frøs Herreds Sparrekasseløbet, Esbjerg den 1. maj.

Christian Faber på 3. pladsen i Varde.
Christian Faber på 3. pladsen i Varde.

Ikke overraskende var det vinden der kunne blive en afgørende faktor i løbene i Varde og Esbjerg. Selvom vinden var kraftigere i Varde end i Esbjerg, så var der en del felter der kom samlet i mål.
Om lørdagen i Varde lagde Sønderborg Cykle Klub lidt stille ud. Dog lykkedes det Christian Faber i H40-klassen at presse cyklen frem til en 3. plads i en massespurt mellem 22 cykelryttere hvor også Azeal Larsen fik en 10. plads.

I U11-klassen kom Mads Fenneberg mere alene i mål på en 2. plads mens storebror Mikkel Fenneberg i U15-klassen fik præmie med en 12. plads.

Om søndagen i Esbjerg var Klaus Haaning i H50-klassen ekstra opsat efter et resultat idet han dagen inden udgik med en punktering. Efter 72 kilometer med mange udbrud, hvor Klaus Haaning var meget aktiv, i svag vind kom 31 ryttere samlet ind på opløbsstrækningen. Klaus Haaning åbner spurten i sidste sving 250 meter før mål og holder sig i front og bliver sejrherre.

I D-klassen følte Simon Madsen sig godt kørende selvom ruten på papiret ikke passede ham. Med fokus på positionskampen holdt Simon Madsen sig også langt fremme i opløbssvinget og spurter sig til en samlet 7. plads. I selve spurten er der kun en enkelt rytter dero overhaler Simon Madsen.

I C-klassen kommer Tom Bøttger med i det afgørende udbrud med 6 ryttere. I spurten må Tom Bøttger dog se sig overspurtet af 3 ryttere og bliver nr. 4. Fenneberg-brødrene gentog nærmest lørdagens løb, så Mads Fenneberg blev igen nr. 2 mens Mikkel Fenneberg indtog en 10. plads i en spurt blandt 27 ryttere. Yderligere præmietagere blev Lars Bo Marcussen og Lutz Schröder i H40-klassen med henholdsvis en 12. og 15. plads.

Kampen om årets rytter:
Tom Bøttger 37 point
Klaus Haaning 31 point
Mikkel Fenneberg 27 point
Christian Faber 15 point
Mads Fenneberg 15 ponit
Jens Lausten Hansen 14 point
Simon Madsen 14 point
Morten Hugener Nielsen 12 point
Peter Eberle 12 point
Azeal Larsen 8 point
Carsten Bonde 7 point
Lars Bo Marcussen 6 point
Lutz Schröder 3 point

Poul Erik Bech løbet 2011, Kolding den 7. maj og NCC – løbet, Vejen den 8. maj.

Løbene i Kolding og Vejen blev nogle løb der kom til at trække tænder ud. Hvor bakkerne tappede på rytternes kræfter, gjorde den hårde vind der blæste op til kuling om søndagen livet hårdt for rytterne i Vejen.

I Vejen havde H50-rytteren Klaus Haaning fundet de gode ben frem igen til 90 kilometer cykelløb. Efter et aktivt løb som meget af tiden foregik i udbrud var Klaus Haaning den rytter der kunne præstere den bedste spurt mod 3 konkurrenter ved målstregen og vandt i sikker stil. Derved fik den selvudnævnte spurtkonge endnu en sejr. Tidligere på dagen havde U11-rytteren Mads Fenneberg været i aktion. Et løb hvor feltet holdt sig samlet så løbets afgørelse skulle ske ved målet. Her præsterede Mads Fenneberg den bedste spurt og vandt en velfortjent sejr.

Om lørdagen i Kolding havde Mads Fenneberg også været på podiet med en 2. plads. Her havde bakkerne til gengæld spredt det unge felt i atomer. Senere på dagen indtog Jens Lausten Hansen også 2. pladsen i H40-klassen som skulle køre 100 kilometer. 8,5 kilometer før mål kørte Jens Lausten Hansen alene fra en 12 mands stor udbrydergruppe. Men på løbets stejleste stigning måtte Jens Lausten Hansen se sig passeret af løbets senere vinder. Men det lykkedes at holde de resterende konkurrenter bagved.

Derudover kom 7 ryttere følgende præmieplaceringer i weekenden:

Kolding:

Klasse C
5. Morten Hugener Nielsen
6. Tom Bøttger

Klasse H40
7. Christian Faber

U15
13. Mikkel Fenneberg

Vejen:
Klasse C
9. Tom Bøttger

Klasse H40
8. Jens Lausten Hansen
14. Ole Mikkelsen

Klasse U15
15. Mikkel Fenneberg

Stillingen i Årest rytter:
Tom Bøttger 58 point
Klaus Haaning 45 point
Jens Lausten Hansen 40 point
Mikkel Fenneberg 35 point
Christian Faber 26 point
Morten Hugener Nielsen 25 point
Mads Fenneberg 22 ponit
Simon Madsen 14 point
Peter Eberle 12 point
Azeal Larsen 8 point
Carsten Bonde 7 point
Lars Bo Marcussen 6 point
Ole Mikkelsen 4 point
Lutz Schröder 3 point

Fri Cykler Sønderborg Løbet /Jysk Fynsk Mesterskab den 14. maj og Meldgaard, Rødekro den 15. maj.

Sønderborg:
De Jysk-Fynske Mesterskaber blev i år kørt på hjemmebanen i Sønderborg. Selvom Kyllingen med det borgerlige navn af Michael Rasmussen tiltrak en del opmærksomhed, klarede rytterne fra Sønderborg Cykle Klub sig ganske godt.

Inden løbet var det derfor spændende om Klaus Haaning kunne gentage de 2 sidste løbs sejre. Der skulle køres 77 kilometer på en rute der var varieret med store og små veje samt ikke alt for hårde bakker. Klaus Haaning kunne hurtigt mærke at det var på bakkerne han kunne gøre en forskel. Så der blev sat angreb ind af den selvudnævnte bakkespecialist og her kunne kun 10 andre ryttere følge Klaus Haaning. Men i opløbet kunne ingen følge Klaus Haaning i spurten og dermed kan Klaus Haaning kalde sig Jysk-Fynsk mester 2011 i H50-klassen. Med sejren rykkede Klaus Haaning dermed op i H40-Klassen.

