2012

SSC indledningsløb, Kolding den 31. marts

Som sædvanlig åbnes den hjemlige sæson med et indledningsløb for de syd- og sønderjyske klubber. Denne gang var Kolding BC vært og løbet blev afholdt i en mindre flække i Vejle Kommune. Ruten var ikke specielt inspirerende. Er trekantsrute, hvor den meget kraftige vind måske kunne gøre løbene spændende. Vinden lå dog præcist således at der næsten ikke var mulighed for sidevindskørsel og direkte medvind var der heller ikke meget af.

Drengerytterne var de første fra Sønderborg Cykle Klub der skulle ud på ruten. Rasmus Kolmos Schmidt i U15 og Mads Fenneberg i 13. på grund af manglende tilmeldinger skulle de 2 klasser så køre løbet sammen, dog med særskilt præmierække. Begge ryttere sad godt med og kom begge til opløb sammen. Rasmus Kolmos Schmidt på en samlet 3. plads og Mads Fenneberg lige efter på en 4. plads, hvilket dog var en 1. plads i U13-klassen.

Senere på dagen var det så ungdom-senior der skulle ud og konkurrere. Generelt skete der splittelse i felterne. Ikke nødvendigvis fordi bagvedkørende ryttere var mere trætte, men også fordi hvis en gruppe først fik et lille hul var det svært at lukke det igen. Så det gjalt om at være vågen og komme med nå de afgørende udbrud skete. For nogle lykkesdes det bedre end for andre. Klaus Haaning fik spurtet sig til en 2. plads, Tom Böttger en 3. plads i hans klasse hvor Peter Eberle fik en 6. plads. Mikkel Fenneberg nr. 4 i et udbrud og Mathias Jessen som nr. 8 via en placering i hovedfeltet.

Kampen op pokalen til årets rytter:
Mikkel Fenneberg 10 point
Tom Böttger 8 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Peter Eberle 5 point
Klaus Haaning 4 point
Mads Fenneberg 3 point

Varde, enkeltstart og linieløb, 7.-8. april.

Med 3 ryttere til start til enkeltstarten i Varde er det synd at sige at Sønderborg Cykle Klub er en enkeltstartsklub. Hvad der så ikke var i kvantitet var der så i kvalitet. Også selvom det ultimative i cykelløb er at vinde uanset hvilket niveau der køres på.

I U17 var Mathias Brügmann Jessen og Mikkel Fenneberg til start. 15 km. stod på programmet og de blev kørt i henholdsvis 24,28 min. og 23.06 min hvilket rakte til henholdsvis en 21. og 8. plads.

I U13 stod en Mads Fenneberg ved startstregen til hans 10 km. Trods ingen vintertræning var hans mål at køre efter en 4. plads. Optimisme eller ej så kørte knægten pedalerne rundt til en 2. plads i tiden 18.03.

Dagen efter stod den så på linieløb med lidt flere deltagere fra Sønderborg Cykle Klub. Mest talrigt var Sønderborg Cykle Klub i H40-klassen. Ikke at det var den store overraskelse. Løbets afgørelse skete på 2. omgang hvor der skete et større styrt. På dette tidspunkt var Lars Bo Marcussen allerede i udbrud. Via styrtet kom tom Böttger og Jens Lausten Hansen op til frontgruppen som så endte med at være på 10 ryttere. Indtil der manglede ca. 10 km. blev der samarbejdet godt i gruppen. Men vore ryttere fik ikke just kommunikeret godt, så et ryk fik Lars Bo Marcussen til at ryge af frontgruppen. Opløbet gik heller ikke videre godt, idet kraftig modvind i opløbet gjorde det umuligt at angribe udefra. Så det endte med en 5. plads til Tom Böttger og en 7. plads til Jens Lausten Hansen. Lars Bo Marcussen som blev hentet af en forfølgergruppe fik sig klemt ind på en 14. plads.

I H50-klassen ramte Klaus Haaning også det rette udbrud. Efter 89 kilometer var det så tid til at spurte. Dette klarede Klaus Haaning så til en 5. plads.

I U13 skulle Mads Fenneberg så se hvordan det er at være en af de yngste i klassen. Dette lod ikke til at afskrække ham, idet han også kom med i det afgørende udbrud. 6 unge mænd kom afsted. Via fint samarbejde holdt de også til målstregen. At det måske alligevel er lidt hårdt at tilhøre den yngste årgang kunne måske ses til sidst. Ihvertfald var der ikke det store overskud i spurten hos Mads Fenneberg så det blev til en 6. plads. Dog var han stadig den bedste fra hans årgang.

Yderligere præmier var der til Mikkel Fenneberg og Mathias Brügmann Jessen der kom med hovedfeltet hjem i U17 på henholdsvis en 19. og 23. plads.

Årets rytter:
Tom Böttger 21 point
Mikkel Fenneberg 18 point
Klaus Haaning 16 point
Mads Fenneberg 14 point
Jens Lausten Hansen 11 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Peter Eberle 5 point
Lars Bo Marcussen 4 point

Fri Bike Shop Løbet, Sønderborg, 14. april og NCC Løbet, Vejen 15. april.

På hjemmebane var der jo flere gode resultater at leve op til. Men i år gjalt det så ikke de jysk/fynske mesterskaber men til gengæld var løbet 1. afdeling ad Dame Cuppen.

I flot forårsvejr blev løbet afgjort uden den store vind. Ikke fordi det ellers ikke blæste i ugens løb. I H40-klassen kørte Tom Böttger et godt løb hvor han ramte det afgørende 4-mands udbrud. Det var så hurtige folk han skulle spurte mod, så det endte med en 3. plads. I næste gruppe sad Peter Eberle og kørte sig ind på en 11 plads. Lutz Schröder var så lidt uheldig at komme ind på en ikke pointgivende 16. plads. Men dette hovedfelt havde også kun en præmie at køre om.

I U17 ramte Mikkel Fenneberg også det rette udbrud hvor alle 7 mand gad arbejde. I spurten er de så 6 mand der skal dele præmierne mellem sig. I denne spurt bliver Mikkel så nr. 5.

Første mand på ruten havde så været Mads Fenneberg i U13. Som sædvanlig stak Morten Andreas Stampe fra Odder og kørte alene hjem. I forfølgelsen hvor Mads Fenneberg fører an lykkedes det forfølgerne at køre forkert (på den ret simple rute) således at de lige pludselig ligger foran Morten Andreas Stampe. Da de finder ud af det stopper de og lader den førende komme foran igen med samme tidsafstand. Herefter kører de mod mål, hvor Mads Fenneberg får spurtet sig til en 5. og sidste præmiegivende plads.

