Etapeløb i Østrig, 1. – 5. etape. (opdateret med lidt billeder)

Lutz Schrøder, Christian Faber og Jens Lausten Hansen deltager i disse dage i et master-etapeløb i Tyrol…..

1. etape
Dagens etape var på 128 km og indeholdt 3 stigninger. Den største udfordring var dog vejret. 7 grader og styrtregn var noget af en udfordring især på nedkørslerne. Trods fuld-body indsmøring med varmecreme var det en kold “fornøjelse”.
På første stigning bliver Jens Lausten Hansen opholdt af et styrt, hvilket bevirkede at han endte i anden gruppe da feltet blev splittet. Denne gruppe holdt så sammen til mål og kom imål 2-3 min efter vinderen. Bjarne Olsen, Jan Okslund og Jakob Holk kom i mål sammen med vinderen.
Hvordan det gik Christian Faber og Lutz Schrøder vides pt ikke.
Der resterer 4 etaper endnu og løbet slutter på søndag. Vejrudstigen lover kulde og regn alle dage.

2. etape.
Så har det regnet i 48 timer. Dagens bjergløb blev ændret idet det ville være for farligt at køre cykelløb på smalle nedkørsler. Derved var etapen kun på 45 kilometer, som blev afsluttet med en 2 kilometer stigning på 15%. Den skabte så lidt spredning i det drivvåde felt. Sck-rytterne fik så ingen topplacering. Bjarne Olsen er stadig den bedst placerede dansker efter at være blevet placeret som ca. nr. 10 i dag.
Lørdag består af 2 etaper. Først en 12,5 km bjergenkeltstart og senere et 88 kilometer kriterium.

3. etape.
Dagen startede med tørvejr. Af uforklarlige årsager havde arrangøren flyttet starttidspunktet frem med 30 minutter. De eneste der så ikke vidste det var danskerne. Det bevirkede at John Papsø og Jens Lausten Hansen kom for sent til start til bjergenkeltstarten. Men generelt tog danskerne sig af mere ydmyge placeringer.

4. etape
Kriteriet om aftenen blev på grund af vejret afkortet fra 12 til 8 omgange a 7,6 kilometer. På første omgang var Jens Lauste Hansen uheldig at blive opholdt af en paraply som en post ikke havde styr på. Så den dansede nok så smukt ind i feltet. Herfra var der så dømt solokørsel. De andre ryttere der blev opholdt valgte at udgå. Ellers var der succes til teamet idet Jan Oxlund blev 2’er i kriteriet.

5. etape
Efter endnu en nat med regn var vejene i Østrig oversvømmede og etapen på 90 kilometer blev aflyst. De fleste ryttere var også ved at være møre af regn.
Lutz Schrøder udgik på første etape på grund af regn og kulde.