I U11-klassen skulle Mads Fenneberg ud på en sprinterdistance på 14 kilometer. Efter 28 minutter skulle 3 unge ryttere afgøre sejren mellem sig. Her trak Mads Fenneberg så det korteste står og blev nummer 3. Men også dette resultat medførte en officiel medalje.

I H40-klassen kom Peter Eberle med i det rette udbrud der holdt hjem. Men desværre satte en punktering en stopper for succes. Så de resterende ryttere fra Sønderborg Cykle Klub måtte nøjes med at spurte om 5. pladsen. Her klarede Ole Mikkelsen sig bedst med en 8. plads, mens Lars Bo Marcussen blev nr. 10 og Sven Magnussen tog sidste præmie med en 15. plads.

I D-klassen fik Simon Madsen timet massespurten til den sidste præmie og blev dermed en glad mand med en 15. plads.

Ellers var løbet præget af regn midt på løbsdagen, hvilket medførte en del punkteringer. Dette ramte også en del ryttere fra Sønderborg Cykle Klub.

Rødekro:
Hvis vejret i Sønderborg havde været halvskidt (men egentlig godt efter vejrudsigten), så var det ringe i Rødekro.

Her stillede Sønderborg Cykle Klub op i H40- og C-klassen pga. at dagen var en konfirmationsdag. I H40-klassen blev der forsøgt at køre udskildningsløb i sidevinden. Men da vinden ikke var så kraftig som i sidste weekend i Vejen, skete der ikke den store udskildning i begyndelsen. Inden start lykkedes det Peter Eberle at punktere, på første omgang at ligge som en skildpadde i grøften og på målstregen at blive første mand til ingenting. Men da Peter Eberle var kommet op ad grøften kørte 2 ryttere fra feltet. Da de havde en god afstand satte Jens Lausten Hansen sig i front af feltet. Efter omkring 40 kilometer, var udbryderne næsten indhentet. Men så begyndte andre ryttere fra feltet at tage føringer med det resultat at udbryderne øgede afstanden med så meget at de ikke kunne indhentes. Men pludselig kunne kun 2 ryttere holde Jens Lausten Hansens tempo og de kørte så sammen til mål med 25 kilometer igen. I modvindsspurten kom Jens Lausten Hansen til at ligge i 2. position og kunne vinde forholdsvis sikkert og blive sammenlagt nummer 3. I hovedfeltet befandt sig udover Peter Eberle sig også Christian Faber og Lutz Schröder. De blev henholdsvis samlet nr. 10 og 12.

I C-klassen punkterede Tom Bøttgør og rød dermed ud af præmierækken.

Stillingen i Årest rytter:
Klaus Haaning 58 point
Tom Bøttger 58 point
Jens Lausten Hansen 55 point
Mikkel Fenneberg 35 point
Christian Faber 34 point
Mads Fenneberg 25 ponit
Morten Hugener Nielsen 25 point
Simon Madsen 17 point
Ole Mikkelsen 14 point
Lars Bo Marcussen 14 point
Peter Eberle 12 point
Lutz Schröder 9 point
Azeal Larsen 8 point
Carsten Bonde 7 point
Sven Magnussen 3 point

Nordea – Toyotaløbet, Nyborg den 20. maj.

3 præmier til Sønderborg Cykle Klub. Mikkel Fenneberg blev nr. 2 i hans gruppes spurt og samlet nr. 8. Lars Bo Marcussen blev nr. 7 i hovedfeltets spurt og samlet nr. 9. Mads Fenneberg indkørte igen en sikker andenplads.

Stillingen i Årest rytter:
Klaus Haaning 58 point
Tom Bøttger 58 point
Jens Lausten Hansen 55 point
Mikkel Fenneberg 44 point
Christian Faber 34 point
Mads Fenneberg 28 ponit
Morten Hugener Nielsen 25 point
Lars Bo Marcussen 25 point
Simon Madsen 17 point
Ole Mikkelsen 14 point
Peter Eberle 12 point
Lutz Schröder 9 point
Azeal Larsen 8 point
Carsten Bonde 7 point
Sven Magnussen 3 point

Nisikiløbet, Randers den 22. maj.

Både Lars Bo Marcussen (H40) og Mikkel Fenneberg (U15) kørte et taktisk godt løb. På den bakkede rute kom begge ryttere med i frontgruppen og var med i front i løbets afsluttende fase. På målstregen blev begge ryttere så nr. 4. Tom Bøttger (C) kom med hovedfeltet hjem og blev samlet nr. 11.

Stillingen i Årest rytter:
Tom Bøttger 63 point
Klaus Haaning 58 point
Mikkel Fenneberg 58 point
Jens Lausten Hansen 55 point
Lars Bo Marcussen 36 point
Christian Faber 34 point
Mads Fenneberg 28 ponit
Morten Hugener Nielsen 25 point
Simon Madsen 17 point
Ole Mikkelsen 14 point
Peter Eberle 12 point
Lutz Schröder 9 point
Azeal Larsen 8 point
Carsten Bonde 7 point
Sven Magnussen 3 point

Stensballe Trailercenter Løbet, Horsens den 28. maj.

I et løb hvor kun få ryttere fra Sønderborg Cykle Klub mødte op var der kun præmie til Christian Faber (H40) der blev nr. 7 i et sprængt felt.

Stillingen i Årest rytter:
Tom Bøttger 63 point
Klaus Haaning 58 point
Mikkel Fenneberg 58 point
Jens Lausten Hansen 55 point
Christian Faber 45 point
Lars Bo Marcussen 36 point
Mads Fenneberg 28 ponit
Morten Hugener Nielsen 25 point
Simon Madsen 17 point
Ole Mikkelsen 14 point
Peter Eberle 12 point
Lutz Schröder 9 point
Azeal Larsen 8 point
Carsten Bonde 7 point
Sven Magnussen 3 point

Tour de Himmelfart, Odder den 2-4 juni.