Ellers kan det nævnes at cykelløb i Sønderborg havde besøg af TV for 3. gang på 4. år. I år var TV2 til stede fordi det var lykkedes at få Alex Rasmussen fra Garmin Barracuda til start. Det endte så med et lidt specielt tv-indslag om aftenen fordi Alex Rasmussen var styrtet så indslaget gik meget op i asfalteksem.

I Vejen var vejret så helt anderledes koldt og blæsende, hvilket også kom til at præge løbet. For Sønderborg Cykle Klubs vedkommende gik det lidt op i hat og briller og endte med at blive en lidt skuffende dag.

Kun Mads Fenneberg kørte vel op til sædvanlig niveau hvor han efter en 4-mands spurt endte på en samlet 5. plads.

I U17 kan Mikkel Fenneberg ikke holde sig på asfalten og ryger derved væk fra den gruppe han sad i og endte på en 24. plads.

I H40 lægger Lars Bo Marcussen ud med at styrte. De resterende H40-ryttere fra Sønderborg Cykle Klub præstere så hele tiden ikke at komme med i de udbrud der er igennem løbet. Men efter en jagt på 60 km (anført af Jens Lausten Hansen) lykkedes det at komme op til fronten på sidste omgang. Kort før mål kommer en lille gruppe så afsted, uden Sønderborg Cykle Klub selvfølgelig. I spurten diskuteres der så om hvem der skal tage Henrik Dam Nielsens baghjul med det resultat at ingen tager det. Men trods disse genvordigheder lykkedes det Lutz Schröder at få den sidste præmie med en 15. plads.

Årets rytter:
Tom Böttger 36 point
Mikkel Fenneberg 31 point
Mads Fenneberg 24 point
Klaus Haaning 16 point
Peter Eberle 12 point
Jens Lausten Hansen 11 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Lars Bo Marcussen 4 point
Lütz Schröder 3 point

Meldgaardløbet, Rødekro den 28. april.

En dag som vejrmæssigt starter udmærket men som senior-klasserne skal afsted kommer der styrtregn og temperaturen er et stykke fra at være tocifret. Så senior-klasserne bliver præget af hvem der har tøj nok på og undgår punkteringer.

Inden da er Mads Fenneberg i U13 for længst i mål. Efter en tur i rabatten mister han fart og den gruppe han sad i. Så han endte i en tre-mandsgruppe hvor han blev 2’er i spurten. Alt i alt en 5. plads.

I U17 lykkedes det så ikke for Mikkel Fenneberg og Mathias Brügmann Jessen at komme med i det afgørende udbrud. Mathias Brugmann Jessen er så en af de mange der punkterer den dag. Mikkel Fenneberg kører dog et godt løb alligevel hvor han er en af de styrende ryttere i hovedfeltet som han senere forlader sammen med en mindre gruppe. I spurten må han dog se sig slået og ender på en 7. plads.

I senior-klasserne er det kun Klaus Haaning der gennemfører og det i hovedfeltet. Men sidste års spurtstyrke blev så ikke vist i Rødekro da Klaus Haaning 5’er i hovedfeltetet og samlet nr. 11.

Årets rytter:
Mikkel Fenneberg 42 point
Tom Böttger 36 point
Mads Fenneberg 29 point
Klaus Haaning 20 point
Peter Eberle 12 point
Jens Lausten Hansen 11 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Lars Bo Marcussen 4 point
Lütz Schröder 3 point

Nordea og Toyota-løbet, Nyborg den 4. maj.

Løbet var et løb for udvalgte klasser og hurtigt overstået resultatmæssigt idet Patrick L. von Wildenradt var den eneste der gennemførte med en 42. plads i D-klassen.

Alligevel vil løbet gå over i historien for det som skete i omklædningsrummet. Lars Bo Marcussen og Klaus Haaning har for længst været i bad og sidder og venter i bilen på Patrick L. von Wildenradt. Men han kommer og kommer ikke ud igen. Hvad var der sket…. Situationen var den, at da Patrick har været i bad kommer der pludselig dame-ryttere ind i omklædningsrummet, fordi der også var mænd i dame-omklædningen. Men da det alligevel er begrænset hvor langsom man kan tage tøj på selvom der er nøgne kvinder i badet må Patrick finde en løsning der gør at han kan tillade sig at blive i omklædningen. Så er det jo godt man lige kan hive en varm madpakke frem som man langsomt spiser, mens der vimser kvinder rundt omkring en. Alt dette “dagdrømmeri” får dog en brat afslutning da Lars Bo sender Klaus Haaning ind efter Patrick efter de har ventet i over 20 min.

Poul Erik Bech løbet, Kolding den 12. maj.

En blæsende dag i Kolding blev det til hvilket ikke bekom rytterne fra Sønderborg Cykle Klub vel. I H40-klassen var klubben godt repræsenteret, men den indbyrdes taktik var langt fra soleklar eller måske slet ikke til stede. Så alt i alt ender det med at ingen får præmie. En overgang så det ud til en sikker præmie til Jens Lausten Hansen da han sidder i en 3 mandsgruppe lige før der tages hul på sidste omgang. Dog kommer der en mindre gruppe op bagfra uden andre ryttere fra Sønderborg Cykle Klub. I sidevinden er der så en som køre lettere tåbeligt i viften således at Jens Lausten Hansen ikke kommer med og går kold og ryger igennem hovedfeltet (eller det som er tilbage af det) og ud af præmierækken.

Tour de Himmelfart, Odder den 17.-20. maj.

I år stillede Sønderborg Cykle Klub med 3 ryttere til dette løb og rytterne stillede op i klasserne U13, U16 og U17. På grund af deltagerantallet er det nødvendigt at årgangsinddele for hvert år.

Etaperne bestod af hhv. et kort linieløb, gadeløb, enkeltstart, kriterium og til sidst en kongeetape bestående af et linieløb. Løbet gik over 3 dage med 2 etaper om dage de første 2 dage.

