Pinseløbene (1988)

Af Henning Christensen (SCK-Nyt 3/1988).

Esbjerg – Pinselørdag 21/5.
Lørdag formiddag var 4 gæve gutter, en ven af klubben og SCK’s bedste damerytter klar til en tur i klubbussen. Alle var spændte, da 3 løb på stribe ikke er ”hverdagskost” for amatører af vores klasse. Oven i købet skulle mandagens løb afholdes i Hammel, hvor rytterne ledes ind over Pøt Mølle, som er Danmarks svar på Alpe d. Huez.

Afgangstidspunktet blev stort set overholdt og køreturen forløb uden maskinstop. En forsinkelse kunne vi dog ikke undgå, idet vi, ganske uforskyldt kom til at køre bag en gammel tysk indregistreret bus. SCK’s C-rytter Lars Bo Marcussen mente, at han sagtens kunne køre fra Sønderborg til Esbjerg på en time. Han blev klogere!

Ole Mikkelsen i hopla.
Ole Mikkelsen i hopla.

Opvarmningen inden løbet måtte vi droppe. Felterne i de forskellige klasser var forholdsvis beskedne, hvilket sandsynligvis skyldes, at de fleste ryttere foretrækker løbene i Viborg og Hammel. Esbjerg-ruten er lang og åben og da det blæste kraftigt betød det, at felterne var reduceret kraftigt efter 1. Omgang. I B-klassen var Bent Iversen jr. En af dem der måtte give op. Opløbet i junior var derimod anderledes interessant, da Ole Mikkelsen blev nr. 2 i hovedfeltets spurt – det rakte til en flot 3. Plads.
I C-klassen var feltet reduceret til 16 mand efter 1. Omgang, hvoraf de 4 var SCK-ryttere. Lars Bo Marcussen var dog uheldig at punktere på sidste omgang. Jesper Schack. Frank Nissen og Henning Christensen placerede sig som nr. 5 – 8 og 12.

Endelig var SCK også repræsenteret i Old Boys ved Bent Iversen sen., der er en af rytterne med stolte traditioner i dette løb, idet han for 2 år siden hostede 40 Kings ud af lungerne, kørte alene hjem og vandt. I år blev han nr. 8.

Viborg – Pinsedag 22/5.
Efter løbet i Esbjerg gik turen til Viborg Vandrerhjem, hvor vi sov 2 nætter. Vi var nu 6 mand, som blev delt i 2 grupper. Efter en god nats søvn, kunne vi sætte os ned til et veldækket morgenbord og fylde kroppens depoter til dagens løb. Vores største bekymring var nok, at der omtrent var vindstille. Viborg-ruten råder ikke over de bakker, der skal til, for at reducere felterne til præmierækken.

Felterne var store, både til start og mål, og da ingen af os er sprinter-konger, gav det nogle problemer i den afgørende fase. Udbrudsforsøg var der som sædvanlig nok af, men Ole Mikkelsen var den eneste af os, som havde heldet med sig. Han var igen den, der fik den bedste placering, idet han blev nr. 3 i juniorklassen. I B-klassen spurtede Bent Iversen jr. Sig til en 12. Plads på trods af sygdomstegn. Flot placering i så vild en spurt. Derimod gik det dårligt i C-klassen. Feltet var nærmest umulig at splitte ad, så der var mindst 50 ryttere med hjem i spurten. Jesper Schack blev nr. 16 og Henning Christensen nr. 30.

Hammel – 2. Pinsedag 23/5.
Efter løbet i Viborg var der nu god tid til at slappe af og nyde kammeratskabet. Aftenens højdepunkt var en italiensk restaurant. Det var ellers meget imod Ole Mikkelsens vilje, idet han var af den overbevisning, at der kun serveres pizzaer sådan et sted. Maden var så fin, at Bent Iversen, Merete Andersen og Henrik Olesen, FBC, samt undertegnede bestilte endnu en portion, hvorefter vi var mætte. Jesper Schack og Ole Mikkelsen drog midt under spisningen på pigejagt. Jesper håbede så inderligt på at kunne se pølsevognens søde pige i øjnene endnu engang, men desværre var hun væk.
Næste morgen pakkede vi og kørte til Hammel. Vi var alle sammen trætte og stive i benene. Ruten var hård, så vi var spændte.

Junior- og B-klassen skulle hver køre 4 omgange, C-klassen slap med 3 omgange. Ole Mikkelsen kan åbenbart godt lide at brillere, så han tog sig selv i nakken og vandt hovedfeltets spurt. Denne gang stod han således næsthøjest på skamlen. I B-klassen kørte Bent Iversen jun. Sig med hjem i hovedfeltet, men trætheden havde meldt sig, så han blev nr. ?

I C-klassen var der som sædvanlig en ordentlig ”dyne” med hjem til spurten. Henning Christensen holdt sig lige inde i varmen med en 14. Plads – Jesper Schack blev nr. 20. Merete Andersen måtte se sig distanceret af de 3 ud af 8 modstandere, hvilket ikke blev præmieret.

Jeg vil slutte med en LYKØNSKNING TIL OLE. Han har virkelig kørt disse 3 pinseløb med maner. En skammelplads 3 dage i træk vidner om sejrsambitioner, der garanteret bringer ham længere frem i rækkerne.