Europa Cup på Mallorca

Som bekendt havde Sønderborg Cykle Klub igen i år deltager i dette efterårsløb på Mallorca…..

Ikke overraskende blev Lars Bo Marcussen den bedst placerede rytter fra Sønderborg Cykle Klub.

I endagsløbet som talte til Europa Cuppen skulle Lars Bo Marcussen konkurrere mod ca. 130 konkurrenter. Løbet som var på 78 km. indeholdt nogle gode stigninger, hvor der kunne laves afgørelser. Halvvejs gennem løbet kom Lars Bo Marcussen i udbrud med en spanioler. Da der var en dansker længere fremme i frontgruppen ville Lars Bo Marcussen ikke tage føringer. Men da hullet til feltet var blevet stort nok, tog Lars Bo Marcussen dog en enkelt føring og hullet var lukket. Spanioleren var til gengæld blå i hovedet. Herfra gik det i godt samarbejde mod mål. Inden da var en gruppe med en hurtig tysker nået op. Lars Bo Marcussen valgte så at holde sig til tyskeren. Inden spurten var den senere vinder dog stukket af så spurten gjalt om 2. pladsen. I spurten gik der så et eller andet galt med Lars Bo Marcussens store klinge idet den blev så skæv at det løb som et styrt. Så det blev til en siddende spurt for Lars Bo’ vedkommende og derved “kun” en 3. plads i H45-H49 gruppen.

I dagende herefter skulle der så køres etapeløb. Dette blev så en kort fornøjelse for Lars Bo. Fornøjelse er nok så meget sagt. For i store felter er der også tit styrt. Heller ikke i år undgik Sønderborg Cykle Klub styrt. Foran Lars Bo i feltet skete der et par styrt og lige da Lars Bo tror han har undgået dem bliver han påkørt bagfra og må i asfalten. Med en øm hånd går det videre og Lars Bo kommer op til feltet igen. Ved den gode hånd sidder bremsegrebet skævt og den ømme hånd kan ikke bremse. Så med lidt lykke og fromme går det videre. Da der er kommet lidt ro på falder Lars Bo så tilbage til lægebilen. Lægen mener dog godt at man kan cykle med hånden. Men da der senere på etappen sker endnu et styrt vælger Lars Bo at udgå og få hånden i gibs. Så indtil videre er hånden brækket.

Ovenpå denne lidt triste oplevelse kan man få lidt Mallorca-stemning her (sangeren er ikke Klaus Haaning, selvom hårpagten kunne ligne).