Første mand i ilden var Mads Fenneberg i U13 hvor målet var en samlet placering mellem 5 og 10 i slutstillingen. Med 65 tændte ryttere til start ville det jo stadig være en flot placering. Mads Fenneberg sad fint med i feltet og kom i mål på en 11 plads. Eftermiddagen stod så på et gadeløb på 15 min. Efter et kort og intenst løb kom Mads med feltet hjem på en 17. plads og holdt derved fast i den samlede plasering som nr. 11. Dagen efter blev der lagt ud med en enkeltstarten på 7,2 km. hvor det mest spændende næsten var om Mads holdt sig på ruten uden omveje. Det lykkedes faktisk og placeringen blev en 17. plads efter en køretid på 13.15.08. Eftermiddagen stod så i kriteriumens tegn. 2 omgange og 12,4 km i alt. Trods den korte distance begyndte benene måske at være trætte, for Mads Fenneberg sad ikke med i fronten efter 1. omgang. Grunden til dette var så 2 svenske piger. Men nu er det jo også dumt at flirte og køre cykelløb samtidig……hvis det er grunden. Men på sidstedagen var svenskerne glemt igen, for nu stod den på kongeetapen. Nu skulle Pederstrupbakken angribes. Om Mads angreb eller andre kom ham i forkøbet vides ikke men efter første omgang sad han og trak i 3. gruppe. Etapeplaceringen blev en 19.plads og det samlede resultat blev en 12. plads. Så målet om top 10 blev næsten nået (der manglede bare ca. 90 sekunder).

I U16 med 104 deltagere ville Mikkel Fenneberg vise at det kan betale sig at træne seriøst gennem vinteren. Men et par min. før start på 1. etape finder Mikkel ud af at baghjulet har en siver. Da der ikke er tid til at skifte hjul kommer der bare max luft i og så må det briste eller bære. I yderste konsekvens må han søge hjælp i en servicevogn. 48,9 km. og 3 omgange ventede forude. På sidste omgang var der så ikke længere nok luft i baghjulet så efter et skift. Efter at have kørt op gennem hele feltet var Mikkel blevet varm og angreb feltet. Hovedfeltet blev kørt bagud med ca. 1,40 minut og Mikkel kom i mål 41 sekunder efter vinderen på en 5. plads. Så her blev grundlaget lagt for en mulig samlet topplacering. Så nu kunne der køres mere passivt. Sådan blev gadeløbet om eftermiddagen så også kørt og Mikkel kom i mål med første felt på en 21. plads. Næste dag på enkeltstarten er det så lidt svært at køre passivt da det så ofte kommer til at gå for langsomt. Enkeltstarten blev så kørt til en 15. plads mens afstanden til den førende rytter nu var på 1 min og 50 sek. Eftermiddagens kriterium blev så ret dramatisk. Halvdelen af feltet styrtede, den gule trøje skældte en hjemmeværnsmand ud og blev smidt ud af løbet. På etapen sluttede Mikkel dog på en 9. plads og var nu så på en samlet 4. plads. På sidstedagen skulle hele løbet så afgøres og Mikkel skulle bare sidde med i feltet for at holde 4. pladsen i den samlede stilling. Men en punktering på første omgang ødelagde så alle de drømme, da en flad ring var det samme som at udgå af løbet. Fra glæde til sorg behøver der ikke altid at være langt.

Sidste deltagende rytter var så Mathias Brügmann Jessen i U17 klassen. Hans distancer var så de samme som Mikkel havde i U16-klassen. Men med 131 konkurrenter til start føler man sig ikke just alene på startstregen. I linieløbet enden Mathias lidt i ingenmandsland mellem 2 felter på en 51. plads. Frontgruppen kommer i mål ca. 3 min. før ham, mens de resterende kommer i mål fra ca. 90 sekunder efter. I gadeløbet holdt Mathias fast i fronten og kom med gruppen hjem på en 52. plads. Det lod nærmest til at en placering i 50’erne var standarden. I den samlede stilling eftr førstedagen lå Mathias dog på en 49. plads. På andendagen blev der jo lagt ud men den mentale disciplin, enkeltstart. Med en placering som nr. 77 på etapen og et tidstab på 1,41 min. til vinderen er der plads til forbedringer. Om eftermiddagen skulle det store felt så køre kriterium. Her var målet at holde stillingen i det samlede resultat. Med er tidstab på 7 sekunder til vinderen lykkedes detså 2. dagen endte med en samlet placering som nummer 50. På kongeetapen skulle denne placering så holdes. Men også for Mathias kom den sorte kat i vejen. Efter et styrt valgte han at udgå af løbet.

Årets rytter:
Mikkel Fenneberg 42 point
Tom Böttger 36 point
Mads Fenneberg 35 point
Klaus Haaning 20 point
Peter Eberle 12 point
Jens Lausten Hansen 11 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Lars Bo Marcussen 4 point
Lütz Schröder 3 point

Stenballe Trailercenterløbet, Horsens 20. maj.

Dagen efter Tour de Himmelfart var det så løb i Horsens for alle klasser. Mikkel Fenneberg og Mathias Brügmann Jessen skulle så igen køre i samme felt i U17-klassen. Et løb over 67 km med 54 deltagere. På første omgang lykkedes det for Mikkel Fenneberg at komme i udbrud med 2 andre. Udbruddet virkede lovende så det skulle bare holde hjem og så måtte resten afgøres i spurten. Men trods godt samarbejde varierede forspringet og endda så meget at det på et tidspunkt på sidste omgang var nede på 30 sekunder til et splittet hovedfelt. Men det holdt og i spurten blev Mikkel Fenneberg en flot nummer 2. Mathias Brügmann Jessen holdt sig lidt mere tilbage og kom i mål kort efter 2. hovedfelt.

Sidste Tour de Himmelfart rytter, Mads Fenneberg, skulle ud på en distance af 22 kilometer sammen med 14 andre ryttere. Vinderen kunne Mads Fenneberg ikke holde baghjultet på, men han kom til målstregen i den efterfølgende gruppe på 3 ryttere. Via en god spurt kom Mads Fenneberg ind på en samlet 3. plads og var bedste 1. års U13 rytter. Dette gav så pokal nummer 33 til samlingen.

Sidste præmietagende rytter fra Sønderborg Cykle Klub blev Tom Böttger. I et løb hvor rytterne kom i mål i smågrupper blev det til en 12. plads blandt de 61 deltagere.

Årets rytter:
Mikkel Fenneberg 58 point
Tom Böttger 42 point
Mads Fenneberg 40 point
Klaus Haaning 20 point
Peter Eberle 12 point
Jens Lausten Hansen 11 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Lars Bo Marcussen 4 point
Lütz Schröder 3 point

Designa Løbet 2012, Silkeborg den 26. maj, Herning den 27. maj og Hammel den 28. maj.

Pinsen stod igen som sædvanlig igen på 3 løb. Som sidste år var det igen Silkeborg, Herning og Hammel der skulle lægge asfalt til.

