2004 – 2008

I 2004 er den årlige træningslejr henlagt til en spejderhytte i Gråsten. En fin træningssamling til trods for at soverummene ikke havde opvarmning. Så enkelte ryttere valgte at sove i fælleshuset, hvilket både bevirkede en eksplosionsagtig brand i pejsen om natten, og fortælling af en vits som ikke gik i glemmebogen. Cykelsæsonen er så sidste år hvor Tonni Johannsen starter sæsonen i A-klassen. Efter at have fået point i de første par løb, taber han lidt trådet og får dispensation til at køre i B-klassen. Her går det meget bedre og Tonni slutter med 18 point i B-klassen. Flemming Hansen opnår oprykning fra C- til B-klassen, fordi han har overført point fra sæsonen før. Jens Lausten Hansen tager den sædvanlige oprykning fra H30 til B-klassen, hvor han slutter sæsonen med 17 point. Tom Bøttger opnår samme oprykning. Ellers begynder ungdomsarbejdet igen at bære frugt at licenser hos drenge/pige-rytterene. Ikke at de scorer så mange point som i 90’erne, men der bliver kørt cykelløb. Thomas Beck bliver den mest scorende dreng fra Sønderborg Cykle Klub med 30 point i mellemste drenge. Sønderborg Cykle Klub lander på en 23. plads med 214 point (en sejr til Tonni Johannsen i Bov). Efter at den danske sæson er afsluttet drager Lars Bo Marcussen og Jesper Schack mod syd til Mallorca. Her deltager de i den årlige løbsuge for veteraner i oktober måned. Et af løbene gælder Europamesterskaberne. Her spurter Lars Bo Marcussen sig ind på en bronzeplads.

NM for veteraner. Nr. 1: Jens Lausten Hansen og nr. 2 Tom Bøttger
NM for veteraner. Nr. 1: Jens Lausten Hansen og nr. 2 Tom Bøttger

I 2005 bliver træningslejren flyttet til Løjt Land, da her ligger en bedre spejderhytte med varme i alle rum. Om det så er træningslejrens skyld er nok tvivlsom, med 2005 viser sig at blive en god sæson for Sønderborg Cykle Klub. Jens Lausten Hansen begynder sæsonen i B-klassen og allerede inden sommerferien er han rykket op i A-klassen bl.a. via en sejr i Hammel. I hans første A-løb ville han have scoret point, hvis ikke reglerne i 2005 var blevet lavet om, således at det kun var de 15 bedst placerede der fik point. Tidligere år fik de 20 bedst placerede point. Ialt opnår Jens Lausten Hansen 2 point, bl.a. via en 12. plads i Sønderborg-løbet. Et hurtigt løb, hvor gennemsnitshastigheden for de 160 km lå på 44 km/t. Den 31. juli arrangerede Rødekro Cykle Klub de Nordiske Mesterskaber for Veteraner. I H30 klassen havde Sønderborg Cykle Klub Jens Lausten Hansen og Tom Bøttger repræsenteret. Disse to ryttere havde hele juli i sommerferien trænet sammen og lagt en taktik som gik ud på at sprænge feltet på anden af tre omgange på de små veje ned mod Røllum. I løbet holdt de sig til taktikken og ved udkørslen fra Røllum mod Ensted Kirke kommer Jens Lausten Hansen og Tom Bøttger alene afsted. Herfra kørte de så parkørsel de sidste 70 kilometer. Dog med Jens Lausten Hansen som den toneangivende. Der lå så også andre taktiske overvejelser bag udbruddet. For at gøre det sværere for konkurrenterne at gennemskue taktikken og at to klubkammerater kørte i udbrud udnyttede SCK-rytterne at Jens Lausten Hansen stillede op for landsholdet i landsholds trøje. Ved at benytte neutrale bukser, kunne især udlændingene ikke se Tom Bøttger og Jens Lausten Hansen var klubkammerater. Det opdagede de først for sent. Jens Lausten Hansen blev Nordisk Mester og Tom Bøttger tog en flot sølvmedalje.. Sidst på sæsonen rykker Thomas Jepsen fra C-klassen op i B-klassen. I ungdom-/drenge-klasserne er det Emil Jefsen Sørensen, der klarer sig bedst med 36 point i Mellemste Drenge. På Klubstatestikken placerer Sønderborg Cykle Klub sig på en 20. plads med 208 point (3 sejre, Jens Lausten Hansen (B), Tonni Johannsen (B) og Simon Larsen (ÆD))

