Sikkerhed i forbindelse med cykelløb

Hovedkontoret indefor DCU har udsendt følgende pressemeddelelse i forbindelse med uheldet i forbindelse med løbet i Sorø den 4. maj…..

Danmarks Cykle Union arbejder aktiv for bedre sikkerhed ved cykelløb

Søndagens cykleløb ved Sorø på Sjælland blev beklageligvist ramt af et uheld, hvor Mads Herschend fra Team Vivelo-IBT Isolering i A-klassen, ramte en modkørende trafikant. Danmarks Cykle Union beklager hændelsen, og ønsker Mads rigtig god bedring. “Vi er glade for at høre, at Mads formentlig ikke får varige mén”, udtaler Danmarks Cykle Unions direktør David Gullberg.

Uheldet understreger behovet for fokus på sikkerhed ved danske cykelløb, noget som Danmarks Cykle Union tager meget alvorligt og arbejder aktivt for at forbedre. Helt konkret har Danmarks Cykle Union allerede adresseret problematikken overfor justitsministeren ved et møde den 25. marts, hvor Danmarks Cykle Union foreslog en række konkrete tiltag der kan forbedre sikkerheden ved løbene på en række områder. Et af forslagene er, at de såkaldte racemarshalls der assisterer på motorcykler, skal have mere konkrete muligheder for at assistere ved cykleløb. I denne forbindelse er Danmarks Cykle Union i gang med at udarbejde et forslag til en konkret uddannelse for racemarshalls.

“Der er altid en risiko, når man afvikler sport i åben trafik. Men uheld som det vi så søndag, skal vi gøre alt vi kan, for at undgå i fremtiden. Derfor arbejder vi aktivt på en række indsatsområder”, forklarer David Gullberg.

“Først og fremmest har vi startet en dialog med politiet om at få prioriteret ressourcer til ledsagelse ved vores løb. Det gør vi konkret ved, at invitere alle politidirektører til en drøftelse af, hvordan vi i fællesskab kan få prioriteret de rigtige ressourcer til cykleløb. Dernæst vil vi fortsat, i samarbejde med distrikter og klubber, arbejde på, at vi ved ansøgningen til kommunerne får skabt en forståelse af, hvor vigtigt det er at få tilladelse til at ensrette vejene på kritiske steder på ruten. Desuden skal vi udbygge vores dialog med billisterne”, pointerer David Gullberg.

Danmarks Cykle Union har derfor taget initiativ til et møde med bilisternes interesseorganisation FDM den 22. maj, for at få yderligere skub på dialogen mellem cykelryttere og billister. Desuden er der som tidligere nævnt inviteret til et møde og yderligere dialog med politikredsene, i første omgang de fem sjællandske politikredse. Mødet finder sted i starten af juni.

Danmarks Cykle Unions Distrikt Sjælland, der faciliterer de sjællandske cykleløb, har på baggrund af søndagens uheld, sat punktet ”sikkerhed” øverst på dagsordenen på bestyrelsesmødet mandag aften. ”På distriktsbestyrelsesmødet vil vi drøfte, hvordan vi i distriktet bedst muligt kan understøtte og bistå vores klubber i arrangementerne, således at vi sammen med den enkelte klub, kan få den maksimale sikkerhed ved vores løb” udtaler Danmarks Cykle Unions Distrikt Sjællands næstformand Søren Knudsen.

“Søndagens uheld understreger, at vi til stadighed skal arbejde på at få højnet sikkerheden på alle niveauer, og bekræfter os i, at vi fortsat skal have et specifikt fokus på området i den kommende tid”, slutter David Gullberg.