Løbet i Silkeborg bød så ikke just på topplaceringer. Christian Faber fik dog hevet den sidste præmie hjem i H40-klassen med en 15. plads. I samme løb blev Lars Bo Markussen påkørt bagfra hvorved geardroppet knækkede. I U13 kørte Mads Fenneberg igen stabilt og kom i mål som nr. 6.

Herning-løbet som blev kørt ved Ikast var så helt flat. Her fik Christian Faber så timet spurten lidt forkert, da han kom i mål som nr. 16 hvilket var en plads fra en præmie. I H50 har Klaus Haaning mistet lidt af hans spurtstyrke fra sidste år, men fik da lige hevet sidste præmie hjem med en placering som nr. 15. I U13 byttede Mads Fenneberg lørdagens 6. plads ud med en 9. plads.

Sidste dagen i pinsen stod som næsten altid på løb i Hammel hvor Pøt Mølle igen igen skulle passeres. I H40 viste Christian Faber god stabilitet ved igen at blive nr. 15 (3 løb og placeringer som 15, 16 og 15 må da kaldes stabilitet). Mads Fenneberg var også stabil og vendte 9 tallet tilbage til et 6 tal.

Årets rytter:
Mads Fenneberg 62 point
Mikkel Fenneberg 58 point
Tom Böttger 42 point
Klaus Haaning 23 point
Peter Eberle 12 point
Jens Lausten Hansen 11 point
Christian Faber 6 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Lars Bo Marcussen 4 point
Lütz Schröder 3 point

Sydjysk Mesterskab i enkeltstart, Tønder den 30. maj.

Løbet var et lille hyggeligt løb uden den store tilmelding. Mads Fenneberg var klar til at køre 8 km. i tiden 14,12 min. hvilket var ca. 5 min. hurtigere end nr. 2. Mikkel Fenneberg gjorde kunsten efter og vandt en sikker sejr i U17 efter 20 km. og 28,58 min. på cyklen.

Årets rytter:
Mads Fenneberg 65 point
Mikkel Fenneberg 61 point
Tom Böttger 42 point
Klaus Haaning 23 point
Peter Eberle 12 point
Jens Lausten Hansen 11 point
Christian Faber 6 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Lars Bo Marcussen 4 point
Lütz Schröder 3 point

Nishiki Løbet, Randers den 2. juni og OK/Kvickly Løbet, Grenå den 3. juni.

De jysk/fynske mesterskaber i linieløb skulle i år afgøres i Randers. For Sønderborg Cykle Klubs vedkommende havde vi ikke mange deltagere med idet man havde valgt at lade enkelt klasser starte meget tidligt om morgene, hvorfor en del ryttere valgte at droppe løbet. Det viste sig så også at vejret var vådt og koldt om morgenen hvorved løbet blev præget af at mange ryttere stod af, heriblandt Mikkel Fenneberg trods det han sad med i frontgruppen.

Mads Fenneberg var så mere heldig med vejret. Efter en spurt i tørvejr kørte Mads Fenneberg sig ind på en 7. plads.

Dagen efter stod den på jysk/fynske mesterskaber i enkeltstart. Egentlig dicipliner som begge Fennebergerne kan lide og klarer sig godt i. Med høj kadance kørte Mads Fenneberg sig ind på en 4. plads og var dermed den næstbedste førsteårs U13 rytter. Mikkel Fenneberg strøg også afsted ud ad asfalten. I mål blev det til 9. bedste tid og Mikkel Fenneberg var så 3. bedste førsteårs U17 rytter. Så alt i alt fine placeringer især hvis man årgangsinddeler.

Årets rytter:
Mads Fenneberg 76 point
Mikkel Fenneberg 70 point
Tom Böttger 42 point
Klaus Haaning 23 point
Peter Eberle 12 point
Jens Lausten Hansen 11 point
Christian Faber 6 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Lars Bo Marcussen 4 point
Lütz Schröder 3 point

EliteVejle Løbet, Vejle den 9. juni.

Igen et bakkeløb og igen et løb hvor Fennebergerne klarede sig bedst. I U17 skulle Mikkel Fenneberg ud på 78 km hvilket var lig med 3 omgange. Allerede på første omgang kom Mikkel Fenneberg medi det afgørende udbrud. Fire ryttere i alt arbejde godt sammen. En enlig rytter stak af på sidste omgang. På løbets sidste bakke stak Mikkel Fenneberg fra hans følgesvende og kørte ind på en sikker 2. plads. Mathias Brügmann Jessen blev nr. 18.
I U13 skulle Mads Fenneberg ud på 28 km. Det mest opsigtsvækkende i løbet var at de blev udsat for en ”Benny Petersen”. Altså en rytter som ikke ville tage en føring undervejs, men som sagtens kunne spurte på målstregen kom til syne. Efter godt og hårdt arbejde endte Mads Fenneberg på en 10. plads.
I H40 kørte Tom Böttger ind på en 8. plads, da han lige til sidst mistede kontakten til den gruppe han havde siddet i.

Årets rytter:
Mikkel Fenneberg 86 point
Mads Fenneberg 81 point
Tom Böttger 52 point
Klaus Haaning 23 point
Peter Eberle 12 point
Jens Lausten Hansen 11 point
Christian Faber 6 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Lars Bo Marcussen 4 point
Lütz Schröder 3 point

DM Veteraner Tempo, Tornado Cup 3. afd U17, Langeland den 16. juni.

Trods det var en DM løb havde ingen Veteranryttere fra Sønderborg Cykle Klub valgt at stille til start.

Så dagens eneste startende var Mikkel Fenneberg og Mathias Brügmann Jessen i U17-klassen. Nu er det sjældent der sker en masse spændende ude på ruten for rytterne som kan gengives på tekst. Så lad os nøjes med at Mikkel Fenneberg kørte de 18 km i tiden 26,23.90 hvilket gav en 15. plads. Mathias Brügmann Jessen var lidt langsommere på en 30 plads i tiden 27,43.51.

Årets rytter:
Mikkel Fenneberg 83 point
Mads Fenneberg 81 point
Tom Böttger 52 point
Klaus Haaning 23 point
Peter Eberle 12 point
Jens Lausten Hansen 11 point
Christian Faber 6 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Lars Bo Marcussen 4 point
Lütz Schröder 3 point

DM Veteraner, Svendborg den 17. juni.