Sønderborg Cykle Klub havde ryttere med til et af Europas største etappeløb for aldersgrupperne fra U11 til Juniorklassen. I alt deltog der 680 ryttere fra 10 nationer i Tour de Himmelfart der i Kristi Himmelfartsdagene blev kørt i og omkring Odder. Løbet blev kørt over 5 etapper fordelt på en prolog, et gadeløb, kortere landevejsløb, kriterium og til sidst med en kongeetappe der blandt andet gik over den berygtede Pederstrup bakke der i alt stiger med 58 højdemeter.

I U11-klassen havde Sønderborg Cykle Klub Mads Fenneberg til start. Mads Fenneberg lagde ud i prologen med en 3. plads og efterfølgende præsterede han stabil kørsel. Efter en mindre krise sidst i det korte landevejsløb hvor Mads Fenneberg blev nummer 5 afsluttede han de to sidste etaper med 2. pladser. Samlet rakte præstationerne til en flot 2. plads med et tidstab på 41 sekunder til vinderen.

I U15-klassen stillede 133 ryttere til start. Så der var mange konkurrenter for Mikkel Fenneberg. Men forhåbningerne om et godt resultat fik et hak opad efter en 8. plads i prologen. Desværre var der så lidt tidstab i gadeløbet og det korte landevejsløb. Men med flot kørsel på Kongeetappen af Mikkel Fenneberg hvor han kom med den lille frontgruppen til mål sluttede Mikkel Fenneberg som en samlet nummer 13.

Derudover stillede Mathias Brügmann Jessen op i et af hans første cykelløb og endte samlet som nummer 36 i U16 klassen. I alle løb sad Mathias med feltet hjem men tabte en del tid på prologen. I Dame Junior endte Amalie Watt Sundstrup som nummer 30. Hun tabte også tid på prologen, men det var måske meget klogt for at spare kræfter så det var muligt at gennemføre løbet. I fx gadeløbet kan sad Amalie med utrolig længe men var så tømt for kræfter og trillede de sidste par omgange. Begge kørte gennemgående gode cykelløb hvor de sad godt med i forhold til deres formåen. Med lidt mere løbserfaring og dermed bedre taktisk forståelse bliver resultaterne helt sikkert også bedre.

Stillingen i Årest rytter:
Tom Bøttger 63 point
Mikkel Fenneberg 63 point
Klaus Haaning 58 point
Jens Lausten Hansen 55 point
Christian Faber 45 point
Lars Bo Marcussen 36 point
Mads Fenneberg 34 ponit
Morten Hugener Nielsen 25 point
Simon Madsen 17 point
Ole Mikkelsen 14 point
Peter Eberle 12 point
Lutz Schröder 9 point
Azeal Larsen 8 point
Carsten Bonde 7 point
Sven Magnussen 3 point

Designa Køkken Løbet, Silkeborg den 11. juni – Herning-løbet, Herning den 12. juni – Hammel-løbet, Hammel den 13. juni.

Med pinsens tre løb fik Sønderborg Cykle Klub sig endnu en succesfuld weekend.

Silkeborg/Kjellerup
I lørdagens løb ved Silkeborg sikrede Morten Hugener Nielsen sig sejren i C-klassen ved kraftfuld kørsel. Efter 40 kilometer kommer Morten Hugener Nielsen med i det afgørende udbrud. 12 mand samarbejdede de resterende 65 kilometer. Da der mangler 1000 meter rykker Morten Hugener sig fri og sikre sig en sikker sejr.

I U11 får Mads Fenneberg 2. pladsen i et løb hvor feltet kommer samlet til mål.

I H40 kommer Lars Bo Marcussen med hovedfeltet, som spurter om 9.pladsen, hjem og får en 12. plads.

Mikkel Fenneberg i U15 kører en udmærket spurt i et samlet felt og får presset sig ind på 7, pladsen.

Herning/Ikast
Dagen efter i Ikast er Mads Fenneberg knap så heldig, da han ved starten fik tyggegummi på skoen så skoen ikke kunne spændes fast til pedalen. Med 1½ ben lykkedes det dog at spurte sig til 3. pladsen.

I C-klassen var det så Tom Bøttgers tur til at vise styrke. Alene kører Tom Bøttger op til fire udbrydere. Sidst i løbet kører Tom Bøttger taktisk og springer føringer over. Derfor lykkedes det Tom Bøttger at vinde spurten suverænt. Morten Hugener Nielsen sad i hovedfeltet og fik spurtet sig til en samlet 9. plads.

I H40-klassen var det hurtigt klart at løbet nok skulle afgøres i en massespurt. Men alligevel kommer 2 ryttere afsted til allersidst og kommer i mål med et par sekunders forspring. Lars Bo Marcussen havde valgt Palle Bøjes fra Team Cycling Ringsted. Men han var godt nok hurtig og med udsigt til en grinende Palle Bøje gennem hele spurten endte Lars Bo Marcussen på en samlet 4. plads. Christian Faber sad så lidt længere tilbage og blev 12’er.

I U15 var der igen dømt massespurt for Mikkel Fenneberg. Dennegang blev det til en 15. plads.

Damerne kørte hele pinsen Dame Cup. Så det var kompetent modstand for Amalie Watt Sundstrup. Efter i Silkeborg at være blevet sat af feltet på den sidste bakke på 1. omgang hvorved malie Watt Sundstrup kom i mål med 2. gruppe lykkedes det i Ikast for Amalie Watt Sundstrup at sidde med feltet gennem løbets samlede 95 km. I spurten var der så ikke mere at komme efter, så en placering som nummer 39 af 54 gennemførende ryttere lyder måske ikke så prangende, men for Amalie Watt Sundstrup føltes det som en sejr.

Hammel
2. pinsedag skulle rytterne bide skeer med Hammel og den berygtede den berygtede bakke Pøt Mølle. Igen blev det en 3. plads til Mads Fenneberg i U11. Samme placering fik Tom Bøttger, da han blev sat af de hurtigste sidste gang Pøt Mølle skulle passeres. Morten Hugener Nielsen sad i næste gruppe og fik presset cyklen frem til en 6. plads.

