4. plads til DM

Sønderborg Cykle Klub havde 3 ryttere med til veteran-DM…..

Løbet blev afviklet omkring Kettinge på Lolland på en 10 kilometer rundstrækning. Så det var ligefør rytterne blev rundtossede.

H50 skulle gennemføre 80 kilometer (8 runder) inden der var opløb. Allerede fra start var der aktivitet. 7 ryttere rev sig hurtigt løs fra feltet som virkede passivt. Feltet fik dog lukket hullet og løbet kunne begynde påny efter 25 km. Herefter kom ryttere af sted i smågrupper af 1-2 ryttere og pludselig var der igen samlet 7 ryttere i en frontgruppe. Påny var feltet passivt og kun enkelte ryttere fandt ind i et samarbejde. I 4. position befandt Lars-Bo Marcussen sig dog konstant, idet Klaus Haaning havde fundet vej frem til frontgruppen. Feltet lå og forfulgte frontgruppen med en afstand der svingende mellem 3 sekunder og 2 minutter. Men det lykkedes aldrig af få lukket hullet, da de få ryttere der var intereserede i at lukke hullet også blev trætte. Hermed skulle afgørelsen findes blandt de 7 ryttere i front. Trods de få ryttere lykkedes det dog også at få et styrt med i spurten, hvor Klaus Haaning tog midterplaceringen med en 4. plads og første mand til ingen medalje. Lars-Bo Marcussen kom med feltet hjem, hvor han valgte ikke at spurte med.
(på billedet kan man se at Klaus Haaning er lidt uerfaren med nærhed af podiet, åbenstående tricot og solbriller)

I H30 havde Thomas Jepsen fundet vej til Lolland efter hans debut i C-klassen om lørdagen i Thorsager. H3 lagde også hårdt fra land, så feltet blev splittet i mange grupper. Thomas Jepsen fik dog ikke lagt så hårdt ud, så i begyndelsen var han ikke at finde i front. Men ved egenhændigt hårdt arbejde lykkedes det han at kæmpe sig alene tilbage til fronten.I finalen var der så ikke de store spurtkræfter tilbage, så Thomas Jepsen måtte tage til takke med en 9. plads.