1954 – 1959

Foruden de sædvanelige egne klubløb i 1954 kørte dette års åbne løb ”Als Rundt” med omkring 125 startende. I Kolding vandt Jørgen Rudolf Hansen det Jyske Mesterskab i Old Boys klassen, og kunne dermed gentage sejren fra sidste år. En ny juniorrytter Peder Marcussen meldte sig i klubben. Han fik ret hurtigt følgeskab af Ole Palmus, Kaj Jensen, Jens Peter Østergaard og Leif Typkær Pedersen der var tilflytter fra Holbæk. ”Als Rundt” blev i de følgende to år kørt med omkring 125 deltagere, medens FCR i 1956 endelig måtte ned med nakken i den årlige klubmatch mod de sønderjyske klubber. ”Als Rundt” 1957 blev afviklet med 151 deltagere, medens der ved samme løb i 1958 blev en ny rekordtilmelding på 197 deltagere. I B-klassen, hvor der kørtes 142 km, deltog Peder Marcussen, og her kom der 9 ryttere samlet til målet. Der skulle afsluttes med 3 små omgange, og pludselig stak en rytter fra de øvrige. Det viste sig at være Peder Marcussen, der jublende kørte over målstregen som vinder, troede han da. Kørselen på de små omgange havde han ikke rigtig styr på, trådte an en lille omgang for tidligt. Men da han blev klar over miseren, viste det sig at toget var kørt.

Fra en klubfest i 50'erne. T.v. formanden Jørgen Rudolf Hansen i fuld vigør
Fra en klubfest i 50’erne. T.v. formanden Jørgen Rudolf Hansen i fuld vigør

Tilgangen til SCK var stadig god. Ved indgangen til sæsonen 1959, var der følgende nye: Finn Brodersen, Georg Heiss, Erling Kristensen, Thomas Marcussen, Bent P. Johannsen, Chr. Hansen, Ejner Gregersen, Henning Stuhr, Holger Kristensen, Henning Johannsen, Erik Storm, Leif Autzen, Peter Knudsen og Gert Sahlmann. Hertil kom i det nye år yderligere: Poul Anker Lassen, Bent Reimer, Niels Kr. Pedersen, Jan Pedersen, Robert Becker, Chr. Andersen, Peter Quorp, og Sven Juhl. Hertil kom så, at det var lykkedes bestyrelsen at tegne sponserkontrakt med A/S Solofabrikken i Sønderborg. Det bevirkede, at SCK’s årlige åbne løb nu tog navneforandring til ”Guldstaffetløbet”. Løbet afvikles søndag den 31 maj 1959, og der var tale om en ny rekord tilmelding af 300 deltagere. Alle de sædvanelige løb, såvel lokale som sønderjyske blev kørt som planlagt. Ligesom der var masser af løb SCK deltog i rundt om i landet. Det var derfor en optimistisk formand , der i sin beretningkunne indlede med følgende ord: ”Sæsonen 1959 blev i alle måder en rekordsæson, aldrig har vi haft så mange udstedte licenser (22 stk. mod sidste års 10), aldrig har vi deltaget i så mange udenbys løb, aldrig har vi været repræsenteret i så mange klasser, aldrig har vi kørt så mange præmier hjem, og aldrig har vi brugt så mange penge (rejsepenge)”. Her kunne tilføjes: ”Aldrig har vi fået så mange diskvalifikationer i et enkelt løb for at tage pace. Alle SCK’s juniorryttere undtagen Peter Quorp var blevet ”disket”. Ryttere fra andre klubber blev også disket. Ved Fyn Rundt i Odense meddelte bestyrelsen herefter: Sker noget lignende i fremtiden, vil den eller de

1959: Jørgen Rudolf Hansen med sine ryttere. Fra venstre:Bent Reimer, Kristian Pedersen, Gert Sahlmann, Robert Becker, Poul Lassen, Svend Jacobsen, Erik Storm, Erling Kristensen og Peder Marcussen.
1959: Jørgen Rudolf Hansen med sine ryttere. Fra venstre:Bent Reimer, Kristian Pedersen, Gert Sahlmann, Robert Becker, Poul Lassen, Svend Jacobsen, Erik Storm, Erling Kristensen og Peder Marcussen.

pågældende, der bliver diskvalificeret, og det gælder alle ryttere, ikke få udbetalt rejsepenge eller billigere buskørsel i resten af sæsonen. Det samme ville overgå juniorrytterne, der også bliver taget i at køre med for højt gear. Det er jo ikke meningen at ofre vore små pengemidler til ryttere, der overtræder reglementet eller loven”. I denne sæson var der oprykning til Peder Marcussen til A-klassen, Erling Kristensen til B-klassen og Erik Storm til C-klassen. Den 7. januar 1960 var der indkaldt til ryttermøde på Vandrerhjemmet i Rebslagergade (hvor SCK havde holdt til i flere omgange). 22 ryttere var mødt op, blandt dem nye ansigter som Finn Zanchetta, Svend Christensen, Knud B. Nielsen (tidl. Aabenraa), Flemming Carlson, Lars Holmberg, Hans E. Madsen, Orla Minck, Horst Grünfeldt og Tom Søby. Licensansøgningerne blev udfyldt og til lægeundersøgelse blev aftalt, samtidig med der blev giver orientering om Indledningsløb, Stjerneløb, Sprinterløb m.m.

En flok AAC'ere følge opløbet i A-klassen i Guldtaffelløbet 1959 ved Sønderborg Stadion.
En flok AAC’ere (Aarhus Amatør Cykleklub) følge opløbet i A-klassen i Guldtaffelløbet 1959 ved Sønderborg Stadion.

SCK’s eget ”Guldstaffetløb” afvikles søndag den 22. maj med ny rekordtilslutning af 337 deltagere. Ved de Jyske Mesterskaber, der køres i Fredericia, bliver det til et par medaljer, idet Niels Kr. Pedersen i klasse C opnår sølvmedalje og Erling Kristensen opnår bronzemedalje i klasse B. Ved så godt som alle årets cykelløb i Jylland og på Fyn har vores ryttere deltaget, og taget mange præmier med hjem. Det kunne dog ganske sikkert være blevet til endnu flere, idet vort rytterantal var blevet mere end fordoblet. Med 22 licensryttere i forgangne år, var vi i år nået op på 47.