H40-klassen var præget af at pinsens løb også blev kørt som en slags etapeløb så der skulle kåres en samlet vinder. Men da alle ikke havde kørt samtlige etaper fik 9 ufarlige mænd lov til at køre væk, mens etapeløbsdeltagerne vogtede på hinanden. Derfor kom der et stort hovedfelt til mål og i spurten fik Lars Bo sin 3. præmie i pinsen med en 14. plads. Klaus Haaning røg af feltet på sidste omgang på Pøt Mølle og kom i mål som nr. 50.

I U15 fik Mikkel Fenneberg sig endnu en spurt i et stort felt. Denne gang endte resultatet med en 14. plads.
Amalie Watt Sundstrup var så mærket af af de sidste dags strabasser men forsøgte at satse og komme med de bedste. Projektet lykkedes indtil toppen af Pøt Mølle. På bakken havde hun brugt så mange kræfter at da hun røg af kunne hun ikke sidde med de bagfra kommende. Efter at have kørt alene i en omgang valgte hun at stå af.

Når resultatlisten af den samlede Pinse Cup foreligger vil den komme her.

Med weekendes resultater er Tom Bøttger nu rykket op i B-klassen.

Men desværre var Sønderborg Cykle Klub også ramt af 2 uheld i pinsen. I Silkeborg kørte Lutz Schröder frontalt ind i en modkørende cyklist mens han sad i hovedfeltet. Uheldet betød desværre at Lutz Schröder brækkede armen. I Hammel blev Mathias Brügmann Jessen påkørt bagfra af en konkurrent hvorved han kørte op i den forankørende. Styrtet betød en flænge i hagen og en tur på skadesstuen. Resultatet blev nogle sting i hagen og en gratis stivkrampevagsination.

Stillingen i Årest rytter:
Tom Bøttger 95 point
Mikkel Fenneberg 81 point
Morten Hugener Nielsen 63 point
Lars Bo Marcussen 60 point
Klaus Haaning 58 point
Jens Lausten Hansen 55 point
Christian Faber 51 point
Mads Fenneberg 47 ponit
Simon Madsen 17 point
Ole Mikkelsen 14 point
Peter Eberle 12 point
Lutz Schröder 9 point
Azeal Larsen 8 point
Carsten Bonde 7 point
Sven Magnussen 3 point

Haderslev 18-19 juni og DM Veteraner, Lolland Falster 19. juni.

Haderslev
Haderslev-Starup havde i år et 2 dages arrangement. Om lørdagen arrangerede de enkeltstart for udvalgte klasser. For Sønderborg Cykle Klub stillede Amalie Watt Sundstrup op i Dame Junior. Ruten var meget enkel hvor den første halvdel gik nedad bakke og sidste halvdel opad. Dagen var der præget af megen vind og tophastigheden blev ikke så stor idet hele stykket nedad foregik i modvind. Amalie Watt Sundstrup kørte et godt løb og kunne glæde sig over en 4. plads efter løbet. Der var så 15 sekunder op til 3. pladsen og 2 sekunder ned til 5. pladsen.

Dagen efter var der samlet start for U-klasserne. Her havde familien Fenneberg gode ben. Mads Fenneberg i U11-klassen skulle ud på den sædvanlige enkelte omgang. Feltet kom samlet til mål og løbet skulle afgøres i en spurt. Her valgte Mads Fenneberg at lægge i på hjul hos Lærke Elstrøm Jensen. Hun kørte en så god spurt at de kom i mål i god afstand til resten. Selvfølgelig viste Mads Fenneberg sig som en rigtig gentleman og lod Lærke komme først over målstregen.

Mikkel Fenneberg havde håbet på en teknisk svær rute. Dette var så ikke tilfældet så U15-klassen skulle afgøre løbet i endnu en massespurt. Her fik Mikkel Fenneberg plaseret sig godt og kunne spurte sig til en flot 5. plads.

I U17-klassen fik Mathias Brügmann Jessen lidt mere erfaring og kom med hovedfeltet i mål på en 35. plads. Med tiden lærer han nok at placere sig lidt længere fremme i positionskampen inden spurten indledes.

Lolland Falster
I år var DM for Veteraner placeret øst for Storebælt. Det kan åbenbart også blæse derover. Alle ryttere fra Sønderborg Cykle Klub blev ramt af medvind samme sted på ruten og alle måtte se konkurrenterne forsvinde i det fjerne. Derfor optræder der ingen ryttere fra Sønderborg Cykle Klub i resultatlisterne.

Stillingen i Årest rytter:
Tom Bøttger 95 point
Mikkel Fenneberg 94 point
Morten Hugener Nielsen 63 point
Lars Bo Marcussen 60 point
Klaus Haaning 58 point
Jens Lausten Hansen 55 point
Mads Fenneberg 51 ponit
Christian Faber 51 point
Simon Madsen 17 point
Ole Mikkelsen 14 point
Peter Eberle 12 point
Lutz Schröder 9 point
Azeal Larsen 8 point
Carsten Bonde 7 point
Sven Magnussen 3 point

DM, Nyborg den 25. juni.

Da Sønderborg Cykle Klub ingen Junior Herrer har i år var Amalie Watt Sundstrup eneste deltager til DM i Nyborg. Det er altid en hård cocktail som Dame Junior rytter at skulle konkurrere mod både Dame B og især Dame A og professionelle dame-ryttere. Ruten i Nyborg var ikke specielt hård men på dagen blæste det godt. Løbet var på 6 omgange og 96 kilometer i alt. De første 2 omgang havde Amalie Watt Sundstrup ikke de store problemer med at følge tempoet eller når der blev rykket i front. På 3. omgang på et hårdt sidevindsstykke hvor det samtidigt gik op ad bakke fik Amalie Watt Sundstrup placeret sig for langt tilbage i feltet. Foran hende var der så ryttere der ikke kunne hænge på og feltet blev splittet op. Senere i løbet blev alle andre grupper, end den som Amalie var placeret i, samlet igen. Senere i løbet udgik Amalie Watt Sundstrup idet der var en tidsgrænse for hvor langt efter fronten rytterne måtte være.

Jysk Fynsk Mesterskab i enkeltstart, Holstebro den 2. juli og Fredericia løbet, Fredericia den 3. juli.

Mads Fenneberg kom så endelig øverst på skamlen i Fredericia.
Mads Fenneberg kom så endelig øverst på skamlen i Fredericia.

