Resume

Officiel OL-plakat.

Ryttersituationen i 1992 bærer præg af at 80’ernes ryttere en efter en vælger at indstille deres cykelkarriere. Dog er der tilgang til klubben via Lars Peter Wilken i B-klassen, Morten Stilling Hansen og Jens Lausten Hansen i Begynderklassen og Thomas Schmidt, Torben Ternstrøm og Kim Ternstrøm i drengeklasserne. Trods afgang af ryttere har Sønderborg Cykle Klub dog stadig over 20 licensryttere. Klubbens træningslejr i Riis bar præg af snevejr i det midtjyske, hvor cykeltræning blev erstattet med sneboldkamp. Til trods for mange nye ryttere bliver det også til sejre for klubbens ryttere. Bl.a. vinder Kim Ternstrøm gadeløbet i Bov, mens Jens Lausten Hansen bliver Jysk Fynsk mester i begynderklassen, og senere rykker op i C-klassen. Torben Ternstrøm får bronze ved JFM i Nyborg. Talentløbene, hvor Kim Ternstrøm vandt landsfinalen i Odense og Bizhan Pagh fik sølv, viser deres effekt ved at 6 deltagere indløser licens. Christian Andersen bliver nr. 18 ved OL i Barcelona. Derudover bliver Christian Andersen kåret til ”Årets sportsmand” i Samvirkende Idrætsforeninger.

Året 1993 begynder med at motionsafdelingen arrangerer Vinter Cup med udgangspunkt fra Broagerland Efterskole. Derudover er der god aktivitet i Humlehøj Skolens kondirum, hvor Sønderborg Cykle Klub i disse år dyrker styrketræning to gange om ugen. Oftest er der ca. 20 deltagere. Vinteren igennem nåede man også at afholde 6 Vinterpokal afdelinger. I disse år var der hver vinter 5 afdelinger af Vinterpokalen med god stabil deltagelse. En afdeling af vinterpokalen kunne være vidt forskellig. Lige fra cykelorienteringsløb til løbeture. Sidste afdeling var ofte det traditionsrige stjerneløb i Skovby. Op til sæsonstart klargører klubbens hjælpere klubbens ”nye” klubbus. Samtidig bliver den hvide klubbus solgt. Det ”røde lyn” holder sig kørende i klubregi lidt længere.

Den hvide klubbus sælges

Den 1. maj afholder Sønderborg Cykle Klub for første gang et rent MTB-løb. Dette sker på Sønderborg Kaserne. Christian Andersen vinder 2. afdeling af Naturgas Cuppen i Odder. Landsmesterskaberne for drenge/piger og ungdom bliver en succes. Tonni Johannsen og Torben Ternstrøm sikrer sig henholdsvis to og en bronzemedalje. En holdsølvmedalje bliver det også til. Kim Ternstrøn er i præmierækken med en 6. og 5. plads i henholdsvis enkeltstart og samlet start. Bizhan Pagh overrasker med en 11. plads i enkeltstarten. Nogle år senere kører Bizhan så helt andre resultater hjem i juniorklassen (dog for Vejle CK.). Ugen inden landsmesterskaberne sikre Torben Ternstrøm sig 2 Jysk Fynske Mesterskaber. Tine Ternstrøm og Morten Hansen en sølvmedalje og Tonni Johannsen en bronzemedalje. I årets Citroën-løb er der 598 deltagere. Inger og Christian Hansen deltager i klubfesten for 40. gang. Sønderborg Cykle Klub er kendt for trofaste medlemmer. Til generalforsamlingen , hvor der deltog 37 medlemmer, blev det blandt anden oplyst at der var blevet indkørt 562 officielle point. Hovedsageligt af drengerytterne. 2 sydjyske mesterskaber, 2 guld-, 2 sølv- og 1 bronzemedalje ved JFM, 1 sølv- og 3 bronzemedaljer ved landsmestersakberne. Christian Andersen vandt 2. afd. af Naturgas Cuppen i Odder og deltog i WM i Oslo. Sønderborg Cykle Klub blev klubben, der på landsplan fik solgt flest lodsedler i Danmarks Cykle Unions Landslotteri, desuden var hele 5 af Sønderborg Cykle Klubs unge ryttere med på top 10 listen over sælgere.

Bizhan Pagh nr. 2 i Viborg 1994.