Et løb hvor Sønderborg Cykle Klub ikke just var fremme i forreste række da løbene skulle afgøres. I H40 følte Lars Bo Marcussen sig egentlig godt kørende, men et regnvejr gjorde vejene for glatte til de valgte dæk på dagen. Så Lars Bo Marcussen valgte at udgå. Hermed blev Ole Mikkelsen den eneste der gennemførte fra Sønderborg Cykle Klub, dog som sidste mand i hovedfeltet.

Lidt bedre gik det for Klaus Haaning i H50. Dog kom han ikke i præmierækken med en 24. plads.

Klasserne op til og med U17 havde også løb samme dag i Svendborg. U17 klassen startede med masser af dramatik. Et styrt med ca. 35 ryttere ser man ikke hver dag heldigvis. Mathias Brügmann Jessen var så også blandt de uheldige. Dog var Mathias mere heldig end hans forhjul, som i forbindelse med styrtet gik på pension. Resten af U17 klassen kæmpede sig videre og løbet blev afgjort i en massespurt. Her kom fødselsdagsbarnet Mikkel Fenneberg ind på en 24. plads.

I U13 klassen var Mads Fenneberg godt tændt og hang godt på førergruppen. I spurten til sidst måtte hans små ben dog give fortabt så han kom 6 sekunder senere i mål på en 5. plads.

Årets rytter:
Mads Fenneberg 89 point
Mikkel Fenneberg 83 point
Tom Böttger 52 point
Klaus Haaning 23 point
Peter Eberle 12 point
Jens Lausten Hansen 11 point
Christian Faber 6 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Lars Bo Marcussen 4 point
Lütz Schröder 3 point

Randers Bike Week, Randers den 3. – 7. juli.

Som noget nyt var der i sommerperioden mulighed for at køre etapeløb i alle klassen. Fra Sønderborg Cykle Klub havde 3 ryttere valgt at tage udfordringen op. Rytterne var Fennebergerne Mikkel og Mads samt Mathias Brügmann Jessen. Dermed havde Sønderborg Cykle Klub deltagere i U13- og U17-klassen.

1. etape
var et kriterium. U13-klassen skulle ud på 27,6 km lig med 6 omgange. Efter 1. omgang var feltet godt splittet, men Mads Fenneberg sad med i fronten sammen med 3 andre. De kommende omgange så det lige sådan ud. På 4. omgang punkterede en af frontkæmperne så de 3 resterende ryttere måtte kæmpe videre. I bakkespurten blev Mads Fenneberg toer, mens spurten i opløbet blev åbnet tidligt hvor han ikke helt kunne hænge på så det blev til en 3. plads i den samlede stilling. Så det ser godt ud inden de sidste 4 etaper.

U17-klassen skulle køre 11 omgange (50,6 km). Feltet kom hurtigt fra start med en masse aktivitet og udbrudsforsøg. Som løbet skred frem kom der mere ro på feltet. Samtidig med roen faldt der også ro i Mikkel Fenneberg cykel, da den var punkteret. Efter et hjulskift og lidt tempojagt var løbet slut for alle. Mathias Brügmann Jessen kom i mål på en 14. plads i det som må betegnes for hovedfeltet. Mikkel Fenneberg kom i mål nogle minutter senere på en 28. plads.

2. etape
var et landevejsløb. U17 skulle ud på 79,2 km mens U13 nøjedes med 26,4 km. Løbet i U17 var i begyndelsen præget af masser af aktivitet, men det var svært at komme i udbrud. Aktiviteten gjorde dog at rytterne af og til kom til at overskride dobbelt optrukne linjer hvilket kommissærerne ikke ville acceptere. Dette blev fortalt da rytterne blev stoppet på 3. omgang. Ikke at det hjalp det store men enkelte ryttere fik dog en advarsel. Ellers gik løbet ok for rytterne fra Sønderborg Cykle Klub. I spurten om sejren fulgtes Mikkel Fenneberg og Mathias Brügmann Jessen nærmest ad da de blev hhv. nr. 19 og 26. I den samlede stilling skete der kun den forskydning at Mikkel Fenneberg rykkede op på en 26. plads.

I U13 skulle Mads Fenneberg så ud på 26,4 km landevejsløb. Efter første omgang var der stadig samling i feltet. I bakkespurten blev Mads Fenneberg nr. 5 hvilket betød at den næppe kunne vindes. For en sjælden gangs skyld skulle U13 klassen afgøres i en massespurt. En disciplin Mads Fenneberg måske skal dyrke lidt mere, da hans spurt rakte til en 8. plads. I den samlede stilling var Mads Fenneberg stadig på 3. pladsen.

3. etape
stod så på en 5,4 km kort enkeltstart. Rytterne var klar og da det er begrænset hvad der kan fortælles om 5,4 km. på cykel nøjes vi med resultaterne.

U13
Mads Fenneberg blev nr. 4 hvilket han ikke var tilfreds med. Det mest tilfredsstillende var dog at der nu var et par minutter ned til rytteren på den samlede 4. plads. Så en samlet podieplacering måtte være sikker.

U17
Mikkel Fenneberg blev nr. 18 og bibeholdt hans samlede 26. plads i den samlede stilling.
Mathias Brügmann Jessen kørte sig op på en 15. plads i den samlede stilling via en placering som nr. 28 på enkeltstarten.

4. etape
stod den på bjergløb hvilket indikerer at terrænet var kuperet.

U13 skulle køre 2 omgange hvilket i alt gav 31,8 km og U17 skulle ud på 5 omgange lig 79,5 km. Med skyer på himlen og regn lurende gik starten på løbet.

I tørvejr kom U13 igennem løbet hvor Mads Fenneberg ikke kom med over sidste bakke og endte løbet på en 5. plads. Men 3. pladsen i den samlede stilling blev holdt.

I U17
Her kom rytterne fra Sønderborg Cykle Klub sammen med hovedfeltet i mål på hhv. en 23. og 24. plads. Mathias Brügmann Jessen rykkede derved op på en samlet 14. plads mens Mikkel Fenneberg bibeholdt 26. pladsen.

5. etape
var der så gadeløb på programmet. Et meget intenst et af slagsen da rundstrækningen kun var på 800 meter. Så rytterne blev taget ud af løbet hvis de blev hentet med en runde indtil der var så få ryttere på rundstrækningen at man kunne overskue hvem der evt. havde overhalet hvem med hvor mange omgange.

Mads Fenneberg kom i må efter 21 minutters kørsel på en 3. plads og derved beholdt han sin 3. plads i den samlede stilling.

