Talentløb kørt ved Støvlen

Her til aften mødte 8 friske piger og drenge op ved Løkkegård, for at deltage i Sønderborg Cykle Klubs Talentløb.

På en flot sommeraften viste rytterne både jævnbyrdighed og god form. For første gang i mange år lykkedes det alle ryttere at gennemføre hele arrangementet.

Træner Thomas Lyneborg viser rytterne ruten

Løbet blev afviklet over 5 afdelinger. Først blev der kørt en runde på tid på en 600 meter lang strækning. Hvad rytterne ikke vidste var at tiden her var afgørende for om de fremover skulle konkurrere i den hurtige eller lidt langsommere gruppe. Generelt talte kun placeringen noget i kampen om guld-, sølv- og bronze-medaljerne. Idet en førsteplads gav 1 point, andenplads 2 point og så fremdeles. Inden første løb kørte rytterne en runde, så de kendte ruten.

Resultatet af en runde på tid blev som følger (tallet i parentes er rytterens klassetrin):

1. Mikkel Isager (6) 1.03
2. Hjalte Wittek Sørensen (5) 1.09
3. Lasse Jensen (5) 1.15
4. Johan Jørgensen (4) 1.19
5. Paprika Møller (4) 1.21
6. Nicolaj Jochimsen (3) 1.23
7. Frederikke Jochimsen (5) 1.25
8. Satva Thakkar (3) 1.43

Om Satva Thakker havde fornemmet at det kunne være smart at køre langsomt her vides ikke. Men det viste sig senere at han slet ikke var så langsom, som hans runde på tid viste.

Herefter blev rytterne opdelt i to grupper således at nummer 1-4 konkurrerede mod hinanden og nummer 5-8 konkurrer mod hinanden.

Inden næste disciplin (Handicapløbet) fortalte Thomas Lyneborg lidt om hvordan drenge/pige træning foregår i Sønderborg Cykle Klub samt lidt om hvad Sønderborg Cykle Klub kan tilbyde.

Handicapløbet foregik således at den som var sluttet sidst i gruppen på en runde på tid startede først, og de følgende ryttere fik først lov til at starte med en tidsforskydning udregnet efter deres kørte runde på tid.

Begge grupper skulle køre to runder (1,2 kilometer). Da der ikke var overhalinger undervejs er det let at gætte resultatet:

Gruppe 1 (handicaptiden er vist i parentesen):
1. Johan Jørgensen (0.00)
2. Lasse Jensen (0.10)
3. Hjalte Wittek Sørensen (0.25)
4. Mikkel Isager (0.38)

Gruppe 2
1. Satva Thakkar (0.00)
2. Frederikke Jochimsen (0.50)
3. Nicolaj Jochimsen (0.56)
4. Paprika Møller (1.02)

Herefter var det tid til udskilningsløb. En disciplin som går ud på at hver gang målstregen passeres ryger sidste rytter ud af løbet. Det lykkedes så ikke at få stoppet Satva Thaker da han passerede målstregen idet han var fokuseret på at indhente Paprika Møller. Så han fik lige en runde for meget. Mikkel Isager kørte en meget suveræn sejr hjem.

Resultaterne blev som følger:

Gruppe 1:
1. Mikkel Isager
2. Hjalte Wittek Sørensen
3. Johan Jørgensen
4. Lasse Jensen

Gruppe 2 står klar til start

Gruppe 2:
1. Frederikke Jochimsen
2. Nicolaj Jochimsen
3. Paprika Møller
4. Satva Thakkar

Fjerde diciplin var så igen et handicapløb. Denne gang dog kun over en runde. Så løbet var nærmest en lang spurt. Denne gang var der så lidt overhalinger undervejs.

Resultaterne blev disse (handicaptiden står i parentesen):

Gruppe 1
1. Johan Jørgensen (0.00)
2. Lasse Jensen (0.04)
3. Mikkel Isager (0.14)
4. Hjalte Wittek Sørensen (0.10)

Gruppe 2
Frederikke Jochimsen (0.27)
Satva Thakkar (0.00)
Nicolaj Jochimsen (0.22)
Paprika Møller (0.10)

Sidste disciplin kaldes så for longest lap. Her må rytterne selv vælge hvornår de sætter igang. Men man må ikke røre jorden efter man har sat i gang. Man må heller ikke cykle bagud. Man må heller ikke passere målstegen inden klokken har ringet. Problemet er bare at man ikke ved hvornår klokken ringer ud over at det vil ske indenfor 3 minutter. Men når klokken ringer er det en fordel at være tættest på målstregen og spurte over den. Gruppe 1 fik kørt et fint løb, mens alle i gruppe 2 enten rørte jorden eller kørte over målstregen inden klokken ringede.

Resultaterne blev:

Gruppe 1:
1. Mikkel Isager
2. Johan Jørgensen
3. Hjalte Wittek Sørensen
4. Lasse Jensen

Gruppe 2
1. Paprika Møller
2. Frederikke Jochimsen
3. Satva Thakkar
4. Nicolaj Jochimsen

Det samlede resultat blev efter 5 løb således:

Gruppe 1
1. Mikkel Isager 10 point
2. Johan Jørgensen 11 point
3. Hjalte Wittek Sørensen 14 point
4. Lasse Jensen 15 point

Gruppe 2 (ved pointlighed tæller placeringen i sidste løb. Satva og Nicolai satte foden i jorden med en tidsafstand på under et sekund)
1. Frederikke Jochimsen 9 point
2. Paprika Møller 13 point
3. Satva Thakkar 14 point
4. Nicolaj Jochimsen 14 point

Efter præmieoverrækkelse og klapsalver var det præcist klokken 20.00 tid til at tage afsked med hinanden. Ingen tvivl om at med vilje og flid er der potentiale for at skabe gode ryttere ud af deltagerne.