Holstebro
Mads og Mikkel Fenneberg skulle i Holstebro forsvare Sønderborg Cykle Klubs farver til de Jysk Fynske Mesterskaber i enkeltstart. Om det så var de rette tempospecialister der var sendt afsted ville tiden vise.
Mads Fenneberg var første startende i U11 klassen som skulle køre 10 kilometer. Mads Fenneberg fløj afsted at han ikke fik vendt ved vendepunktet. Da Mads Fenneberg opdager, at han må være kørt for langt vender han rundt og kører hvad han kan tilbage til mål. På tilbagevejen kunne Mads Fenneberg så hilse på vendepunktposten. Denne ekstra udflugt bevirkede at hans sluttid rakte til en 2. plads og dermed sølvmedalje.

Senere på dagen kørte Mikkel Fenneberg hans livs enkeltstart over 15 kilometer i U15-klassen. Dette rakte til en meget flot 3. plads og dermed bronzemedalje. Mikkel Fennebergs sluttid var 33 sekunder efter vinderen.

Fredericia
Søndag gik turen til Fredericia. Mads Fenneberg havde ikke glemt lørdagens bommert, så nu ville han vise konkurrenterne hvad han kan. Straks fra startstregen rykkede Mads Fenneberg. Derfra og til mål øgede Mads Fenneberg konstant afstanden til konkurrenterne og kunne køre i mål som suveræn vinder. Så reelt fik Mads Fenneberg kørt to enkeltstarter i denne weekend. I samme løb havde Alexander Kretzmann debut og kørte sig ind på en flot 4. plads.

Mikkel Fenneberg efter hans hidtil bedste præstation.
Mikkel Fenneberg efter hans hidtil bedste præstation.

U15-klassen kommer tit samlet til mål og løbet bliver dermed oftest afgjort i en massespurt. Mikkel Fenneberg er lidt træt af dette, så inden start havde Mikkel Fenneberg proklameret at han ville forsøge at stikke fra feltet. Efter 2 af 3 omgange var feltet stadig samlet. Men på sidste omgang lykkedes det Mikkel Fenneberg at komme i udbrud sammen med en rytter fra Rødovre. I spurten måtte Mikkel Fenneberg dog se sig slået og fik dermed 2. pladsen, hvilket er hans hidtil bedste resultat.

I H40-klassen kom de 3 deltagende ryttere fra Sønderborg Cykle Klub med hovedfeltet i mål. Christian Faber kørte her den bedste spurt og kom i mål på en 12. plads.

Efter første halvdel af sæsonen er Sønderborg Cykle Klub placeret på en 14. plads i klub-statestikken baseret på point (241 point) og en 12. plads i klub-statestikken baseret på antal placeringer (72 placeringer). Ialt deltager 66 klubber i statestikken.

Stillingen i Årest rytter:
Mikkel Fenneberg 110 point
Tom Bøttger 95 point
Morten Hugener Nielsen 63 point
Lars Bo Marcussen 60 point
Klaus Haaning 58 point
Mads Fenneberg 56 ponit
Christian Faber 56 point
Jens Lausten Hansen 55 point
Simon Madsen 17 point
Ole Mikkelsen 14 point
Peter Eberle 12 point
Lutz Schröder 9 point
Azeal Larsen 8 point
Carsten Bonde 7 point
Sven Magnussen 3 point

Syd- og sønderjyskmesterskab i linieløb, Rødekro den 6. august.

Gode venner, Alexander Kretzmann og Mads Fenneberg.
Gode venner, Alexander Kretzmann og Mads Fenneberg.

Efterårssæsonen indledes med dette løb. Så det var forventningsfulde ryttere der stod klar ved startstregen.
Første mand til start var Mikkel Fenneberg. Han havde så inden start lavet en aftale med Jonas Hougård om at stikke fra feltet på første omgang. Som aftalt endte løbet også og disse to ryttere holdt så hjem. Som forventet var Jonas Hougård så den hurtigste i spurten og Mikkel blev derfor nr. 2. Måske ikke så smart at lave aftaler med en stærkere rytter.

Alexander Kretzmann og Mads Fenneberg blev kort efter sendt afsted i den kombinerede U11/U13-klasse. Mads Fenneberg havde selvtillid nok inden start at sige han ville køre fuld speed fra start og fortsætte i de 10 km. der var til målstregen. Ved mål sad kun 2 U13 ryttere sammen med Mads Fenneberg. Men når man har selvtillid slår man selvfølgelig også dem på stregen. Alexander Kretzmann kørte i mål på en flot 2. plads.

Mathias Brügmann Jessen var til start i det kombinerede U17, D og ikke licenshavende ryttere. Mathias kom med feltet i mål, mens hans endelig placering er ukendt for alle.

Sidste mand i mål fra Sønderborg Cykle Klub var Peter Eberle. Hans løb mindede lidt om Mathias’ løb, da hans endelige placering også er ukendt.

Stillingen i Årest rytter:
Mikkel Fenneberg 116 point
Tom Bøttger 95 point
Morten Hugener Nielsen 63 point
Mads Fenneberg 60 ponit
Lars Bo Marcussen 60 point
Klaus Haaning 58 point
Christian Faber 56 point
Jens Lausten Hansen 55 point
Simon Madsen 17 point
Ole Mikkelsen 14 point
Peter Eberle 12 point
Lutz Schröder 9 point
Azael Larsen 8 point
Carsten Bonde 7 point
Sven Magnussen 3 point

Rundt om Vandtårnet, Esbjerg den 14. august.

3. plads til Mikkel Fenneberg.
3. plads til Mikkel Fenneberg.

Sønderborg Cykle Klub havde 3 mand i ilden til det traditionsrige gadeløb ”Rundt om Vandtårnet”. Løbet foregik i årets typiske augustvejr, regn.