I U17 kom Mikkel Fenneberg til at ligge i 2. gruppe Mens Mathias Brügmann Jessen kom til at hænge bagved med ryttere der var svagere end ham. Det endte med at han blev taget ud af løbet, da han kørte fra dem for sent. Mikkel Fenneberg endte gadeløbet på en 19. plads. Fordi Mathias blev taget ud af gadeløbet kom Mikkel Fenneberg forbi ham i den samlede stilling med en 20. plads. Mathias Brügmann Jessen endte Randers Bike Week på en 23. plads.

Årets rytter:
Mads Fenneberg 94 point
Mikkel Fenneberg 83 point
Tom Böttger 52 point
Klaus Haaning 23 point
Peter Eberle 12 point
Jens Lausten Hansen 11 point
Christian Faber 6 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Lars Bo Marcussen 4 point
Lütz Schröder 3 point

Superbrugsløbet, Middelfart den 5. august.

Sønderborg Cykle Klub havde 4 ryttere til start hhv. Mads Fenneberg i U13, Mikkel Fenneberg i U17 og i H40-klassen deltog Lars Bo Marcussen og Jens Lausten Hansen. For de 2 unge ryttere bar deres løb præg af at de hen over sommeren nok ikke havde overbelastet deres cykler. Mads Fenneberg blev sat lidt på sidste omgang og endte på en for ham skuffende 13. plads. Mikkel Fenneberg hang med feltet på første omgang, på anden omgang sat lidt for på sidste omgang at blive helt sat af.

I H40-klassen gik det så lidt bedre uden at det var prægende. Rytterne fra Sønderborg kom løbet igennem ikke med i udbrudne, så det blev et løb bagfra hvor det gik ud på at hente udbrydderne. På sidste omgang sad der så 2 grupper ude foran inden Jens Lausten Hansen fik hul til feltet. Efter nogle minutters jagt kom 5 mand op bagfra og sammen fik de hentet de 2 grupper foran der i mellemtiden var smeltet sammen. Så 18 mand fulgtes til mål hvor løbet skulle afgøres i en spurt. Jens Lausten Hansen sad så for langt tilbage i opløbssvinget 900 meter før mål, hvor spurten så blev åbnet. Dette endte i en spurt hvor det ikke var så meget tophastighed der var afgørende men mere hvem der havde flest kræfter. Da Jens Lausten Hansen startede spurten bagerst blev det kun til en 11. plads. Lars Bo Marcussen kom i mål med hovedfeltet kort efter.

Årets rytter:
Mads Fenneberg 94 point
Mikkel Fenneberg 83 point
Tom Böttger 52 point
Klaus Haaning 23 point
Jens Lausten Hansen 18 point
Peter Eberle 12 point
Christian Faber 6 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Lars Bo Marcussen 4 point
Lütz Schröder 3 point

Den Jyske Sparekasse løbet, Hedensted den 11. august.

I dette løb deltog kun Fennebergerne fra Sønderborg Cykle Klub.
Mads Fenneberg var opsat på at køre et godt løb. Måske for opsat idet han brændte sammen underejs og måtte kaste op. Da han var blevet nogle gram lettere kunne han trille alene i mål langt efter feltet på en 21. plads.

I U17 var det Mikkel Fennebergs plan bare at gennemføre så godt som muligt. Han kom med hovedfeltet hjem på en 17. plads, hvilket han var godt tilfreds med.

Årets rytter:
Mads Fenneberg 94 point
Mikkel Fenneberg 83 point
Tom Böttger 52 point
Klaus Haaning 23 point
Jens Lausten Hansen 18 point
Peter Eberle 12 point
Christian Faber 6 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Lars Bo Marcussen 4 point
Lütz Schröder 3 point

DM B/U, Esbjerg den 18. og 19. august

Dm køres over 2 dage hvor der på førstedagen køres enkeltstart og på anden dagen et almindeligt linieløb.
Enkeltstart:
Her havde Sønderborg Cykle Klub 3 ryttere til start med Mads Fenneberg i U13 og i U17 var Mathias Brügmann Jessen og Mikkel Fenneberg til start. Distancerne var på henholdsvis 10 og 15 kilometer.
Resultaterne blev:
U13
Mads Fenneberg nr. 12, 17,24.72
Vindertid: 15,41.15

U17:
Mikkel Fenneberg nr. 34, 21:41.12
Mathias Brügmann Jessen nr. 60, 22,14.37
Vindertid: 20,20.91

I linieløbet havde både Mathias Brügmann Jessen og Mikkel Fenneberg kvaliviceret sig til dagens A-finale via deres resultater i enkeltstarten. Løbet blev så præget af at det foregik i Esbjerg og deraf manglende bakker. Begge ryttere skulle ved mål efter 77,7 km. kæmpe om 4. pladsen i hovedfeltets spurt. Helt fremme deltog de dog ikke men Mathias Brügmann Jessen kørte en 44. plads hjem mens Mikkel Fenneberg blev nr. 55.
I U13 nåede Mads Fenneberg ikke helt til mål da han styrtede undervejs og valgte ikke at gennemføre løbet.

Årets rytter:
Mads Fenneberg 100 point
Mikkel Fenneberg 83 point
Tom Böttger 52 point
Klaus Haaning 23 point
Jens Lausten Hansen 18 point
Peter Eberle 12 point
Christian Faber 6 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Lars Bo Marcussen 4 point
Lütz Schröder 3 point

Viborg den 26. august.

Igen stod den på enkeltstart. Denne gang ved Viborg. Til start var begge Fennebergerne. Junior skulle ud på 10 kilometer mens senior skulle gennemkøre 16 kilometer.
Mikkel Fenneberg var så den der klarede sig bedst ved at komme i mål i tiden 23,37,93 hvilket rakte til en samlet 3. plads. Vindertiden var 19 sekunder hurtigere.
I U13 satsede Mads Fenneberg på en sejr. Den må så vente lidt endnu, da han kom i mål på en samlet 6. plads i tiden 18,41.26. Dette rakte så ikke til en præmie.

Årets rytter:
Mads Fenneberg 100 point
Mikkel Fenneberg 96 point
Tom Böttger 52 point
Klaus Haaning 23 point
Jens Lausten Hansen 18 point
Peter Eberle 12 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Christian Faber 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Lars Bo Marcussen 4 point
Lütz Schröder 3 point

Cykelgear-løbet, Aalborg den 1. september og Hjørring den 2. september.

