God weekend for Sønderborg Cykle Klub

Sønderborg Cykle Klub indledte for alvor cykelsæsonen med deltagelse i weekendens cykelløb i både Fåborg og Svendborg…..

I det gode forårsvejr havde de lokale ryttere rigtig fået forårsfornemmelser hvilket resultaterne bevidner
På en bakket rute rundt i Svanninge Bakker lagde Mads Fenneberg ud med en sikker 2. plads i U11-klassen. Dog var han ikke i nærheden af første pladsen, hvilket måske kan tilskrives en uge med sygdom hvor han næsten har hostet lungerne op. Men en frisk gut er jo ikke sådan at slå ud.

Senere på dagen indtog Morten Hugener Nielsen også præmieskamlen med en 3. plads i C-klassen efter 96 kilometer. Tidligt i løbet kom Morten Hugener Nielsen i udbrud med bl.a to stærke ryttere fra Aarhus, som han også måtte lade køre på den stejle opløbsbakke. Derudover kom Tom Bøttger ind på en præmieplads med en 11. plads og vinder af hovedfeltets spurt.

Derudover ramte Jens Lausten Hansen det afgørende udbrud med 70 kilometer igen. Men en punktering satte en stopper for præmie i H40-klassen. Samme punkteringsskæbne ramte Azeal Larsen. Peter Eberle og Ole Mikkelsen kom med feltet hjem.

Klaus Haaning kom med hovedfeltet hjem i H50-klassen men fik krampe på opløbsbakken.
Søndag stod så på en forholdsvis flad rute i Svendborg. Her var der igen flere podiepladser til Sønderborg Cykle Klub. I C-klassen kom Tom Bøttger nu ind på 3. pladsen efter de samme to ryttere fra Aarhus, som også indtog de bedste podiepladser dagen før i Fåborg. Trods den flade rute og småt med vind var der spredning i feltet efter 111 kilometer.

I H50-klassen skulle Klaus Haaning ud på 89 kilometer. På 3. af 4 omgange begynder Klaus Haaning at angribe hovedfeltet. Hvilket så ikke lykkedes i første omgang. Men da Hans Jørgen Christensen fra Silkeborg får hul tog Klaus Haaning et af hans velkendte ryk og kom op til ham. Senere får de følgeskab af en enkelt rytter mere. Efter godt samarbejde må Klaus Haaning desværre bøje nakke og tage en velfortjent 3. plads med hjem.
Peter Eberle i H40-klassen gik solo lige efter 1. runde og øgede afstanden til feltet alene. Kort efter kommer en mindre gruppe på 5 mand op. Samarbejdet fungerede godt de næste 70 kilometer selvom en enkelt rytter måtte forlade samarbejdet bagud. I det taktiske spil i opløbet var Horsens repræsenteret med 2 mand. På sidste stigning rykker den første rytter fra Horsens. Peter Eberle lukker hullet hvorefter den næste Horsens-rytter selvfølgelig rykker. Hurtigt sidder 2 mand fra Horsens fremme sammen med en fra Holte. Peter Eberle sad med en træt rytter fra Nyborg. Hullet kunne ikke lukkes og rytteren fra Nyborg blev mere frisk da målstregen kunne ses. Derfor måtte Peter Eberle tage til takke med en 5. plads.

Mikkel Fenneberg med en præmie efter 7. plads i U15-klassen. Øvrige deltagende ryttere fra Sønderborg Cykle Klub kom i mål med hovedfelterne.

Bemærk at løbsreferaterne for 2011 i venstre spalte nu er mere eller mindre opdateret og kampen om pokalen til årets rytter er igang.