Point og oprykning i pinsen

Traditionen tro deltog Sønderborg Cykle klub i 3 løb i pinsen…..

Som tidligere år blev pinse-løbene afholdt i Silkeborg (Kjellerup), Herning (Ikast) og Hammel. Årets løb var så præget af sol, varme og en vind der ikke fik indflydelse på løbene. Løbene var samtidig et 3-dages etapeløb, hvor placeringen i løbene var afgørende og ikke den kørte tid.

Silkeborg
I D-klassen skulle Thomas Jepsen vise om de seneste ugers gode form stadig holdt ved. Det gjorde den på en dag hvor de fleste felter kom samlet til mål. I opløbet får 2 ryttere dog nogle sekunders forspring til et 44 mands stort hovedfelt, hvor Thomas Jepsen vinder spurten og kommer i mål som nr. 3, mens Simon Madsen bliver nr. 29.

Smil hos Rasmus Tækker

I H50 står den ved opløbet også på massespurt blandt 54 ryttere. Her får Lars-Bo Marcussen spurtet sig frem til en 5. plads, mens Klaus Haaning må tage sig til takke med en 35. plads.

I henholdsvis U17 og U13 var Nicolai Clausen og Rasmus Tækker til start. Det blev så ikke til

Podiet i Silkeborg, D-klassen
Podiet i Silkeborg, D-klassen

præmier i denne omgang, men en omgangs løbserfaring kom dog i hus.

Herning
På en rute der nærmest er fladere end den i Tønder var der lagt op til endnu en dag med massespurter. Det holdt også stik i de fleste felter. Men i H50 kom det afgørende udbrud afsted på allerede første omgang. Lars-Bo Marcussen fik sendt Klaus Haaning med som sidste mand i udbruddet. Efter en god omgang “holdløbs-træning”, skulle det hele afgøres på målstregen. En træt Klaus Haaning kom i mål som nr. 4 i den 6 mands gruppe der gennem ca. 7 kilometer havde fulgtes ad. I hovedfeltet fik Lars-Bo Marcussen spurtet sig til en samlet 13. plads.

I D-klassen skulle Thomas Jepsen så forsvare sin placering i etapeløbet. Det mest bemærkelsesværdige i løbet var så at D-klassen havde dagens højeste gennemsnitshastighed (42,8 km/t). Helt så høj var hastigheden dog ikke hos Thomas Jepsen idet han kom med hovedfeltet i mål ca. 4 minutter efter vinderen. I et hovedfelt bestående af 51 ryttere, valgte Thomas Jepsen af få vind på snuden og vinde den spurt og komme i mål på en samlet 6. plads. Hjælperytterne Simon Madsen og Patrick Wildenrath bliver henholdsvis nr. 32 og 55.

I et totalt samlet felt i H40-klassen bliver Christian Faber den eneste point-scorende rytter med en 9. plads, mens Azael Larsen og Ole Mikkelsen henholdsvis bliver nr. 38 og 60.

I U17 klarede Nicolai Clausen sig så bedre end i Silkeborg ved at komme med feltet hjem. En lille sejr, og med lidt erfaringer med spurter kan det også blive til mere end en 60. plads.

Hammel
Finaledagen i etapeløbet. Dette bar løbene så også præg af. De ryttere den kunne blive top 3 i etapeløbet lurede generelt på hinanden. Disse ryttere havde så alliancer med andre ryttere. Nogle af de ryttere som ikke kunne blive noget i etapeløbet fik så af og til lov til at køre fra felterne uden det store besvær.

Nr. 1 - 2 og 3 i etapeløbet i D-klassen
Nr. 1 – 2 og 3 i etapeløbet i D-klassen

I D-klassen skulle der uheld til for den førende rytter fra Århus for at Thomas Jepsen skulle have en realistisk chance for sejr. Med bjergtræning i benene fra Malloca lykkedes det for første gang i karrieren for Thomas Jepsen af besejre Pøt Mølle og komme med over knolden alle gange. På den måde skulle en spurt igen afgøre dagens løb for et usædvaneligt stort hovedfelt. 3mand var dog kørt fra hovedfeltet inden da inkl. den samlede etapeløbsvinder, som også fortjent vandt løbet i Hammel. At Thomas Jepsen så igen vandt hovedfeltets spurt kan jo ikke komme som den store overraskelse efterhånden. Dermed blev Thomas Jepsen også en samlet nr. 2 i etapeløbet og sikrede sig også i pinsen en oprykning til C-klassen. Mon ikke også der skal spurtes lidt der.

I H50 var kampen om at blive 2-4 i etapeløbet meget tæt. Så tæt at kun en enkelt placering skilte rytterne ad inden løbet. Inden opløbet havde 5 ryttere fået lov til at køre fra hovedfeltet og kæmpe om sejren. Ved 1.000 meter mærket blev Lars-Bo Marcussen noget forhindret i sin kørsel og måtte nærmest op at stå på bremsen. Så i opløbssvinget var placeringen ikke helt hensigsmæssig og det blev i løbet til en 15. og sidste præmie-plads. I etapeløbet trak Lars-Bo Marcussen derfor nitten og måtte tage til takke med en samlet 4. plads. Havde Lars-Bo Marcussen placeret sig 2 pladser bedre i Hammel var det blevet til en samlet 3. plads i etapeløbet.

I H40 viste Christian Faber igen sprinter-ben og blev nr. 13 i et ret begivenhedsløst løb.