På en bakket rute var Fennebergerne igen til start.
I U13 kørte Mads Fenneberg et godt løb, hvor han sad godt med. I spurten blandt 18 ryttere efter 25 kilometer blev Mads Fenneberg nr. 5.
Mikkel Fenneberg skulle ud på 77 kilometer cykelløb. Tidligt i løbet kom 4 ryttere i udbrud som holdt hjem. Desværre var Mikkel Fenneberg ikke at finde der men i forfølgerfeltet. Hans løb skulle afgøres i en spurt blandt 14 ryttere. Der var så ikke gang nok i Mikkel Fennebergs pedaler så han måtte tage til takke med en 16. plads i løbet.

Løbet i Hjørring blev så ikke den store succes idet begge Fennebergerne placerede sig uden for præmierækken. Om der var for mange bakker eller for megen vind skal være usagt. Mads Fenneberg blev første mand til ingenting med en 6. plads og Mikkel Fenneberg blev nr. 26 hvor han kom i mål alene kort efter hovedfeltet.

Årets rytter:
Mads Fenneberg 107 point
Mikkel Fenneberg 96 point
Tom Böttger 52 point
Klaus Haaning 23 point
Jens Lausten Hansen 18 point
Peter Eberle 12 point
Christian Faber 6 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Lars Bo Marcussen 4 point
Lütz Schröder 3 point

Kvickly Løbet, Odder den 8. september.

Endelig et løb hvor Sønderborg Cykle Klub ikke kun var repræsenteret i U17 og U13 klassen. Til dagens løb var der 2 deltagere i H40-klassen også i form af Lars Bo Marcussen og Jens Lausten Hansen.
H40 klassen skulle køre en relativ kort distance på 84 kilometer. Så Jens Lausten Hansen lagde hårdt fra start og kom i udbrud med et par andre de første 12 kilometer inden de var hentet igen. Her efter gik det i varierende tempo hvor 3 andre ryttere kom i udbrud og fik et hul på et lille minut til hovedfeltet. Halvvejs igennem løbet valgte Jens Lausten Hansen at køre fra hovedfeltet sammen med en rytter fra Horsens. Med 32 kilometer til mål var disse 2 ryttere kommet op til frontgruppen, og det lå klart at sejrherren skulle findes her. Et par kilometer før mål var der 3 stk 90 graders sving nedad en bakke. Her valgte Jens Lausten Hansen så at angribe med det resultat at han indhentede førerbilen og kunne vælge mellem grøften eller at køre op i bagenden af bilen. Det første blev valgt men kostede ca. 300 meter. Efter et forfølgelsesløb endte han dog på en 4. plads (1 sekund fra 2. pladsen). Lars Bo Marcussen gennemførte løbet.

I U17 kørte Mikkel Fenneberg et godt løb, hvor han sad med i frontgruppen hele vejen. I spurten var der så ikke fart nok i cyklen til en podieplads, men en 9. plads blev det dog til i den 17 mands store frontgruppe.

I U13 var Mads Fenneberg igen klar til start. Undervejs i løbet nåede Mads Fenneberg at køre over en styrtende rytters baghjul. I spurten blev det så til en 6. plads.

Årets rytter:
Mads Fenneberg 116 point
Mikkel Fenneberg 105 point
Tom Böttger 52 point
Jens Lausten Hansen 32 point
Klaus Haaning 23 point
Peter Eberle 12 point
Christian Faber 6 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Lars Bo Marcussen 4 point
Lütz Schröder 3 point

Thorsager den 15. september og DS-løbet, Hobro den 16. september.

Løbet i Thorsager vil gå over i historien som en stor farce. Midt under løbet besluttede politiet at afbryde løbet for småting man næsten ser til cykelløb hver weekend. De eneste klasser der fik lov til at genneføre deres løb var drenge-/pigerytterne. Inden afbrydelsen lå Jens Lausten Hansen i H40 klassen til mindst at blive nr. 3.

I U13 blev Mads Fenneberg nr. 5 efter at være blevet sidst i hans 3 mands spurt.

Dagen efter i Hobro fik alle klasser så lov til at fuldføre deres løb.
H40 klassen skulle ud på 105 kilometer på den klassiske rute rundt om søen. Løbet havde så de klassiske udbrudsforsøg som gang på gang blev hentet ind igen. Med lidt over 2 omgange igen valgte Jens Lausten Hansen at angribe på bakken kort før mål. Dette resulterede i at en gruppe på 8 mand kom fri. Denne gruppe blev så reduceret på næste omgang på de 2 større bakker som ruten indeholder. Først forsvandt 2 ryttere g derefter 3 rytter således at der var 3 ryttere i front derefter. Disse 3 ryttere kørte så hjem til mål hvor det skulle afgøres i en modvindsspurt. Denne spurt fik jens Lausten Hansen ikke kørt specielt godt så rytterne beholdt bare de pladser og afstande som de begyndte spurten med. Derved blev Jens Lausten Hansen nr. 3.
I U13 kom Mads Fenneberg med hovedfeltet til mål. Hovedfeltet bestod af 25 af de 27 gennemførende ryttere. At der måske skal trænes lidt spurt bevidner en 20 plads lidt om.
I U17 kom Mikkel Fenneberg også med feltet hjem og indtog en samlet 18. plads.

Årets rytter:
Mads Fenneberg 124 point
Mikkel Fenneberg 105 point
Tom Böttger 52 point
Jens Lausten Hansen 45 point
Klaus Haaning 23 point
Peter Eberle 12 point
Christian Faber 6 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Lars Bo Marcussen 4 point
Lütz Schröder 3 point

Aarhus den 22. september og Haderslev den 23. september.

Aarhus:
Mads Fenneerg i U13 sad med frontgruppen med hjem og fik spurtet sig til en 6. plads.
Mikkel Fenneberg i U17 sad også med frontgruppen med hjem og spurtede sig til en 7. plads.
Disse 2 ryttere var så også de eneste fra Sønderborg Cykle Klub der deltog i løbet.

Haderslev:
I D-klassen kørte Patrick L. von Wildenrath hans første præmie og sejr hjem efter 85 kilometer cykelløb. Sejren blev grundlagt på løbets sidste bakken kort efter Hoptrup. De sidste 4 kilometer af løbet blev dermed nervepirrende idet forspringet i mål var på 2 sekunder.

