Sæsonafslutning

I weekenden blev årets sidste løb kørt. Så her følger begivenhederne fra de sidste 2 weekender.

Løbet i Rødekro blev aflyst på grund af manglende trafik officials/politihjemmeværn.

Odder
12002905_1662861697262691_5546316614568239939_nFlere ryttere fra Sønderborg Cykle Klub tog til Ørting nær Odder for at køre årets 3. sidste løb. Det var et løb i kuperet terræn, og på trods af en middelvind på blot 6 m/sek., kunne vinden virkelig mærkes, da landskabet var meget åbent. Til trods for den korte løbsdistance for de fleste klasser, endte det derfor alligevel med at blive et særdeles udfordrende løb med store spredninger af felterne til følge. Miriam Wind formåede dog at klare strabadserne, da hendes konkurrenter ikke kunne og vandt således i Dame Junior klassen, endda på trods af en defekt i starten af løbet.

TØNDER:
I lørdags var det tid til en af de helt store klassikere, nemlig løbet i Tønder, der er kendt for turen gennem en masse vind på Højer Dige og brostenene i Møgeltønder. Vinden skulle dog vise sig ikke at være helt vild slem denne dag, da det kun blæste med 3-4 m/s fra nordvest (modvind). Det er set meget værre gennem årene, men det var imidlertid nok til at skabe en vis splittelse i felterne.

I H40 lykkedes det Tom Bøttger Frømling at komme i udbrud sammen med 5 andre, hvilket holdt til mål. Tom vandt her spurten og således også løbet – for andet år i træk! I samme klasse lykkedes det Karsten Andersen at køre med hjem i klassens anden gruppe og her køre sig i præmierækken med en 12. plads.

I H50 lykkedes det to udbrydere at komme afsted, men i spurten i gruppen efter udbryderne fik Lars-Bo Marcussen spurtet sig til en samlet femteplads.

Af andre resultater i Tønder kan også nævnes Miriam Winds sjetteplads (uden for præmierækken) i Dame Junior samt Patrick Wildenradts 22. plads i D-klassen. Desuden deltog Nicolai Clausen i U17, men grundet et større styrt og at feltet ikke fulgte kommisærernes anvisninger, blev U17’s løb denne dag neutraliseret, hvorfor der heller ikke foreligger et resultat for klassen.

BOV:
Søndag kom så dagen, hvor løbssæsonen anno 2015 skulle afsluttes i Bov på en knap 20 km rundstrækning i Bommerlund Plantage – en helt flad rute på fortrinsvist små veje i skoven, hvor den nordvestlige vind pga. træerne kun havde mindre betydning.

I H40 rundede Karsten Andersen sæsonen af i god stil med en sjetteplads og fortsatte således efterårets succes. Dette skete efter at have kørt i et udbrud gennem en stor del af løbets 120 km (6 runder) – og det holdt hjem. Så mon ikke Karsten er meget tilfreds med weekendens resultater…
smile-humørikon
Hvis man ellers kan tale om et hovedfelt i H40, så sad Tom Bøttger Frømling og Azael Larsen i dette og endte på henholdsvis en 26. og 27. plads.

I U13 viste Rasmus Tækker gode spurtevner, da han i det samlede felts spurt formåede at køre sig ind på en 13. plads og dermed fik en pokal og sæsonens andet point. Så nu skal han bare være klar til næste sæson og score flere præmier og point

I U11 kørte Nicolai Bøttger Frømling sit 3. licensløb. Det klarede han rigtig flot med en 11. plads, så mon ikke også han er klar til næste år.

I løbet deltog desuden Nicolai Clausen i U17, hvilket blev til en 35. plads. For Patrick Wildenradt blev det til en 29. plads i D-klassen.

I alt indkørte Sønderborg Cykle Klub 114 point i sæson 2015. Dette er så ingen ny rekord trods den gode sæsonafslutning.