Første man ved startstregen i U11-klassen var Mads Fennebergsammen med 8 andre drenge og en enkelt pige. De små ben fik hurtigt god fart i pedalerne så forreste gruppe bestod hurtigt af 4 mand (inkl. Mads Fenneberg). Løbet var på 30 minutter og disse 4 ryttere holdt sammen hele vejen til opløbet. I spurten var Sebastian Theodor Millinge Petersen så den hurtigste. Cirka 10 meter efter kørte Mads Fenneberg over målstregen på en fin 2. plads. Af uvisse grunde er regn ikke lige Mads Fennebergs kop te.
Herefter stod Mikkel Fenneberg klar ved målstregen i U13-klassen og han elsker jo regn (siger han i hvert fald til træning). Disse unge mennesker lagde mere stille ud og efter et par runder begyndte de at kende ruten og kunne derfor sætte farten op og splitte feltet som efterhånden bestod af en frontgruppe på 8 mand (inkl Mikkel Fenneberg). På ruten var der en lille bakke som bekom Mikkel Fenneberg vel. Han forsøgte mange gange, men konkurrenterne havde luret ham og ønskede hellere en spurt. Nu er det jo ikke sådan at Mikkel ikke kan spurte, men at få startet spurten på rette tidspunkt og sted kan jo være problematisk. Men da spurten blev sat ind gik Mikkel med og kom ind på en meget tilfredsstillende 3. plads.

Sidste mand til start var så Mathias Brügmann Jessen i U17. U17 feltet er jo aldrig det mindste. Trods dette lå Mathias Brügmann Jesen flot placeret i de første mange omgange. Men så fik Mathias sig igen (som i Hammel) placeret sig bag en rytter der valgte at styrte. Atias når dog at køre udenom denne rytter. Feltet var så også væk inden der kom fart i cyklen igen. Da der ikke var håb om at komme op til feltet igen, fik Mathias Brügmann Jessen øje på en våd familie Fenneberg og fik medlidenhed og valgte at stå af så alle kunne komme ind i en varm bil.

Stillingen i Årest rytter:
Mikkel Fenneberg 124 point
Tom Bøttger 95 point
Mads Fenneberg 64 ponit
Morten Hugener Nielsen 63 point
Lars Bo Marcussen 60 point
Klaus Haaning 58 point
Christian Faber 56 point
Jens Lausten Hansen 55 point
Simon Madsen 17 point
Ole Mikkelsen 14 point
Peter Eberle 12 point
Lutz Schröder 9 point
Azeal Larsen 8 point
Carsten Bonde 7 point
Sven Magnussen 3 point

Elite Vejle Løbet, Vejle den 20. august.

Sædvanen tro var løbet i Vejle bakket, hvilke bekom nogle ryttere bedre end andre. I H40-klassen stillede næsten med fuld besætning hvilket vil sige der var 8 ryttere til start. Inden starten blev der lagt diverse taktikker endda en taktik hvordan spurten skulle køres hvis der kom et samlet felt til mål. Men en ting er taktik og noget andet er realiteter. Tidligt i løbet kørte 3 ryttere afsted. Ved første møde af rutens stejleste bakke kørte Jens Lausten Hansen i front af feltet, og hurtigt sad han alene. Men da ingen klubkammerater var med på hjul lod han sig falde tilbage igen mens en anden rytter smuttede forbi for at nå frontrytterne. Da ingen andre klubkammerater tilsyneladende ønskede med op til fronten kørte Jens Lausten Hansen så igen alene afsted på selvsamme bakke og nogle kilometer længere fremme nåede han fronten. Her blev der så kørt rundt på skift i små 100 kilometer og løbet blev afsluttet i en spurt blandt fire ryttere. Her indtog Jens Lausten Hansen så en nok lidt skuffende 4. plads. Det viste sig så at de andre 7 ryttere fra Sønderborg Cykle Klub havde valgt ikke at gennemføre løbet.

Lidt bedre gik det så i de yngre klasser. I den store U17 klasse kørte Mathias Jessen et godt løb og sad med feltet hjem. Denne gang formåede han så også at få sig placeret lidt rigtigt i spurten således at han opnåede hans første præmie og point med en 21. plads.

Fenneberg brødrene var også til start. U11 med Mads til start udviklede sig næsten forudsigeligt. Mads arbejder og Sebastian vinder. Så det blev til endnu en 2. plads. I U15 fik Mikkel så til gengæld årets første defekt og måtte udgå kort før opløbet.

Dagens sidste præmietager var så til en træt Morten Hugener Nielsen i C-klassen med en 10. plads. At vinderen så var i mål et par minutter tidligere og at 5. pladsen blev indtaget af en damerytter lod ikke til at påvirke Morten Hugener Nielsen synderligt.

Stillingen i Årest rytter:
Mikkel Fenneberg 124 point
Tom Bøttger 95 point
Jens Lausten Hansen 69 point
Mads Fenneberg 67 ponit
Morten Hugener Nielsen 67 point
Lars Bo Marcussen 60 point
Klaus Haaning 58 point
Christian Faber 56 point
Simon Madsen 17 point
Ole Mikkelsen 14 point
Peter Eberle 12 point
Lutz Schröder 9 point
Azeal Larsen 8 point
Carsten Bonde 7 point
Sven Magnussen 3 point

Kvickly Odder Løbet, Odder den 21. august.

Nu var det så tid til for nogle af H40-rytterne at tage lidt revanche fra dagen før i Vejle. Her var det så den tyske armada som havde gode ben. Først lykkedes det Sven Magnussen at komme med i det rette udbrud på 8 ryttere. Senere formåede Christian Faber at blive i det som til sidst i løbet næsten kunne kaldes for hovedfeltet på 11 ryttere. I det stejle opløb tabte Sven Magnussen dog lidt pusten men fik sig dog kørt ind på en 5. plads. Christian Faber vandt hovedfeltes spurt og blev nr. 9. Lars Bo Marcussen udgik efter at han havde arbejdet for vore tyske ryttere.

I U15 havde Mikkel Fenneberg fået ordnet diverse defekter så han kunne få kørt et godt cykelløb. Mikkel Fenneberg holdt sig fremme i feltet hele løbet og på 2. omgang kom han med i det afgørende udbrud på 6 ryttere. Med godt samarbejde lykkedes det at holde feltet bag sig. I spurten fik Mikkel Fenneberg placeret hans cykel på en god og flot 4. plads.

Klubbens yngste rytter var selvfølgelig også til start. Løbet blev same procedure as every races. Feltet trækker Sebastian som til sidst så vinder og Mads bliver toer.