Årets træningslejr i 1994 blev igen en snerig affære, og igen havde rytterne ikke taget deres ski med. Så træningslejren blev mere af social karakter. I løbet af foråret rykker Tine Ternstrøm op i Dame A, hvor Sønderborg Cykle Klub igen er repræsenteret. De øvrige unge ryttere klarer sig også udmærket bl.a. bliver Bizhan Pagh nr. 2 i juniorklassen i Viborg. Juli blev en god måned for Sønderborg Cykle Klub. Bizhan Pagh vandt de Jysk-Fynske Mesterskaber i enkeltstart for juniorer, selv om han undervejs tabte kæden. Ugen efter vandt Karsten Andersen Begynderklassen i Nyborg og den 17 juli deltog Tonni Johannsen, Kim Ternstrøm og Torben Ternstrøm i Jysk-Fynsk Mesterskab i stafet i drengeklassen. Dette løb vandt den dynamiske trio, som året før havde hentet en bronzemedalje. Disse resultater overgår Christian Andersen dog klart ved at blive nr. 2 til de Nordiske Mesterskaber i Norge. De 5 første ryttere er danske og de samme som var udtaget til at køre WM på Sicilien senere i august. Som ved Nm vinder Alex Petersen også WM. Ved de sydjyske mesterskaber får Sønderborg Cykle Klub 3 guld-, 3 sølv- og 2 bronzemedaljer. Den 1. oktober overtager Sønderborg Cykle Klub spejderhytten på Hertug Hans Vej som klubhus. Derved forlades lokalerne på Huholt Skole, hvorfra der kan medtages mange minder. Ved årsmødet i Brædstrup får Bente Rotzler overrakt Jysk/Fynsk Distrikts æresnål.

Christian Andersen, sølvmedaljevinder ved NM 1994

1995 stod for Sønderborg Cykle Klub først og fremmest i Landmesterskaber for Drenge/pige og Ungdoms tegn. Klubben arrangerede dette arrangement i Kirke Hørup. I samlet start hentede Tonni Johannsen sølvmedalje i A-finalen. På

Christian Christiansen, Armin Rotzler, Torben Ternstrøm og Lasse Johannsen øverst på podiet til LM 1995.

enkeltstarten blev det så i bronze i ældste drenge. Kim Ternstrøm (ældste drenge), Torben Ternstrøm og Lasse Johannsen (mellemste drenge) hentede alle top 10 placeringer. Ved landsmesterskaberne på Århusbanen er det også Johannsen/Ternstrøm familierne som henter de flotte placeringer. I 500 meter og 3.000 meter på tid bliver Torben Ternstrøm (mellemste drenge) nr. 3. I holdforfølgelsesløbet danner Torben Ternstrøm hold med Jakob Sørensen, Thomas Højbjerg og Nina B. Lund, og de bliver samlet nr. 3. Tonni Johannsen og Kim Ternstrøm har derimod Jens Erik Madsen (Olympisk sølvmedaljevinder 2008) og Rasmus Byskov med på deres hold. De kørte et flot løb og vandt med 12 sekunder ned til nr. 2. Deres finaletid var 20 sekunder hurtigere end finaletiden året før. I pointløbet bliver Kim Ternstrøm nr. 3 blandt 35 ryttere. Det behøves vel næsten ikke at nævnes at disse ryttere også klarede sig godt til Store Bededags stævnet på Sjælland. Tine Ternstrøm formår at vinde 4 løb i Dame A. Sidst på året rykker Thomas Lyhne og i A-klassen og Arne Brændmose gennemføre Paris-Brest-Paris for Sønderborg Cykle Klub.

Tonni Johannsen nr 1 og Kim Ternstrøm nr. 2 på podiet i 1996.

Træningslejren i 1996 var igen i Riis. Højdepunktet var at Christian Marcussen havde glemt hans alm. bukser. Dette år kører Niels Chr. Andersen som A-rytter i Sønderborg Cykle Klub. Årets bedste resultat for ham bliver en bronzemedalje ved Jysk Fynske Mesterskaber i enkeltstart. Niels Chr. Andersen kommer ligesom Thomas Lyhne fra Kolding. Tonni Johannsen (U2), Kim Ternstrøm (U2) og Torben Ternstrøm (ÆD2) fortsætter de gode takter fra året før. Lasse Johannsen begynder også at bide fra sig i Ældste Drenge 2, og kører mange podieplaceringer hjem. Fra indledningsløbet og frem til den 28. juli havde Sønderborg Cykle Klub i alt 34 skammelplaceringer. Blandt andet vinder Torben Ternstrøm etapeløb i Vejen og Odsherred. I løbet af sæsonen rykker Karsten Andersen fra Begynderklassen til C-Klassen. Kim Ternstrøm og Tonni Johannsen fra Ungdom 2 til Ungdom 1. Torben Ternstrøm og Lasse Johannsen fra Ældste Drenge 2 til Ældste Drenge 1. Den 8. august sætter René Rasmussen ny rekord i kampen om timepokalen med 43,050 km. Herved er Jesper Schacks gamle rekord, næsten på 12 års dagen, fra 9. august 1984 med 40,510 km. blevet slået.