I 2006 starter Jens Lausten Hansen i A-klassen. Igen opnår han 2 point. Tom Bøttger kører 19 point hjem, så vildt langt fra A-klassen var han ikke til sidst. Men i seniorklasserne har Lars Bo Marcussen også fart i cyklen. Med 36 point opnår han oprykning til C klassen, hvor han opnår 2 point. I ungdomsklasserne er Simon Larsen, Henrik Gade og Dennis Skov ved at få godt gang i cyklerne. De opnår henholdsvis 25 point, 17 point og 13 point. Desværre ikke via nogle sejre. I Ældste Drenge kører Thomas Beck 21 point hjem, ej heller med en sejr i bagagen. Denne pointhøst viser at Sønderborg Cykle Klub egentlig har rytterne til at høste point jævnligt, men ikke ryttere som er de bedste afsluttere når det gælder sejren. Året slutter Sønderborg Cykle Klub på en 25. plads blandt klubberne med 173 point (2 sejre ved Henriette Christensen, Ældste Pige). Ved generalforsamlingen træder Henning Christensen tilbage som formand. Efter 3 års ihærdigt arbejde med at få en stor drenge/ungdomsafdeling op at stå over lader han styringen til en ny bestyrelse med Jesper Schack som ankermand. Ungdomsarbejdet stod Henning Christensen meget nært, hvilket altid lyste ud af Henning via hans engagement og indfølingsevne. Mange af disse unge ryttere har meget at takke Henning Christensen for. Det har Sønderborg Cykle Klub også. Henning Christensen har dog ikke kun arbejdet for drengene i de tre år, i det han inden den tid var ungdomstræner. Det første år kører Sønderborg Cykle Klub dog videre uden en konstitueret formand.

Jens Lausten Hansen vinder B-klassen i Horsens 2007
Jens Lausten Hansen vinder B-klassen i Horsens 2007

Sønderborg Cykle Klub starter sæsonen 2007 uden en A-rytter. Men B-rytterne lader det nu ikke gå stille for sig. Jens Lausten Hansen har en god sommerperiode, hvor han vinder tre B-løb i træk, og derved rykker op i A-klassen (35 point). Her gør han dog ikke så meget væsen af sig. Tom Bøttger kører en god efterårssæson og rykker sidst på sæsonen op i A-klassen (33 point). Lars Bo Marcussen kører 25 point hjem, og opnår derved en oprykning til B-klassen. I de yngre klasser er det mest Rasmus von der Heide som gør sig bemærket med 26 point. Mange af de andre drengeryttere kommer ikke rigtig ud at køre løb denne sæson. Sønderborg Cykle Klub placerer sig derfor mest via seniornes pointindsamling sig på en 26. plads i klubstatestikken med 156 point (4 sejre 3 stk til Jens LaustenHansen og en til Tom Bøttger)

År 2008 blev et år der blev præget af to store arrangementer. I maj måned afholdt Sønderborg Cykle Klub Post Cup for A-klassen med start og mål for foden af Dybbøl Mølle. Et godt arrangement med det flotteste solskinsvejr. Vinden lå i østlig retning som så bevirkede at ruten over Nybøl/Stenderup/Dybbøløsten ikke blev så hård som hvis vinden havde ligget i syd eller nord. Efter 9 store omgange og 9 små omgange (Dybbøl Banke/Paralelvej/Dybbøløsten/Dybbølbjerg)hvor der især blev kørt cykelløb på de små omgange vandt Kasper Klostergaard fra Team CSC. Samme dag kørte Juniorklassen også løb på samme rute. Løbet var også et testløb inden Danmarksmesterskaberne som køres på samme ruter i år 2009.
I august var Sønderborg etapemål for 2. etape for Post Danmark Rundt. Som de foregående gange med opløb ud for Ringbakken. Igen var vejret perfekt til dette års største arrangement i Sønderborg. Vinden, som lå i sydøst, gjorde at rytterne var over 30 minutter forsinkede på deres tur fra Ribe. Arrangement forløb godt så det er sikkert ikke sidste gang Post Danmark Rundt kommer forbi Sønderborg.
På det sportslige plan havde Sønderborg Cykle Klub 27 licenser. Dog blev det ikke til sejre så Sønderborg Cykle Klub endte som den 34. bedste klub i Jylland/Fyn. Tom Bøttger rykkede i slutningen af sæsonen fra B-klassen til A-klassen. Lars-Bo Marcussen vandt sølv i H40 DM i linieløb efter en tæt regnvejsspurt i Silkeborg. Morten Hugener Nielsen blev nr. 3 i et tysk ungdomsetapeløb. Jesper Schack deltog ved Master WM på bane i Sydney hvor det blev til en 5-8. plads i sprint.
På det sociale plan blev den traditionsrige klubfest afløst med en klubdag, hvor deltagerne først deltog i en god omgang paintball-skydning efterfyldt af fællesspisning på Bella Italia. Et arrangement med god opbakning som alle var særdeles tilfredse med.