Resume

Kim Lykke Sørensen og Ole Mikkelsen i Bikuben-trøjer.
Kim Lykke Sørensen og Ole Mikkelsen i Bikuben-trøjer.

Perioden begynder godt med at Sønderborg Cykle Klub får nye sponsorer til cykeltøjet. De gamle gule Bikuben-trøjer bliver udskiftet med blå/hvide TRIKA Supermarked trøjer. Derudover kommer Cykelbørsen på bukserne. I 1987 er Sønderborg Cykle Klub arrangør af indledningsløbet, som køres i og omkring Kirke Hørup med 99 deltagere. Inden løbet var det også blevet tid til en træningslejr på Mallorca med 67 deltagere. Alt i alt et begivenhedsrigt år foredrags- og videoaftener, træningslejr i Huholt, gadeløb, cyklecross, Tour de Als og et meget omtalt landevejsløb hvor Old Boys og A-klassen fik stoppet deres løb af politiet (en sort dag for cykelsporten og for Sønderborg Cykle Klub i særdeleshed). Klubfest blev det også til med ca. 50 deltagere.

I 1988 skal rytterne igen have nye trøjer. Det viser sig dog, de ankommer med en del forsinkelse. Samme design men med Merko som sponsor. Trika fik ikke lov til at bygge deres butik i Sønderborg. En del motionister melder sig i vinteren 1987-1988 ud af Sønderborg Cykle Klub og danner deres egen forening. Dette påvirker dog ikke Stefan Rotzler, som blev udtaget til et 3-dages løb i Sverige. Efter et gadeløb, en samletstart og en bjergenkeltstart endte han på en 14. plads. Hen over sommeren brænder motoren sammen i klubbussen ”det røde lyn” og det besluttes at købe en diesel folkevognsbus, der havde kørt taxa i 2 år. Om sommeren begiver Jørn Nielsen sig ud på hans jordomrejse på cykel. I oktober deltog en klubbusfuld ryttere i nogle motionsløb i Garbsen ved Hannover. I nogle år var dette en tradition.

Klubfoto i Trika/Merkotrøjer.
Klubfoto i Trika/Merkotrøjer.

I 1989 bliver Stefan Rotzler udtaget til brutto-landsholdet for juniorer. Merete Andersen blev udtaget til Dame-landsholdet og deltager i VM. Dette resulterede i ture til bl.a. Holland, Sverige, Vest-Tyskland, Øst-Tyskland, Schweiz og Frankrig. Sck-ryttere deltager i alt i 9 træningssamlinger: Huholt, Skive, Mallorca, Nyborg, Sjælland, Sverige, Holland, Odense og DDR. Kirsten Gregersen overtager SCK-Nyt, som derved får nyt design og med tiden vokser bladet sig også større. Dette var både Kirsten Gregersens og medlemmernes fortjeneste. Jørn Nielsen, som stadig er på jordomrejse, forlader Australien i foråret, hvor han har arbejdet i en længere periode. Turen går herefter via New Zeeland over USA inden Jørn Nielsen returnerer til Sønderborg i september efter 22250 km. Sankt Hans fest blev det også til i Skovmose arrangeret af Grete Mygen og Helge Hansen. SCK-Nyt sætter i blad nr. 5 ny rekord idet bladet var på 60 sider. Så det var ikke et klubblad, men en klubbog. Med årets udgang stopper samarbejdet med Radio Sønderborg og Radio-Bingo. Et samarbejde som nåede at vare nogle år. Der var også gang i motionisterne. Sæson 88-89 havde SCK 10 deltagende par i Vintercup og 13 par i sæson 89-90. Lillebælt-rundt turen havde 13 deltagere og ved DM i motionscykling vandt Frank Nissen guld i 30 km. enkeltstart.

Jørn Nielsen på jordomrejse.
Jørn Nielsen på jordomrejse.

