Himmerland Rundt (ad omveje) (1990)

Af: Arne Simonsen (SCK-Nyt 5/1990).

Lørdag morgen den 19. august mødtes vi ved Humlehøjhallen med licensrytterne, som skulle til Hobro/Holstebro for at køre cykelløb. Vi, Jens Lausten Hansen, Helge Krogh og jeg skulle til Ålborg, for at køre motionsløbet ”Himmerland Rundt” på 250 kilometer.

Jeg forstod på licensrytterne, at de skulle køre løb i Hobro om lørdagen og i Frederikshavn om søndagen, så der øjnede vi en transportmulighed derop og hjem. Men nej, så let skulle det ikke gå. Vi kunne komme med til Holstebro og ikke længere. Men jeg havde hørt, at der fra Hobro kun var 48 kilometer til Ålborg. En kort samtale med Helge via telefonen ”vi cykler det sidste stykke vej”, men vi kan ikke komme med hjem? ”Det finder vi ud af, der kører da tog”. Ja, ellers cykler vi hjem, kom det frisk fra Helge. Altså først køre 250 kilometer, derefter på cykel til Sønderborg. Det kan jeg i hvert fald ikke klare, men vi enedes om at tage derop. I mellemtiden skulle jeg spørge Atletikforeningen om lån af startpistol til ”Alsingerløbet”. under denne samtale kom vi ind på JM for ungdom, som skulle afholdes i Ålborg. Der var pladser fri fra Ålborg. Vi skulle bare være ved Hobrovejens Skole kl. 16.30. Som skrevet før troede jeg vi skulle til Hobro. Men nej, vi skulle til Holstebro. Så vi skulle cykle 132 kilometer i stedet for 48. Vi kunne ikke bare sætte os op på ”jernhesten” og trille de 132 kilometer. Helge skulle først have lappet, og jeg skulle have et par led ud af kæden…til megen morskab for licensrytterne, som også havde spydige bemærkninger. Men vi kom afsted mod Ålborg, hvortil vi nåede omkring kl. 19.30. Efter et forfriskende bad stod den på millionbøf og spaghetti.

Motionister på tur. Her fra en traditionsrig Lillebælt-tur i 1991. Fra venstre: ukendt, Jens Lausten Hansen, Cai Risskov, Helge Krogh, Bent Westergård Hansen, Gert Nissen (gul Bikuben-tricot), Arne Simonsen, Erik Have og Viggo Hansen (gamle Hansen).
Motionister på tur. Her fra en traditionsrig Lillebælt-tur i 1991. Fra venstre: ukendt, Jens Lausten Hansen, Cai Risskov, Helge Krogh, Bent Westergård Hansen, Gert Nissen (gul Bikuben-tricot), Arne Simonsen, Erik Have og Viggo Hansen (gamle Hansen).

Næste morgen blev vi vækket kl. 4.00, og der var små 15 kilometer til startstedet, hvor der skulle køres fra kl. 6.00. Da starten gik blev der kørt meget stærkt, omkring 38 km/t, så jeg med i dette hidsige felt i omkring 60 sekunder, hvor efter jeg kørte mit eget tempo. Der var jo langt hjem og en masse bakker og modvind ihvertfald ud til den varme mad, som var efter ca. 150 kilometer. Efter en 10-12 kilometers kørsel mødte jeg Helge, som kørte med et maveonde. Vi var også begyndt at køre i bakker. Jeg havde en del problemer med at holde kadancen oppe i alle de bakker. Men omkring kilometer 120 blev jeg fantastisk kørende med 18 km/t i modvind. Vi havde jo et klokkeslæt, som sagde 16.30 ved Hobrovejens Skole og klokken var omkring 11.00. Jeg regnede med at spise middag omkring kl. 12.00. Jeg ankom kl. 12.30. Jens var væk fra spisestedet, men det kunne ikke være så længe siden efter snakken at dømme. Tyve minutter senere gik jeg på cyklen igen, der manglede små 100 kilometer endnu, men nu fik man god medvind. Jeg nåede ikke at se Helge ved spisedepotet, så måske var han kørt fra til den anden rute på 140 kilometer. Klokken løb alt for hurtigt nu, men med en fart omkring 34 km/t gik det jo meget godt. Men bakkerne slog rytnmen i stykker gang på gang. Nu begyndte det at gøre o­ndt i knæene, men jeg skulle jo gerne nå hjem med bussen fra Atletikafdelingen i Sønderborg.

Efter at have passeret målet og vel indendøre mødte jeg Jens, som fortalte, at helge var stoppet ved maddepotet, så vi skulle lægge 200 kr. til toget hjem, da han ikke kunne nå bussen. Vi kørte derefter de små 15 kilometer til bussen, som vi nåede kl. 16.15. Men der var kun chaufføren, så jeg kunne nå et bad inden vi skulle køre hjem. Jens kom ind og sagde, at Helge lige var ankommet i en personvogn med cykel men uden tasker som stod ved start og mål. Dem, altså taskerne var de nu kørt ud efter, så der var virkelig god service på, så vi nåede bussen alle tre.

På hjemturen blev der snakket en del om turen, men overdøve en flok atletikfolk som har Guld, Sølv og Bronze med hjem, er meget svært. Men vi var enige om, at det var den hårdeste tur vi endnu havde kørt. Jens brugte 8 timer og 35 minutter, mens jeg brugte 9 timer og 25 minutter. skulle der være motionister, som ønsker bakkekørsel, så prøv ”Himmerland Rundt” næste år.