Tour de Himmelfart 13. – 15. maj 2010. (Opd. 16. maj).

Sidste opdatering. I disse dage deltager Amalie Watt Sundstrup i ovennævnte løb i Odder…..

Torsdag den 13. maj 2010:
Løbet lagde ud med en kort prolog, hvor Amalie skulle op mod diverse danske landsholdsryttere og ryttere fra Holland. Prologen gik over al forventning i det hun fik sig spurtet ind på en 12. plads. Tidsmæssigt under 1 minut fra vinderen og kun 20 sekunder fra 3 landsholdsryttere på High Tech cykler. Følgende etapper mangler stadig:

Gadeløbet gik ikke helt efter planen idet cyklen blev ramt af en defekt. Så fremover går planen på at køre efter de enkelte etapper, og klare sig godt der. Så humøret er stadig højt.

Fredag den 14. maj 2010:
Dagen lagde ud med et landevejsløb. Landevejsløbet gik så ikke helt efter planen, idet Amalie endte i en gruppe som blev så af feltet rimelig tidligt. Rundstrækningen som var på 14,5 km indeholdt også en grusstrækning. Etappen sluttede Amalie på en 14. plads ud af de 19 startende Dame Juniorer

Sidst på eftermiddagen stod den så på et kriterium. Her klarede Amalie sig så til gengæld over al forventning ved at blive nr. 8. Dette var så ikke nogen tilfældig 8. plads, idet hun kom i mål i samme tid som vinderen. Så det må siges at være imponerende.

Lørdag stod den på kongeetappen over ialt 102 km. Desværre formåede Amalie ikke at gennemføre den, idet der på første omgang var flere styrt. Heldigvis ungik hun at ryge i asfalten, men hvergang opstod der huller til feltet. Til var der ikke kræfter nok i benene til at lukke hullet. Da der stadig var over 85 km hjem alene valgte Amalie at udgå. Inden etappen var hun forståelig nok træt i forvejen. Så hun udgik sammen med 5 andre DameJunior ryttere.
Det skal bemærkes at alle løb pånær prologen er foregået sammen med U15. På den måde har løbene været ekstra hårde for DameJunior rytterne.

Slutstillingen kan ses her: Resultater