Jubilæumsåret 1990 begynder med at Citroén bliver ny sponser på klubtrøjerne. Sponsoratet løber i første omgang i 3 år. Samtidig skiftes der design på trøjerne, blå/grå med lodret dannebrog på mave og ryg. Jubilæet bliver markeret ved en reception ved Citroén lørdag den 9. juni samt to cykelløb hhv. et gadeløb i Sønderborg by den 15. juni og landevejsløb den 17. juni. Erik Zabel deltog faktisk i jubilæumsløbet, som Henrik Djernis vandt sammenlagt. Nogle år senere var han dog mere kendt. Ole Mikkelsen kører sin første sæson i A-klassen med enkelte præmier. Ellers tager Ole Mikkelsen også nogle styrt med på vejen, både med og uden knockout. Stefan Rotzler rykker i løbet af sæsonen op i A-klassen til Ole Mikkelsen. Merete Andersen skifter til Odense cykle Klub, da hun påbegynder lærerstudiet i Odense. Thomas Klüver (ungdom 15–16 år) er med på bruttolandsholdet for ungdomsryttere. På motionssiden er Jens Lausten Hansen blandt de første 5 motionister som i Danmark gennemfører et 1000 km motionsløb under Paris-Brest-Paris organisationen.

Christian Andersen med sponsorbil.
Christian Andersen med sponsorbil.

Vintercuppen 1990-1991 vindes af Christian Rotzler og Jens Lausten Hansen, mens Frede Gravesen med hans makker Søren Vig fra Esbjerg Cykel Motion indtager andenpladsen. Ole Mikkelsen og Stefan Rotzler får forstærkning af Christian Andersen, som på daværende tidspunkt var landsholdsrytter. Meget af tiden opholder Christian Andersen sig dog i udlandet, for at forbedre hans chancer for at komme til OL i Barcelona 1992. I august deltager Christian Andersen i WM i Stutgart for amatører. Derudover bliver Christian Andersen nr. 4 ved DM i landevejsløb. Sønderborg Cykle Klub har dette år 25 licenser. Cai Risskov overtager SCK-Nyt fra Kirsten Gregersen. Bente Rotzler modtager Svend A. Hellesens lederpokal i forbindelse med Samvirkendes Idrætforeningers repræsentantskabsmøde. På motionssiden overskygger Paris-Brest-Paris alt. Fire medlemmer fra SCK deltager og fuldfører løbet. I slutningen af året overtager Bente Rotzler formandsposten fra Karl Th. Andersen.

e baghe med hans ryttere.
e baghe med hans ryttere.

”Forhenværende bagermester Jørgen Rudolf Hansen, Adsbøl, tidligere Hilmar Finsensgade 6 A, Sønderborg er død den 15. maj 1991.

Da budskabet om Jørgens død nåede os i Sønderborg Cykle Klub, var det ligesom vi mistede grundpillen i vores klub.

Jørgen har været med siden klubbens start i 1940, først som aktiv cykelrytter, senere som formand. En post han bestred i 31 år frem til 1985, hvor sygdom tvang ham til at stoppe. Som tak for hans store arbejde, udnævnte klubben ham til æresformand i 1983. At overtage formandsposten efter Jørgen var en tung arv at løfte, men med hans altid beredvillige hjælpsomhed og hans store ekspertise, lykkedes det at videreføre Sønderborg Cykle Klub – hans store livsværk – der lige til det sidste stod hans hjerte nær. Også på landsplan var Jørgen kendt indenfor cykelsporten bl.a. var han i en årrække formand for Jysk Distrikt og i bestyrelsen for Danmarks Cykle Union, der i 1980 udnævnte ham til æresmedlem. Også Sønderborg by’s Lederpris har Jørgen modtaget. En stor personlighed døde, et aktivt liv er død, et aktivt liv er slut og vore tanker går til Gerda og til børn, svigerbørn og børnebørn, der har mistet et vigtigt led i et meget nært familieforhold. Jørgens minde vil leve videre i Sønderborg Cykle Klub – Æret være dette minde”. Sådan lød Karl Th. Andersens mindeord i SCK-Nyt.

Bente Rotzler (th.) modtager Svend A. Hellesens lederpris.
Bente Rotzler (th.) modtager Svend A. Hellesens lederpris.