Stillingen i Årest rytter:
Mikkel Fenneberg 138 point
Tom Bøttger 95 point
Mads Fenneberg 72 ponit
Jens Lausten Hansen 69 point
Morten Hugener Nielsen 67 point
Christian Faber 65 point
Lars Bo Marcussen 60 point
Klaus Haaning 58 point
Simon Madsen 17 point
Ole Mikkelsen 14 point
Sven Magnussen 13 point
Peter Eberle 12 point
Lutz Schröder 9 point
Azeal Larsen 8 point
Carsten Bonde 7 point
Sven Magnussen 3 point

DM B&U, Ballerup den 27. og 28. august.

Mads Fenneberg, Mikkel Fenneberg og Mathias Brügmann Jessen havde taget turen til det sjællandske for at deltage i DM i enkeltstart og linieløb.

Mads Fenneberg i U11 var første rytter på startrampen fra Sønderborg Cykle Klub. Ved vendepunktet havde Mads Fenneberg bedste tid blandt de 24 deltagende ryttere. På de sidste 4 kilometer tabte Mads Fenneberg dog lidt tid i medvinden men kunne alligevel indtage en flot 2. plads og Mads Fenneberg modtog derfor en sølvmedalje efter en flot indsats.

Efter en regnpause var det så Mikkel Fennebergs tur til at indtage startrampen. Forude ventede 15 kilometers kamp mod uret. Det samme ventede så også hans 118 konkurrenter. Efter en god start hvor rytmen hurtig blev god. Denne gode rytme holdt Mikkel så til mål, hvor han indtog en 4. plads på daværende tidspunkt. Da alle konkurrenter var kommet i mål blev det til en samlet og flot 7. plads.

Sidste rytter fra Sønderborg Cykle Klub var så Mathias Brügmann Jessen. For ham galt det om at komme i top 75 da det ville medføre deltagelse i A-finalen dagen efter. Med præcision som et svejtser ur opnåede Mathias præcis en 75. plads. Nr. 76 var 1/100 del af et sekund langsommere.

Søndagen stod så i linieløbets tegn. Igen var Mads Fenneberg første ved startstregen. Efter at have prøvet at angribe for at komme afsted i et udbrud og derved lettere få en topplacering. Dette lykkedes så desværre ikke, så det var et større felt der skulle spurte om sejren. Her slap kræfterne lidt op, så Mads Fenneberg kørte over stregen som nr. 7.

Mikkel Fenneberg havde så ikke de samme ben som dagen før på enkeltstarten. Lidt sygdom sad i kroppen, så efter at være blevet sat af feltet udgik han efter 2. of 4 omgange.

Heldige Mathias Brügmann Jessen skulle så ud i en A-finale. Efter et hurtigt kørt løb fik Mathias spurtet sig ind på en 40. plads. Et tilbagevende problem er lidt at hans spurter startes for langt tilbage i feltet. Med lidt mere frækhed på de sidste kilometer skal der nok vente top 15 placeringer i fremtiden.

Stillingen i Årest rytter:
Mikkel Fenneberg 149 point
Tom Bøttger 95 point
Mads Fenneberg 86 ponit
Jens Lausten Hansen 69 point
Morten Hugener Nielsen 67 point
Christian Faber 65 point
Lars Bo Marcussen 60 point
Klaus Haaning 58 point
Simon Madsen 17 point
Ole Mikkelsen 14 point
Sven Magnussen 13 point
Peter Eberle 12 point
Lutz Schröder 9 point
Azeal Larsen 8 point
Carsten Bonde 7 point
Sven Magnussen 3 point

OK Kvickly Løbet, Grenå den 3. september.

Efter DM var Mads Fenneberg blevet rykker fra U11 til U13 klassen. Ikke nok med at distancen nu er længere men så skulle Mads Fenneberg også til at indstille sig på nye konkurrenter. Til gengæld giver det også den mulighed at det ikke længere nødvendigvis er ham der skal skabe løbene. Men alt dette læres jo med tiden. Efter 24 kilometers kørsel var det tid til opløb. Desværre tabte Mads Fenneberg så tid i sidste sving så slutplaceringen blev en 15. plads. Men flot at sidde med hjem i første løb, så resten kommer med tiden.

Mathias Brügmann Jessen var så den anden og sidste rytter fra Sønderborg Cykle Klub der skulle til start. Dette blev så et løb han nok vil huske et stykke tid. For på et tidspunkt var der en ekstra deltager i feltet mens de kørte med ca. 50 km/t. Deltageren var en hest som åbenbart savnede ryttere, så derfor valgte den nok unge knægte på jernheste. Efter et stykke tid med en hest midt i feltet valgte den dog at udgå da den fik øje på en mage. Det blev så ikke point til Mathias i dette løb idet han ikke fik holdt sig fremme i positionskampen inden spurten. Ialt blev det til en 39. plads i et hovedfelt på 54 ryttere.

Så det blev til en sjælden løbsdag uden point til Sønderborg Cykle Klub.

Stillingen i Årest rytter:
Mikkel Fenneberg 149 point
Tom Bøttger 95 point
Mads Fenneberg 86 ponit
Jens Lausten Hansen 69 point
Morten Hugener Nielsen 67 point
Christian Faber 65 point
Lars Bo Marcussen 60 point
Klaus Haaning 58 point
Simon Madsen 17 point
Ole Mikkelsen 14 point
Sven Magnussen 13 point
Peter Eberle 12 point
Lutz Schröder 9 point
Azeal Larsen 8 point
Carsten Bonde 7 point
Sven Magnussen 3 point

Superbrugsenløbet, Middelfart den 10 september og Hedensted den 11. september.

Middelfart:

Igen var det tid til en tur til det fynske for Sønderborg Cykle Klub. Løbet kom så til at teste Sønderborg Cykle Klubs spurtevner.

I H40 kom Peter Eberle med i det rette udbrud som kom til mål med ca. 10 minutters forspring til hovedfeltet. Fem ryttere skulle ved målstregen finde den hurtigste rytter. Her rakte Peter Eberles kræfter så til en 5. plads.

