I dag fylder Sønderborg Cykle Klub 75 år

Logo 75 år tilpassetFor 75 år siden tog cykelhandler A. Andersen og bybud Arnold Jensen initiativ til et møde på Café Meier på Rådhustorvet i Sønderborg. Udfaldet at dette møde blev at ”krigsbarnet” Sønderborg Cykle Klub blev født den 17. juni 1940.

Æresformand for Sønderborg Cykle Klub Jørgen Rudolf Hansen, "e baghe"
Æresformand for Sønderborg Cykle Klub Jørgen Rudolf Hansen, “e baghe”

Allerede i 1941 arrangerede Sønderborg Cykle Klub hele 4 landevejsløb og mange træningsløb blev kørt på rundstrækningen Parkgade, Sundquistgade, Ringgade og Ringriddervej. Sidstnævnte ville i dag være umuligt idet vejene nu nærmest ligger i centrum af Sønderborg.

Den enkeltperson som har betydet mest for Sønderborg Cykle Klub er helt sikkert Jørgen Rudolf Hansen, ”e baghe”. Han overtog formandsposten efter hans far, Jørgen Hansen, i 1953 og gav først stafetten videre til Bent Westergaard Hansen i 1984. Sjældent set at en person sidder på en formandspost i 31 år i en frivillig forening. ”E baghe” har gjort det muligt at mange unge mennesker har haft mulighed for at cykle på konkurrenceniveau og givet de selvsamme unge mennesker oplevelser for livet. Selv den dag i dag er der ryttere, som jævnligt fortæller historier om ”e baghe” til de nuværende ryttere, der desværre ikke nåede at opleve ham.

Så det er med stolthed at Sønderborg Cykle Klubs medlemmer i dag, den 17 juni 2015, kan fejre 75 års jubilæet.

Selve jubilæet vil blive fejret med landevejsløb den 22. og 23. august og med en jubilæumsfest senere på året.

Hele Sønderborg Cykle Klubs historie kan læses under fanen “SCKs historie”.