Spændende talentløb afviklet

På en lun sommeraften afviklede Sønderborg Cykle Klub her til aften årets første talentløb. Ni håbe- og talentfulde unge cykelryttere mødte op ved Løkkegård på Kær halvø for at dyste imod hinanden på en 600 meter lang rundstrækning. I alt skulle rytterne igennem 4 dicipliner (Runde på tid, Udskildningsløb, Handicapløb og Landevejsløb). Som i et omniums løb gav ens placering også det pointantal den enkelte rytter fik. Så det gjaldt om at få færrest mulige løb.

Efter første diciplin blev rytterne inddelt i to grupper, som de så resten af aftenen konkurrerede i. Men der var allerede lidt dramatik i første diciplin (Runde på tid). Her tabte Anastasiia Baga kæden, hvilket resulterede i at hun indkørte den næst langsomste tid. Så ville hun have en chance for stadig at vinde?

Tiderne i første disciplin var:

Gruppe 1:
1. Mikkel Wrang 1.04
2. Oliver Valentin 1.14
3. Niklas Hjortborg 1.15

Gruppe 2
1. Kevin Mehlberg 1.18
2. Lærke Holm 1.19
3. Mikkel Boysen 1.22
4. Mikkel Andersen 1.24
5. Anastasiia Baga (tabte kæden) 1.50
6. Emil Jensen 1.56

Herefter skulle rytterne prøve udskildningsløb. De hurtige i gruppe 1 skulle så køre 2 omgange, mens dem der skulle køre længst i Gruppe 2 fik 5 omgange. Ved udskildningsløb tages sidste rytter ud af løbet efter hver omgang. Her blev der kæmpet godt med følgende resultat, hvor Kevin Mehlberg overlevede en runde ekstra ved at komme forbi Lærke Holm lige før målstregen:

Gruppe 1:
1. Mikkel Wrang
2. Oliver Valentin
3. Niklas Hjortborg

Gruppe 2:
1. Anastassia Baga
2. Mikkel Boysen
3. Mikkel Andersen
4. Kevin Mehlberg
5. Lærke Holm
6. Emil Jensen

Tredje disciplin var så handicapløb. Handicappet blev så udregnet ud fra de indkørte tider i første disciplin. Dette er altid en spændende disciplin at overvære. For hvis tiderne er korrekt udregnet burde alle ryttere køre side om side ved målstegen. Men det kan jo snyde hvis nogle ryttere begynder at mærke træthed i benene. Det skulle så vise sig at blive en dramatisk disciplin også. Lærke Holm valgte under løbet for anden eller tredje gang at træde i pedalerne rundt i første sving. Men denne gang løftede baghjulet sig så meget at det kostede et styrt, hvorefter hun valgte kun at overvære løbene resten at aftenen. Anastasiia Baga havde flere gange denne aften for meget fart på i første sving så både rabat og den tilstødende mark blev brugt som vejbane. Niclas Hjortborg troede han ville være hurtigere hvis han klikkede sig i begge pedaler 3 sekunder før start og så holde balancen. Det lykkedes at klikke i pedalerne, men desværre kneb det med at holde balancen. Resultaterne blev som følger (tal i parentes er handicappet)

Gruppe 1 (3 omgange):
1. Niklas Hjortborg (0.00)
2. Oliver Valentin (0.05)
3. Mikkel Wrang (0.40)

Gruppe 2 (2 omgange):
1. Emil Jensen (0.00)
2. Mikkel Andersen (1.20)
3. Mikkel Boysen (1.25)
4. Anastasiia Baga (1.45)
5. Kevin Mehlberg (1.37)
DNF Lærke Holm (1.35)

Sidste disciplin var så et almindeligt landevejsløb som kendes fra tv. Dette forløb så uden dramatik og resultaterne blev dette:

Gruppe 1:
Mikkel Holm
Oliver Valentin
Niklas Hjortborg

Gruppe 2:
1. Anastasiia Baga
2. Mikkel Andersen
3. Kevin Mehlberg
4. Mikkel Boysen
5. Emil Jensen
DNS Lærke Holm

Alle ovenstående resultater gav så denne slutstilling:

Gruppe 1:
1. Mikkel Holm (6 point)
2. Oliver Valentin (8 point)
3. Niklas Hjortborg (10 point)

Gruppe 2:
1. Anastasiia Baga (11 point, flest førstepladser)
2. Mikkel Andersen (11 point)
3. Mikkel Boysen (12 point)
4. Kevin Mehlberg (13 point)
5. Emil Jensen (18 point)
DNF Lærke Holm

Årets sidste talentløb afvikles den 10. august.