I U15 var det også Mikkel Fennebergs plan at komme i udbrud. Dette lykkedes så ikke og løbet skulle afgøres i en spurt blandt 31 ryttere. Med Mikkel Fennebergs efterhånden gode placeringsevner inden der skal spurtes lykkes det Mikkel at få ind på en 6. plads.

I U13 skulle Mads Fenneberg igen ud med hans nye felt. Det lykkedes så ikke at komme med den 3 mands store udbrydergruppe. Men i hovedfeltets spurt kom Mads Fenneberg ind som 3. rytter og blev dermed 6’er. Værd at bemærke at Mads Fenneberg denne gang i spurten vandt over hans tidligere ”onde ånd” Robin Juel Skivild fra Odense. Det er ikke altid en ulempe at køre i lidt større felter.

Sidste rytter i aktion var så Mathias Brügmann Jessen i U17. Også han kom med hovedfeltet hjem som sædvanlig. Alt i alt kom han ind på en 20. plads men desværre var der denne dag kun 17 præmier.

Hedensted:

Dette blev så ikke den helt store dag for Sønderborg Cykle Klub. Men med Fennebergerne til start er der jo næsten præmiegaranti. Hvilket også var tilfældet denne dag.

Mikkel Fenneberg sikrede sig en 7. plads i en massespurt i U15. Mads Fenneberg sikrede sig den sidste præmie med en 9. plads i U13 efter et hårdt løb.

Derudover havde Mathias Brügmann Jessen da han nåede målstregen. Efter den sædvanelige massespurt fik Mathias den mest kedelige placering som er første mand til ingenting, hvilket i dette tilfælde vil sige en 26. plads.

Herudover havde Tom Bøttger (B), Lars Bo Marcussen (H40) og Sven Magnussen (H40) ingenting at køre om da de nåede målstregen.

Stillingen i Årest rytter:
Mikkel Fenneberg 172 point
Tom Bøttger 95 point
Mads Fenneberg 94 ponit
Jens Lausten Hansen 69 point
Morten Hugener Nielsen 67 point
Christian Faber 65 point
Lars Bo Marcussen 60 point
Klaus Haaning 58 point
Peter Eberle 21 point
Simon Madsen 17 point
Sven Magnussen 16 point
Ole Mikkelsen 14 point
Lutz Schröder 9 point
Azeal Larsen 8 point
Carsten Bonde 7 point

Hvidbjerg Bank Løbet, Holstebro den 17. september og Sparekassen Thy Løbet, Thy den 18. september.

Eneste rytter der havde valgt at tage nordpå denne weekend var Lars Bo Markussen. Dette gjorde han så med god succes. En sejr blev det til i Holstebro efter at Lars Bo havde ramt det rette udbrud, og i Thy blev det til en 5. plads efter at være blevet nr. 2 i hovedfeltets spurt.

Stillingen i Årest rytter:
Mikkel Fenneberg 172 point
Tom Bøttger 95 point
Mads Fenneberg 94 ponit
Lars Bo Marcussen 86 point
Jens Lausten Hansen 69 point
Morten Hugener Nielsen 67 point
Christian Faber 65 point
Klaus Haaning 58 point
Peter Eberle 21 point
Simon Madsen 17 point
Sven Magnussen 16 point
Ole Mikkelsen 14 point
Lutz Schröder 9 point
Azeal Larsen 8 point
Carsten Bonde 7 point

Tønder den 1. oktober og Bov den 2. oktober.

Tønder:

I flot sommervejr var der mødt en bunke cykelryttere til start i Tønder.

I H40 klassen var der nærmest præmieregn til rytterne fra Sønderborg Cykle Klub. Lutz Schröder ramte det rette 4-mands udbrud men måtte tage sig til takke med en 4. plads. 10 kilometer før mål stikker Peter Eberle fra hovedfeltet men bliver hentet af 3 ryttere lige ved brostenene ved Møgeltønder heriblandt Sven Magnussen. Sven Magnussen vinder så dette felts spurt mens Peter Eberle ender på en samlet 8. plads. I hovedfeltet, som er 7 sekunder efter, ender Christian Faber på en samlet 11. plads.

I U17 er der igen massespurt og denne gang lykkedes det Mathias Brügmann Jessen at få præmie med en 21. plads.

Bov:

Som sæsonafslutning var der igen løb i Bov. Dette år i flot sommervejr hvilket næsten er noget helt nyt.

Rytterne fra Sønderborg Cykle Klub viste igen god form som de har vist det meste af sæsonen.

Løbene i de enkelte klasser bar præg af ingen vind og ingen bakker på ruten. Så i alle klasser blev der kørt stærkt og det var svært at komme i udbrud trods mange forsøg.

I H40 var der ca. 90 ryttere til start og man skulle ud på sidste omgang inden der kom holdbare udbrud afsted. Først kom 2 ryttere afsted og lidt senere kom Jens Lausten Hansen i udbrud med en rytter fra Randers. Det lykkedes så de 2 forreste at køre hinanden så meget i sænk at den ene frontrytter blev overhalet med 500 meter til mål. I spurten fik Jens Lausten Hansen så spurtet sig ind på en samlet 2. plads. Christian Faber vandt så hovedfeltets spurt og blev en samlet 5’er. Lidt længere tilbage endte Lutz Schröder på en 13. plads.

I det delte U15 felt på grund af mange deltagere fik Mikkel Fenneberg sig placeret sig på en 3. plads i en stor massespurt.

I B-klassen var der så lidt mere spredning i feltet. I hovedfeltet sad Lars Bo Marcussen og Tom Bøttger. I spurten fik Lars Bo Marcussen en samlet 13. plads og Tom Bøttger en samlet 15. plads.

Stillingen i Årest rytter:
Mikkel Fenneberg 187 point
Tom Bøttger 98 point
Mads Fenneberg 94 ponit
Lars Bo Marcussen 91 point
Christian Faber 85 point
Jens Lausten Hansen 84 point
Morten Hugener Nielsen 67 point
Klaus Haaning 58 point
Sven Magnussen 29 point
Lutz Schröder 28 point
Peter Eberle 21 point
Simon Madsen 17 point
Ole Mikkelsen 14 point
Azeal Larsen 8 point
Carsten Bonde 7 point