I H40-klassen var der så 5 deltagere fra klubben til start. Dette resulterede så i 2 præmier til hhv. Jens Lausten Hansen og Lutz Schröder. Disse præmier blev grundlagt med 40 kilometer til mål, hvor Jens Lausten Hansen holdt et så højt tempo ud af Genner at feltet blev splittet i flere grupper. Frontgruppen kom til at estå af 11 ryttere her i blandt også Lutz Schröder. På bakken efter Hoptrup med 32 kilometer til mål angreb Jens Lausten Hansen igen og kom til at sidde med 2 andre ryttere ud på løbets sidste omgang. På Kalvø Vig bakken med 16 kilometer til mål holdt Jens Lausten Hansen så igen hans eget tempo og fik et stort forspring til konkurrenterne. Dette tempo blev så holdt til mål hvor forspringet var blevet øget til 2 minutter. Lutz Schröder holdt sig til hans gruppe og kom i mål på en samlet 6. plads.

Mads Fenneberg blev nr. 8, da han glemte at spurte i opløbet. Det sker jo når man gerne vil køre 3 omgange og løbet er på 2.

Årets rytter:
Mads Fenneberg 132 point
Mikkel Fenneberg 116 point
Jens Lausten Hansen 61 point
Tom Böttger 52 point
Klaus Haaning 23 point
Patrick Wilkenrath 17 point
Lütz Schröder 15 point
Peter Eberle 12 point
Christian Faber 6 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Lars Bo Marcussen 4 point

Tønder den 29. september og Bov den 30. september.

Tønder

Sidste weekend i sæsonen var vanen tro med løb i Tønder og Bov. Hvis det skulle lykkes for Sønderborg Cykle Klub at opnå en oprykning i år 2012 krævede det at Jens Lausten Hansen i H40 klassen som minumum ville ende i top 3 i det 88 mands store H40 felt. Så der blev diskuteret diverse planer om hvordan løbet skulle køres. Men det er jo altid svært at lægge planer og nok især i Tønder. For i dette løb gælder det i bund og grund om “bare” at overleve diget ved Højer i frontgruppen på første omgang. Så Lars Bo Marcussen og Jens Lausten Hansen lagde sig i front af feltet i begyndelsen af løbet på vej ud til diget. Men efter få kilometer kunne det mærkes at man nok sad bedre bagerst i feltet pga. modvinden. Så måtte man jo se hvordan man kom tl fronten når diget blev nået ved Rudbøl. Egentlig gav det sig selv. Efter 500 meter “spurt” i vinden sad Lars Bo Marcussen og Jens Lausten Hansen i front igen. Hvad der skete bagude i feltet er lidt uvist. For der var panik i front for alle ville sidde i viften, så der var ikke megen tid til at kigge bagud. Få hundrede meter før medvinden i Højer kommer Lars Bo Marcussen ud i rabaten. Nok pga. ukoncentrerethed der skyldes træthed. Han ville så ikke bare rykke cyklen op på asfalten igen da han regnede med at feltet sad bagved. Det gjorde det så ikke. Så Lars Bo Marcussen var sidste mand der ikke kom med i den 10 mands store frontgruppe. Sønderborg Cykle Klub havde dog Jens Lausten Hansen med i den så en oprykning var stadig mulig. Herefter fulgte små 2 omgange som egentlig blev kørt stille og roligt i front. På sidste omgang begyndte nogle sjællændere så at forsøge at rive gruppen i stykker i slutningen af diget. Egentlig så det ikke så lyst ud for Jens Lausten Hansen på det tidspunkt for han kom til at sidde sidst og alene 100 meter efter. Men da medvinden kom var alt dog samlet igen. Efter ryk i højre og venstre side af vejen. I disse ryk bliver man nød til at gå med i dem alle for man aner aldrig hvilket evt. holder hjem. Men det tærer jo også på kræfterne. Da Møgeltønder blev nået var feltet stadig samlet og Jens Lausten Hansen vidste jo godt at det så sort ud med en oprykning hvis der kom 10 mand til mål. I år skulle der så ikke køres over brostenene fordi Møgeltønder holdt erhvervsmesse, så disse kunne heller ikke hjælpe (det er så også tvivlsom om de ville have været nogen hjælp overhovedet). Til gengæld skulle der drejes skarpt til venstre i Møgeltønder. I forbidelse med dette sving lykkedes det for Jens Lausten Hansen at vriste sig fri af gruppen. på hovedvejen kom der så en rytter fra Næstved op bagfra. Han lovede dog at tage andenpladsen, hvis han slap for at tage føringer. Det løfte blev så holdt til 200 meter før mål, hvor han ombestemte sig. Jens Lausten Hansen blev derfor 2’er, men skulle trods alt køre løbet i Bov i B-klassen.

Mads Fenneberg hentede endnu en præmie via en 7. plads i et samlet U13 felt der kom til mål.

Bov

Årets sidste løb på årets fladeste rute.

Første og eneste løb i B-klassen for Jens Lausten Hansen. Spørgsmålet var om han som i alle løbene i efteråret ville være i stand til at ramme det rette udbrud. Hans plan var hjemmefra at komme afsted i slutningen af 5. omgang af de 6 omgange der skulle køres. Men på 4. omgang var der så kommet en gruppe afsted der så lidt farlig ud, så den kørte han op til alene, hvilket så kostede en del spildte kræfter. Gruppen gik i stå og feltet kom op igen. Senere blev en gruppe på 5 ryttere dannet i front og de har ca. 30 sekunder til hovedfeltet ved slutningen af 5. omgang. Planer holdes, så Jens Lausten Hansen kører fra hovedfeltet med en rytter fra Lyngby på hjul. Der var ikke den store hjælp at hente i ham, men hullet blev dog lukket efter ca. 5 kilometers jagt. De nyankomne til gruppen fik så lidt mere fart i gruppen så den kunne holde til mål. Med et par kilometer til mål sprænger Jens Lausten Hansen så gruppen via et ryk. I kontrarykket kommer der så en enkelt rytter fri og de resterende er delt i 2 grupper af 3 mand. Jens Lausten Hansen er så i den forreste af de grupper og ender løbet på en 4. plads.

Mads Fenneberg gentager bedriften fra Tønder og spurter sig til en 10. plads i et samlet felt der kommer til mål.

Årets rytter (slutstilling):
Mads Fenneberg 151 point
Mikkel Fenneberg 116 point
Jens Lausten Hansen 91 point
Tom Böttger 52 point
Klaus Haaning 23 point
Patrick Wilkenrath 17 point
Lütz Schröder 15 point
Peter Eberle 12 point
Christian Faber 6 point
Mathias Brügmann Jessen 6 point
Rasmus Kolmos Schmidt 5 point
Lars Bo Marcussen 4 point